Annonce
Sommer på Sydhavsøerne

- Vores grill bliver brugt året rundt

Morten Harkjær Nielsen, Maribo Hallerne. Foto: Arkiv

Folketidende spørger denne sommer i artikelserien "Sommer på Sydhavsøerne - 2020" en stribe aktører inden for turisme-, underholdnings- og restaurationsbranchen med videre om deres sommer.

Morten Harkjær Nielsen,
Maribo Hallerne

Hvilken betydning har hele corona-situationen haft for dig og din forretning/virksomhed?

- Maribo Hallerne blev desværre ramt af lukning i vores "højsæson", hvor mange store arrangementer skulle afholdes, og næsten ingen af arrangementerne kan afholdes på et senere tidspunkt, så det gør meget ondt på vores økonomi. Vi har forsøgt at være proaktive med optimering af hele huset, og så har vi samtidig haft mere tid til at gøre Danhostel Maribo klar til indvielsen 12. juni. Der har været endnu flere opgaver, end vi havde forventet, så på den måde har vi haft tid til at få næsten alle detaljer på plads.

Hvordan forventer du, at sommeren 2020 bliver på Sydhavsøerne?

- Jeg tror, vi kommer til at opleve mange danske turister, som vil opleve vores hyggelige og smukke landsdel. På grund af Danhostel Maribo har jeg fået en langt større kontakt med en del af de turister, som vil komme til Lolland-Falster denne sommer. Vi har mere eller mindre fuld belægning i juli måned i alle vores seks hytter, og jeg har været i tæt kontakt med mange af kunderne på mail eller telefon. Danskerne vil ud at opleve Danmark denne sommer, nu hvor det næsten er umuligt at rejse til udlandet. Jeg håber og tror, det vil smitte meget af på handelslivet på den positive måde.

Hvor meget arbejder du om sommeren?

- Normalt har vi den stille periode - især i juli måned, hvor det nærmest kun er vores fitnesscenter, som er åben. Jeg har altid haft mulighed for at få afholdt ferie i juli måned. I år er det anderledes, da vi har gæster hele sommeren. Vi vil gerne starte projektet op på bedste måde, så derfor skal vi også være synlige og til stede over for gæsterne. Da mine ansatte skal have afholdt ferie, er jeg nødt til at give den en "skalle" denne sommer. Normalt rejser jeg til syden med familien i sommerferien, men i år er familien indstillet på, at det bliver nogle få dage hist og her, hvor vi slapper helt af.

Hvordan kobler du af?

- På mange måder. Jeg elsker at være sammen med familien - min kone og tre store børn. Vi er meget sociale, så vi er også sammen med venner og familie, og vores hjem er tit "besøgt" af børnenes venner. Ud over det er jeg vild med at motionere. Jeg kobler meget af ved at løbe en tur og få renset hovedet. Når der er tid til det, kan jeg godt lide at læse en bog. Jeg læser som regel meget, når jeg har ferie, men den er som sagt lidt sparsom denne sommer.

Hvad skal du læse eller høre i løbet af sommeren?

- Jeg har en plan om at skulle købe bogen "Sportens største ledere". Den handler om hemmeligheden bag nogle af de største og varige succeser i sportens verden. Jeg synes, det er utrolig interessant at få en gruppe til at fungere og præstere. Derfor har jeg nok altid været fascineret af holdsport. Samtidig kan der drages mange paralleller til erhvervslivet - det er vigtigt, at personalet på en arbejdsplads føler sig hørt og motiveret, hvis man skal præstere optimalt og udnytte alle potentialer. Jeg synes, det er en meget spændende proces at arbejde med, og jeg håber, at denne bog kan inspirere mig på flere fronter.

Hvilken sommermenu gør din mave glad - og hvad skal der helst i dit glas på en god sommeraften?

- Jeg er vild med grillmad. Vores grill bliver brugt året rundt, men meget tæt på hver dag om sommeren. Vi laver al mulig mad på grillen, og mit motto er, at der altid skal være plads til en pølse til sidst. Jeg nyder virkelig at stå en sommeraften og gøre kød og grøntsager klar til grillen. Jeg er ikke så fancy omkring drikkevarer og drikker næsten ikke vin. Jeg kan godt lide en iskold øl eller et glas sød rosé. Ellers ved alle, som kender mig, at jeg drikker for meget Faxe Kondi. Det er min store last.

Hvor på Sydhavsøerne har du tilbragt en god feriedag?

- Siden jeg var helt ung, har jeg altid elsket at komme til Maribo Jazz. Der er en helt fantastisk stemning i Maribo i disse dage. Man møder alle mulige sjove mennesker - også en del, som ikke bor på Lolland-Falster mere. Byen "lever" virkelig i disse dage. Her brydes alle skel ned - både socialt og aldersmæssigt. Det er vildt hyggeligt. I de senere år har jeg også været nogle gange til Femø Jazz, hvor man møder den samme stemning. Det er altid sammen med gode kammerater, hvor vi kobler totalt af. Når den ikke står på jazz, har min svigermor et sommerhus i Hummingen, hvor vi som familie er kommet meget - og nu er det især vores børn, som tager venner med derned. Det er et dejligt roligt område med en lækker strand.

Annonce
Annonce
Lolland

PØLSESNAK OM KRYDDERIER OG MEDISTER

Annonce
Lotto

LOKAL LOTTOMILLINÆR

Annonce
Forsiden netop nu
Badevand

TARMBAKTERIER I VANDET VED BADEANSTALT

Strejke

SAS: PILOTSTREJKE RAMMER OMTRENT 30.000 REJSENDE PER DAG

Lolland

HUN HAR VÆRET DØD I 200 ÅR - ALLIGEVEL FORTJENER HUN LIGTOG GENNEM SKOVEN

Beach Walk

FORBEREDELSERNE I FULD GANG

Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Filed's

BIOGRAFER HOLDER LUKKET GRUNDET SKYDERI I FIELD'S

112

BLEV VÆKKET AF BRANDALARM

Field´s

DE TRE DRÆBTE I FIELD'S ER TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIG

Vejr

KØLIGT SOMMERVEJR VIL DOMINERE DEN KOMMENDE UGE

Field's

DET VED VI OM SKYDERIET I FIELD'S

Field's

FIELD'S HOLDER LUKKET I MINDST EN UGE EFTER SKYDERI

landsstævne

STORSLÅET OG EFFEKTFULDT FARVEORGIE FRA EFTERSKOLERNE

landsstævne

EFTERSKOLEELEVER BEGEJSTREDE OVER OPLEVELSEN

Annonce
Guldborgsund

KÆMPEBJØRNEKLO HAR VOKSET SIG STÆRK I TI ÅR MED BESPARELSE

Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

landsstævne

AFSLUTNING MED MANÉR: CARPARK NORTH, POPMUSIK OG GAMLE DANSKE SANGE

Lolland

OMBYGNING AF HAVNEBYGNING SKAL I UDBUD

Særlige steder

FLERE SÆRLIGE STEDER: KALLØGRÅ

Erverv

HØJE BRÆNDSTOFPRISER PRESSER TURISTBUSSER

landsstævne

GYMNASTIK OG LANDSSTÆVNE FRA FØDSLEN

Udligning

LOLLAND FÅR UDLIGNINGSLUSSING

Annonce
Annonce