Annonce
Guldborgsund

Vvs'er fik en ny fremtid på arbejdsmarkedet

Michael Schmidt har været selvstændig gulvlægger i 20 år og var bange for, at en knæoperation havde sendt ham ud af arbejdsmarkedet. Foto: PR

En knæoperation havde sendt Michael Schmidt ud af arbejdsmarkedet i flere års smertekarantæne på sofaen. Nu har han fundet en ny hverdag igennem programmet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster.

NYKØBING Michael Schmidt havde i 20 år passet en karriere som selvstændig gulvlægger, da massive smerter sendte ham i sofaen.

Her tilbragte han 18 timer hver dag med en cocktail af Netflix og mere end 20 forskellige typer af smertestillende piller, indtil han til sidst ikke kunne kende forskel på sine børn.

Det var en fejlslagen knæoperation, der satte en midlertidig stopper for hans arbejdsliv. Herefter fulgte en lang genoptræning og praktikperioder i større butikskæder, uden at det førte til ansættelser.

Smertehelvedet tog til dag for dag og satte Michael Schmidt i karantæne uden nogen horisont for en genåbning af hans vej på arbejdsmarkedet.

Gennem programmet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster kom han i praktik hos VVS-eksperten i Nykøbing. Det blev en praktik, der mundede ud i lønnede timer, og siden februar i år har Michael Schmidt været fastansat som fleksjobber i butikken, der sælger vvs-udstyr.

- I Rekruttering fra Kanten har vi nogle særlige muligheder for overgangsperioden mellem praktik og lønnede timer, hvor virksomheden bliver klædt bedre på til at kunne hjælpe borgeren, forklarer virksomhedskonsulent i Guldborgsund Kommune, Mette Aagaard.

Og VVS-ekspertens fleks-ansættelse af Michael Schmidt skulle vise sig at have den helt rette timing, fordi butikken senere fik brug for ekstra mandskab.

- Siden december 2019 havde vi planlagt en flytning af butikken. Men lige inden corona-nedlukningen blev vi bedt om at udlåne en af vores faste medarbejdere til afdelingen i Næstved, fortæller regionschef i VVS-eksperten, Henrik Clausen.

- I denne tid har Michael Schmidt virkelig vist sig at være guld værd. Han har taget et stort ansvar i butikken og sørget for, at kunderne føler sig trygge og godt tilpas, og samtidig har han været med til at planlægge flytteprocessen med stor fleksibilitet, bekræfter butikschef Cim Erik Strømsholt, der ser det som en pligt for større virksomheder at tage et socialt ansvar, så ingen efterlades på vejen.

- Uden Michael havde vi ikke været klar til at flytte butikken til Herningvej som planlagt.

Når Michael Schmidt i dag møder ind på arbejde, mødes han af et sammenhold mellem kollegaerne og en levende omgangstone.

Alle hjælper hinanden, og hvis kroppen en dag siger fra på nogle opgavetyper, tager Michael Schmidt sig bare af andre opgaver.

- Der er en god fleksibilitet i arbejdet og en gensidig forståelse, hvor jeg kan bidrage med det, jeg kan. Det er glæden i arbejdsdagen, der gør hele forskellen. Jeg ved ikke, om man kan sige, at det er smertelindrende at gå på arbejde, for det gør stadig meget ondt nogle dage, men jeg er ikke længere lammet af smerter, siger Michael Schmidt, der heller ikke længere er afhængig af smertestillende medicin.

- Det har givet mig meningen med livet tilbage at være kommet ud og have fået en hverdag på arbejdsmarkedet, forklarer Michael Schmidt.

Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et projekt, der skal afbøde den mangel på arbejdskraft, der forventes i de kommende år. Lolland og Guldborgsund kommuner er gået sammen med det lokale erhvervsliv, Business Lolland-Falster samt videns- og netværkshuset Cabi med målet om at give 850 borgere en tilknytning til arbejdsmarkedet gennem konkrete forløb i virksomhederne. Initiativet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet har på nuværende tidspunkt ført til 100 ansættelsesforhold.

Annonce
Annonce
Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

Annonce
112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

112

Bil udbrændte i natlig brand

Dølle

29-årig fængslet for Dølle-drab - nægter sig skyldig

Femern

Dansk firma får Femern-ordre til tocifret millionbeløb

Dølle

Dølle-ulykke: Fodgænger er fortsat i kritisk tilstand

Lolland

Kørestolsbrugere dømt ude - svømmetur fra badebro kommer ikke til at ske

112

Brand i tandklinik i nat - lejligheder evakueret

Guldborgsund

Bjørnekloen er dukket op igen langs lokal å

Lokal nyt

Årets første officielle sommerdag kan komme på torsdag

Annonce
Guldborgsund

Nej til gasledning - Vil sætte strøm til sukkerfabrik ved aktion

Guldborgsund

Flydende vin- og kaffebar er så godt som klar til åbning

Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Dølle

Efterlyst drabsmistænkt er blevet anholdt

Guldborgsund

Madens Folkemøde inviterer til infomøde for frivillige

Sport

Pleidrup forlænger med NFC og bliver breddechef i klubben

Dølle

De små fik også danset på Dølle

Guldborgsund

Større kommunalt pop-up-miljø ved havn

Annonce
Annonce