MARIBO: Hos Vin & Brød på torvet i Maribo har de ”ligget vandret” hele påsken, og det har givet travlhed overfor i bageriet hos Marc Pabst, der leverer brødet til de mange påskefrokoster.
- Ovnene har snart kørt uafbrudt, og det ser ud til, at efterspørgslen forsætter med at stige, siger bagermesteren.
Og bestyrer i Vin&Brød Jakob Kuld Heiberg kan godt garantere, at det bliver en travl sommersæson.
- Vi ser både flere danske og udenlandske turister nu, så vi holder nu åbent til klokken 22 torsdag til lørdag. Og fra Sankt Hans holder vi åbent hele ugen til 22 – helt indtil skoleferien er slut, siger bestyreren, der glæder sig over samarbejdet med Pabst Bakery, som virkelig giver kunder i butikken.
- De kan godt lide, at der forskes i at udvikle smagsoplevelserne, og det er Marc mand for, siger han og oplyser, at kunderne især er nysgerrige på nogle af de brød, som Marc har vundet priser på – blandt andet prisen for Danmarks bedste rugbrød.
Jakob Kuld Heiberg håber, at flere i byen vil vælge at holde åbent om aftenen – især i ferien.
- Turisterne har ofte oplevet, at de ankommer lørdag til sommerhusene, og så er der lukket mange steder søndag, når de vil ud. Derfor tror jeg, at det kan gøre en forskel, hvis flere holder åbent, siger han.