Annonce
Sport

NFH-profil lægger håndboldskoene på hylden

Johanna Westberg i NFH-trøjen mod Ajax i efteråret 2021 inden hun gik fra på barselsorlov. Nu stopper hun karrieren. Foto: Claus Hansen
Den svenske langskytte har spillet sin sidste kamp på topplan.

NYKØBING: Der er altid omsætning hos blomsterhandleren, når sæsonen går på hæld og spillere, der forlader klubben, skal hyldes for tro tjeneste ved sæsonens sidste hjemmekamp.

Således også i aften når NFH tager imod København i den sidste ubetydelige slutspilskamp.

Og det er ikke hvilke som helst spillere, som NFH i aften tager afsked med, men den største profil kommer desværre ikke og modtager folkets hyldest, da hun er "lige op over" i forhold til sin graviditet.

Annonce

32-årige Johanna Westberg indstiller en fornem håndboldkarriere med kontraktudløbet i NFH til sommer. Hun kom til Falster tilbage i sommeren 2016 fra Randers HK og var i sin første sæson en ekstremt vigtig faktor i det danske mesterskab, som klubben hjemførte i maj 2017 efter tre uforglemmelige finalekampe mod København. Pokalfinalesejren over Odense i 2018 samt Super-Cup-finalesejren i 2017 har også Johanna Westbergs aftryk.

Det er med andre ord end af de mest betydningsfulde spillere i klubbens historie, der har spillet sin sidste kamp på topplan.

Omkring 175 kampe omgivet af to graviditeter nåede Johanna Westberg i den gule trøje og i Liga og Europa-Cup-sammenhæng har hun lavet imponerende 762 mål. Desuden er hun noteret for 79 svenske A-landskampe og 154 landskampsmål i perioden 2012-2021 og var med til OL i Tokyo sidste sommer.

- Det er en kulturbærer af dimensioner, vi siger farvel til. Johanna var om nogen med til at vænne NFH til noget stort. Inden hun kom til, var det en tilværelse i bunden af Ligaen, men med hendes ankomst var hun med til, at sende klubben mod toppen af dansk kvindehåndbold, siger Jakob Larsen, der har trænet svenskeren i fem af de seks sæsoner, hun har været i NFH. Den første, hvor det blev til DM-guld, var under Niels Agesens ledelse.

- Det er en kulturbærer af dimensioner, vi siger farvel til

NFH-træner Jakob Larsen

Celine Lundbye Kristiansen, der også vandt DM-guld i 2017, siger i aften for anden gang farvel til NFH efter to sæsoner i den gule trøje i denne omgang. Hun kom tilbage til NFH i 2020 efter to år i Aarhus United og drager nu videre til aftenens modstander København.

Potentialet med den skarpe venstrehånd er der utvivlsomt, men det er ikke blev forløst i NFH.

- Vi har ikke helt formået at ramme melodien  med Celine, og jeg ærgrer mig da over, at vi ikke har fået det fulde potentiale ud af hende. Rent taktisk er hun også blevet ofret lidt i vores syv mod seks-spil, siger Jakob Larsen, der i stedet for Celine Lundbye Kristiansen har hentet franske Marie-Helene Sajka ind på positionen højre back.

Med afgangen af Johanna Westberg og Celine Lundbye Kristiansen er der kun Kristina "Mulle" Kristiansen tilbage i truppen, der var en del af mesterholdet i 2017. Hun har til gengæld også forlænget sin aftale med NFH for yderligere tre sæsoner.

Johanna Forsberg og Emilie Steffensen siger også farvel. Den svenske stregspiller vender efter to sæsoner i NFH hjem til Göteborg-klubben Sävehof, mens Emilie Steffensens fremtid på håndboldbanen desværre er usikker ovenpå endnu en knæoperation.Annonce
Annonce
Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

Annonce
112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

112

Bil udbrændte i natlig brand

Dølle

29-årig fængslet for Dølle-drab - nægter sig skyldig

Femern

Dansk firma får Femern-ordre til tocifret millionbeløb

Dølle

Dølle-ulykke: Fodgænger er fortsat i kritisk tilstand

Lolland

Kørestolsbrugere dømt ude - svømmetur fra badebro kommer ikke til at ske

112

Brand i tandklinik i nat - lejligheder evakueret

Guldborgsund

Bjørnekloen er dukket op igen langs lokal å

Lokal nyt

Årets første officielle sommerdag kan komme på torsdag

Annonce
Guldborgsund

Nej til gasledning - Vil sætte strøm til sukkerfabrik ved aktion

Guldborgsund

Flydende vin- og kaffebar er så godt som klar til åbning

Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Dølle

Efterlyst drabsmistænkt er blevet anholdt

Guldborgsund

Madens Folkemøde inviterer til infomøde for frivillige

Sport

Pleidrup forlænger med NFC og bliver breddechef i klubben

Dølle

De små fik også danset på Dølle

Guldborgsund

Større kommunalt pop-up-miljø ved havn

Annonce
Annonce