Annonce
Erhverv

VIRKSOMHED LANDER KÆMPE AFTALE MED HEMMELIG KUNDE

Med den nye produktionslinje, som ventes at blive taget i brug omkring årsskiftet, vil Melitek A/S fordoble produktionskapaciteten, fortæller direktør Kim Laursen. Foto: Anders Knudsen
Melitek A/S i Nørre Alslev har indgået kontrakt med stor spiller på markedet for medicinsk engangsemballage og er klar til at tage ny produktionslinje i brug, som fordobler produktionskapaciteten.

NØRRE ALSLEV: Det går stærkt i disse år for Melitek A/S, som producerer plastgranulat til kunder i den globale medicoindustri.

Under corona vækstede Melitek med 30 procent, da et nyt forretningsområde opstod med at levere plastgranulat til produktion af udstyr til PCR-test.

Og nu venter så et nyt eventyr. Melitek har indgået en kontrakt med en af verdens største producenter af medicinsk engangsudstyr.

Annonce

- Vi er blevet leverandør til både deres europæiske og asiatiske forsyningskæde, siger Kim Laursen, direktør i Melitek A/S.

På grund af hemmeligholdelsesklausuler må han dog ikke røbe navnet på kunden.

- Vi er eneleverandør, så det er en fjer i hatten til os. Aftalen sikrer en stigning på 30 procent i vores tonnage, så det er markant. Det bliver det næste væksteventyr, fortæller Kim Laursen, som ejer Melitek sammen med sin bror Jesper Laursen.

Aftalen sikrer en stigning på 30 procent i vores tonnage, så det er markant.

Kim Laursen, direktør i Melitek A/S

Flere udvidelser på vej

Melitek har de seneste år udvidet fabrikken på Hartvig Jensensvej ad flere omgange. Sidste år stod to nye lagerhaller på hver 1.000 kvadratmeter klar, og lige nu er håndværkere ved at lægge sidste hånd på en ny produktionslinje i en splinterny 600 kvadratmeter stor produktionshal.

- Den nye produktionslinje kommer til at fordoble vores produktionskapacitet til 50.000 ton plastgranulat, og den kommer i stor udstrækning til at forsyne vores nye forretningsben, fortæller Kim Laursen.

De to nye lagerhaller fra sidste år på hver 1.000 kvadratmeter, bliver allerede fyldt i løbet af næste år. Melitek ønsker derfor to nye lagerhaller. Foto: Anders Knudsen

Udviklingen går så stærkt, at Melitek allerede har planer om yderligere udvidelser. Lagerhallerne forventes allerede i løbet af næste år at være fyldte, og Melitek ønsker derfor yderligere to lagerhaller på fabrikkens 38.000 kvadratmeter store matrikel. Derudover er der behov for yderligere tre råvaresiloer ud over de tre, Melitek allerede råder over.

- Vi har også behov for to 25 meter høje siloer til færdigvarer, som en tankbil kan køre ind under, så vi kan tømme plastgranulatet ned i, som skal fragtes til vores nye kunder. Det har vi fået tilladelse til fra kommunen, fortæller Kim Laursen.

Melitek går i foråret i gang med forberedelserne til de to nye færdigvaresiloer, som hver skal kunne rumme 55 ton. Derudover skal tilkørselsforholdene ændres.

- Der er 10 måneders leveringstid på siloerne. Så vi er nok fremme ved næste jul, før siloerne bliver sat op, siger Kim Laursen.

Håndværkere arbejder netop nu på de sidste elektriske installationer på den nye produktionslinje, som kommer til at kunne spytte dobbelt så meget plastgranulat ud i timen som de eksisterende produktionslinjer. Foto: Anders Knudsen
Annonce

Rekord-regnskab

Melitek er også stadig leverandør af plastgranulat til produktion af insulinpenne, urinkatedre og saltvandsposer på sygehusene.

- Vi har lige indsendt nyt regnskab i denne uge, der er vores hidtil bedste. Det har været et stærkt år, hvor vi har haft en tonnagevækst på lidt under 10 procent, siger Kim Laursen, der dog ikke vil afsløre det præcise overskud, da regnskabet endnu ikke er publiceret.

Sidste regnskabsår kom Melitek dog ud med et rekordoverskud på 36,5 millioner kroner efter skat, hvilket var en markant stigning i forhold til året før, hvor årsresultatet landede på 20 millioner kroner.

Annonce
Lolland

KENDTE IKKE TIL PLANER OM BOLIGER PÅ SKYDEBANE

Annonce
Annonce
Lolland

KENDTE IKKE TIL PLANER OM BOLIGER PÅ SKYDEBANE

Lolland

TRAFIKSTYRELSEN SKAL HOLDE LOKALTOG I ØRENE

Guldborgsund

OMSTRIDT BYGGERI: NU STOPPER TREDJE CHEF PÅ FJERDE ÅR

Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Guldborgsund

BRÆDDER: - KATASTROFAL KONKURS OG UACCEPTABEL POLITISK HÅNDTERING

Guldborgsund

BO-HUS HAR SAT ET MARKANT AFTRYK

Guldborgsund

FOLKETIDENDE VED BO-HUS: SÅDAN ER STEMNINGEN

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: KOMMUNEN HAR MANGLET DOKUMENTATION FOR STIGENDE UDGIFTER

Guldborgsund

3F-FORMAND: BO-HUS' MEDARBEJDERE ER ULYKKELIGE

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: PROJEKTER FOR OVER 400 MILLIONER I KLEMME

Guldborgsund

KURATOR I BO-HUS: KOMMUNEN FRAVÆLGER LOKALE ARBEJDSPLADSER

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS - 100 MAND SENDT HJEM

Guldborgsund

STORSTRØMSBRO: FØRSTE BRODRAGER SKAL NU PÅ PLADS

Sport

FORLÆNGER MED FORMSTÆRK KEEPER

Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Annonce
Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Lolland

DE FLESTE SMÅBØRNSFORÆLDRE VÆLGER MADPAKKEN FRA

Guldborgsund

TILLADELSE TIL NYT VANDVÆRK ER I HUS

Vejret

VEJCHEF OM GLATTE VEJE: - PAS PÅ HINANDEN

Lolland

KLAGENÆVN: INDSIGELSER TIL KOMMUNEPLANEN BLEV MANGELFULDT GENGIVET

Corona-virus

GULDBORGSUND HAR REGIONAL CORONAREKORD

Lokal nyt

NY MÅLING: VIL DANSKERE UD AF FIFA?

Annonce
Annonce