Annonce
Politik

Vil have ny kommunaldirektør

Leo Christensen og Lokallisten Lolland vil have en ny ledelse i kommunen. Foto: Jan Knudsen

Lokallisten Lolland melder sig klar til valget med et klart krav til eventuelle samarbejdspartnere.

LOLLAND I marts 2013 stiftede to løsgængere i byrådet en tværpolitisk lokalliste, der skulle sikre de næste generationer på Lolland.

I dag er det den tidligere socialdemokrat Leo Christensen, der repræsenterer Lokallisten Lolland i byrådet. Listen har nu cirka 35 medlemmer og forventer at nå op på 100 til kommunalvalget. Kandidatlisten er også klar.

- Vi har seks kandidater og skal ikke være mange flere, siger Leo Christensen.

Nu er fokus rettet mod valgkampen.

- Vi kunne godt finde på at stille op uden borgmesterkandidat. Det er illusorisk at have en borgmesterkandidat i en lille lokalliste som vores, siger han.

Men Lokallisten Lolland melder ikke ud, hvem den så vil pege på. Den stiller dog et enkelt krav for at støtte en eventuel borgmesterkandidat.

- Vi vil pege på den, der vil være med til at rydde op i administrationen. Det er vores krav, slår Leo Christensen fast.

Lokallisten Lolland stiller sig kritisk over for kommunens topledelse. Senest så man det i efteråret, hvor Leo Christensen ikke ville godkende kommunens regnskab for indeværende år og politianmeldte kommunen i en sag om underbetaling af private leverandører i hjemmeplejen.

- Det er slet ikke, fordi administrationen er dårlig. Vores fagdirektører og linjen nedefter er meget, meget dygtige, slår Leo fast.

Lokallisten Lolland vil nu alligevel gerne have en udskiftning i ledelsen.

- Lolland har haft 45 magre år. Nu får vi syv fede år. Men vi står med to generationer politikere og to generationer embedsmænd, som er verdensmestre i at styre kriser. Og nu skal vi til at styre en succes.

- Vi skal ud at finde en direktør, der har forstand på at lede i opgangstider. Og vi er nødt til at finde folk til vores udviklings- og strategienhed, der rent faktisk har prøvet udvikling, siger Leo Christensen, der meget gerne ser en kvindelig kommunaldirektør.

- Kvinder er så gode til at tænke på tværs og være holistiske, mens vi mænd render rundt og leger Tarzan. I den moderne verden, vi har, hvor menneskesynet i langt højere grad er en integreret del af det at drive virksomhed og kommune. der skal vi sgu bruge pigerne!, siger Leo, og fortsætter.

- For os er det her det største valgtema!

Ikke inviteret

Lokallisten Lolland er ikke med i den nuværende konstituering, men gik dog med i det seneste budgetforlig.

- Vi stemmer for det meste, der er sund fornuft. Vi går ind i byrådsarbejdet velforberedte og villige til samarbejde, siger Leo Christensen.

- Men hvis socialdemokraterne får absolut flertal, så sker der nok det samme som sidst. Vi bliver slet ikke inviteret med. Hvis Holger bliver borgmester, så forlanger han jo, at vi er i opposition. Men hvis det bliver en anden, kan det da sagtens være, man kan se os i en konstituering.

Leo Christensen har alligevel mange roser til borgmester Holger Schou Rasmussen (S) - blandt andet for udligningsreform-arbejdet og HOFOR-aftalen, som han kalder "genial".

- Jeg synes, at Holger er rigtig dygtig... som udenrigsminister. Han er rigtig god til at repræsentere os inde på Borgen. Hvis han stillede op til Christiansborg, så ville jeg stemme på ham.

- Men der er forskel på, at beskæftige sig med politik på et strategisk, overordnet niveau og så at tage de nære beslutninger, som borgerne mærker dagen efter. Vi taler ældrepleje, skoler og rigtig meget andet. Den konflikt gider Holger ikke. Problemet er, at han ikke lader andre politikere om at løse det... han lader sin administration om at løse det. Det er der, vi står af, siger Leo Christensen.

Han mener, at konstitueringspartierne ikke har samarbejdet nok med byrådets lille opposition.

- Man prøver fra konstitueringspartiernes side at lave landsbytosser ud af alle, der siger noget modsat. Og hvis man begynder at slække på det fundamentale ved at have et demokrati, så følger administrationen hurtigt efter. Administrativt er det meget nemmere at have politikere, der ikke respekterer demokratiets spilleregler. Det er den situation, vi har i Lolland Kommune. Det er jeg ked af. Det skader på sigt, siger Leo Christensen, der selv har stået alene mod flertallet i byrådet flere gange.

- Vi var dem, der gik mest frem ved seneste valg. Og faktum er, at hvis vi får samme fremgang denne gang, så er det os, der bestemmer, hvem der bliver borgmester, slår Leo fast.

Læs også artiklen: "- Det er lollikkerne, der betaler gildet"

Artiklerne er bragt i Folketidende 8/4-2021

Annonce
Annonce
112

KILOMETERVIS AF KABLER STJÅLET

Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Annonce
Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Annonce
Annonce