Annonce
Saxkjøbing Avis

Visionsplan får opbakning og skal nu skæres til

En visionsplan med gode idéer til mange konkrete tiltag i Sakskøbing og nærmeste omegn skal nu skæres ind, så der i første omgang bliver fokus på områdefornyelsens fire udpegede indsatsområder og især bymidten. Arkivfoto: Anders Knudsen
Styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum fik forleden afviklet et længe imødeset møde, hvor der nu er taget beslutning om at gå videre med den store visionsplan fra By&Landskab.

SAKSKØBING: Fire store indsatsområder er stadig i fokus hos styregruppen, og områdefornyelsen i Sakskøbing kommer til at læne sig kraftigt op ad visionsplanen fra arkitektfirmaet By&Landskab.

Det ligger fast ovenpå et møde forleden i styregruppen bag Sakskøbing Byrum.

- Vi bakker op om planen og visionerne fra By&Landskab, og samtidig har vi nu bedt om, at den bliver skåret til efter styregruppens ønsker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lyder det fra byrådsmedlem og formand for styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum, Martin Lohse (L), ovenpå mødet i styregruppen. Nu handler det om at indsnævre visionsplanen til i første omgang at have med de store indsatsområder for områdefornyelsen at gøre. De fire store indsatsområder er havnen, forbindelsen mellem torv og havn samt Torvet og aktivitetsområder efter borgernes ønsker.

Især bymidten

- Nu har vi tiltrådt at arbejde videre med visionsplanen, og det er især bymidten, vi gerne vil have visionsplanen til at være fokuseret på. Vi har ikke besluttet os for noget som helst af alt det konkrete. Det er vigtigt at understrege. Vi har alene taget stilling til, at vi vil skabe det, man kunne kalde for et byggeprogram, ud fra visionsplanens anbefalinger, forklarer Martin Lohse.

Det er stadig hensigten, som det hele tiden har været, at der skal ske en borgerinddragelse, hvor alle bliver inviteret med til at give deres meninger og holdninger til kende i forhold til de mange tanker og idéer om byudvikling.

Sakskøbing Byrum

Områdefornyelsen Sakskøbing Byrum løber fra marts 2021 til første halvår af 2024, og den skal tage afsæt i Sakskøbing-borgernes egne ønsker, behov og idéer. Der er besluttet fire større indsatsområder, og det er havnen, forbindelsen mellem torv og havn samt Torvet og aktivitetsområder efter borgernes ønsker.

- Vi ved godt, at vi ikke kommer i mål med det hele som en del af områdefornyelsen. Men man kan lave det hele i flere etaper, og nu har vi fundet et godt fælles fodslag i styregruppen. Vi vil gå efter at skaffe flere midler, når vi går ind i budgetforhandlingerne i efteråret, for vi kommer ikke langt nok med de 20 millioner kroner i forhold til visionsplanen. Der vil også blive arbejdet fra By&Landskabs side på at få del i forskellige puljer, tilføjer Martin Lohse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Små Hurtige Succeser

Ikke alt handlede om den store visionsplan på det seneste styregruppemøde. Også Små Hurtige Succeser med de mindre projekter var på dagsordenen. Her blev det til et afslag om at give støtte til en storskærm, hvor det franske motorløb Le Mans skulle fremvises denne sommer i Sakskøbing. Til gengæld var der fra styregruppen 60.000 kroner til Sommer i Sakskøbing, som har været omtalt i Folketidende.

- I forhold til timingen ligger Sommer i Sakskøbing megagodt, da vi kan bruge arrangementet til også at få gjort mere opmærksom på byfornyelsen, inden vi forventer en større borgerinddragelse i slutningen af august eller starten af september, fortæller Martin Lohse.

I forhold til timingen ligger Sommer i Sakskøbing megagodt, da vi kan bruge arrangementet til også at få gjort mere opmærksom på byfornyelsen, inden vi forventer en større borgerinddragelse i slutningen af august eller starten af september

Martin Lohse

Et stort telt i Sakskøbings bymidte spiller en rolle i Sommer i Sakskøbing, der forventer at kunne tiltrække op mod 10.000 gæster til hvert af de enkelte arrangementer. Og netop i teltet og med en synlig placering er det tanken, at der også her vil blive plads til at snakke byfornyelse. Den store borgerinddragelse med workshops og møder skulle have fundet sted tidligere på sommeren, men styregruppen besluttede altså at rykke den hen til efter sommerferieperioden.

Udover snart at få borgerne inddraget i de mange planer, tanker og idéer omkring byfornyelsen er det også planen at få Sakskøbing Byrums aktuelle afklaring omkring visionsplan med videre sendt videre til teknik-, miljø- og ejendomsudvalgets behandling i maj. Derefter følger økonomiudvalgets og byrådets politiske behandling af sagen i forventeligt juni måned.

På styregruppens seneste møde blev der i øvrigt også zoomet ind på, at det er vigtigt at få de lokale børn og unge tænkt ind i områdefornyelsens fokus på aktivitetsområder. De konkrete planer må vi stadig vente lidt på. Men nu er visionsplanen ved at blive skåret til, og så følger de mange konkrete idéer, som i sidste ende skal vendes og drejes af borgerne i Sakskøbing på den anden side af sommerferien.

Visionsplanen for Sakskøbing

Arkitektfirmaet By&Landskab har udarbejdet en visionsplan med titlen "Sakskøbing 2025 - En revitaliseret købstad i det nye Danmarkskort".

I visionsplanen med kig frem mod Sakskøbing anno 2025 kan man blandt andet læse om, at der med basis i en smukkere by, flere indbyggere og flere turister kan skabes et økonomisk grundlag for at videreudvikle en byrolle med fokus på kreativitet, gastronomi, kunst, kunstnere, kunsthåndværk og det rige foreningsliv.

  • En visionsplan med gode idéer til mange konkrete tiltag i Sakskøbing og nærmeste omegn skal nu skæres ind, så der i første omgang bliver fokus på områdefornyelsens fire udpegede indsatsområder og især bymidten. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op