Annonce
Erhverv

Zeeker skal sikre bedre match

Tømrer- og murermester Johnny Hansen, Idebyg, ser stort potentiale i rekrutteringsplatformen Zeeker, som blandt andre Ronni Steinfeldt står bag. Fra venstre er det Kenneth Boding, svend, og Jacob Viid Ellehave, lærling, begge Idebyg, samt Johnny Hansen og Ronni Steinfeldt. Foto: Anders Knudsen

Interessen for rekrutteringsapp'en Zeeker er stigende. Potentialet for det lokale arbejdsmarked er stort, vurderer arbejdsgiver

Virksomhederne på Lolland-Falster hungrer efter faglært kvalificeret arbejdskraft.

Det vurderes fra flere sider at blive endnu mere udtalt på Lolland-Falster de kommende år blandt andet på grund af byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen, der også vil suge faglært arbejdskraft til sig.

Derfor er der stort behov for, at flere unge i landsdelen vælger en erhvervsuddannelse.

Det har Dansk Industri Lolland-Falster med formand Kim Frimann i spidsen ofte argumenteret for at have langt større fokus på. Samtidig er det en stor udfordring for lærlinge at få lærepladser i virksomhederne.

Ronni Steinfeldt er uddannet tømrer, og han har gennem sin profession oplevet, hvordan lærlinge får afslag på afslag og i flere tilfælde sendes i skolepraktik eller helt opgiver deres erhvervsuddannelse.

- Det er et kæmpe samfundsmæssigt problem, at unge år efter år ikke kan få en læreplads. Især når arbejdsmarkedet efterspørger faglært arbejdskraft, siger Ronni Steinfeldt.

Han har derfor sammen med hans partner Morten Pyndt Dalgaard, der håndterer den tekniske udvikling og drift, udviklet rekrutteringsapp'en Zeeker.

- Formålet med Zeeker er at gøre det enkelt og nemt for lærlinge og virksomheder at ansøge og rekruttere. App'en gør det ligetil at få overblik over mulige kandidater gennem en brugervenlig platform, forklarer Ronni Steinfeldt.

Helt overordnet hjælper Zeeker med at gøre hele ansættelsesprocessen hurtigere og nemmere for begge parter.

Ronni Steinfeldt arbejder på at opnå samarbejde med blandt andet erhvervsskoler, virksomheder og faglige organisationer. Foto: Anders Knudsen

Håndterer pres

App'en håndterer ifølge Ronni Steinfeldt blandt andet ansøgningspresset hos virksomhederne og understøtter persondataudfordringen. Desuden hjælper Zeeker også lærlingene med at skrive en fokuseret ansøgning.

Ronni Steinfeldt har været i dialog med Celf i Nakskov og Nykøbing samt 3F Lolland om at benytte Zeeker til glæde for erhvervsskolen, lærlingene og virksomhederne.

Han peger blandt andet på, at uddannelsesinstitutionen via app'en vil kunne følge med i elevernes aktivitet i Zeeker i forhold til at søge praktikplads.

- Uddannelsesinstitutionen har så mulighed for at guide den enkelte elev i forhold til at søge de relevante praktikpladser, hvis det er udfordringen for eleven, fortæller Ronni Steinfeldt.

En af de virksomheder, der i høj grad ser potentialet i Zeeker er tømrer- og murermester Johnny Hansen, Idébyg.

- En traditionel ansættelsesproces med opslag på facebook og i lokalavisen, udvælgelse og svar til alle ansøgere er ressourcekrævende. Og det er ikke sikkert at alle potentielle kandidater når at opdage opslaget i deres facebook-feed inden ansøgningsfristen, lyder det fra Johnny Hansen.

Han vurderer derfor, at et bedre match mellem lærling og virksomhed er mere sandsynlig, når begge parter benytter Zeeker.

- Jeg vil hurtigt kunne aktivere netværket på Zeeker, når jeg har brug for en lærling. Jeg vil også i app'en hurtigt kunne svare alle de ansøgere hurtigt, der får et nej. Samtidig vil jeg hurtigt kunne indkalde til samtale, fortæller Johnny Hansen og slår fast:

- Det er et kanon stykke værktøj, som vi på Lolland-Falster godt kan være stolte af. Især mindre håndværksmestre har måske et behov og et ønske om at få tilknyttet en lærling. Men de får ikke søgt og ansat nogle, fordi det som nævnt er en ressourcekrævende proces blandt andet også i forhold til persondataforordningen. De skal have en anden mulighed, og det får de med Zeeker, hvor det vil være meget nemmere og hurtigere og derfor også mere attraktivt at rekruttere lærlinge - også i kortere perioder og til enkeltprojekter, vurderer Johnny Hansen, der anslår at op mellem 30 og 40 procent flere lærlinge kan blive ansat i en virksomhed alene af den årsag.

- Det afgørende for, at Zeeker bliver en succes er naturligvis at alle interessenter benytter den. Lykkes det, så er potentialet meget stort, slår Johnny Hansen fast.

Annonce

Samarbejdsaftaler

Ronni Steinfeldt påpeger, at det derfor også er vigtigt for Zeeker at lave samarbejdsaftaler med blandt andre GF Forsikring, 3F og erhvervsskolerne.

- Vi har lavet en aftale med GF Forsikring, fordi det via Zeeker også vil være nemt for enkeltmandsvirksomheden at tegne forsikring på en lærling i eksempelvis tre måneder. Desuden er det også nemt - igen via Zeeker - at forlænge lærlingen, hvis behovet opstår, lyder det fra Ronni Steinfeldt.

Han understreger, at hele motivationen for at gå i med projektet er, at give alle indenfor håndværkerfagene, hvor Ronni Steinfeldt kommer fra, et værktøj til at få udnyttet potentialet med at få flere lærlinge til at lave praktikpladsaftaler med virksomhederne.

- Men potentialet stopper ikke her. Det kan sagtens udvides til at omfatte svende, andre faggrupper og i det hele taget andre brancher, siger han.

Ronni Steinfeldt fortæller, at målet for 2021 er at få truffet samarbejdsaftaler med erhvervsskoler og arbejdsmarkedets parter på Sjælland.

- Vi tror så meget på Zeeker, at vi satser på at være landsdækkende ultimo 2022, slår Ronni Steinfeldt fast.

I juli måned 2020 fik Zeeker en investering på 470.250 kroner fra Innovationsfonden. Desuden har Zeeker også fået sponsorater fra både Johannes Fog Fonden og XL Byg C. Aarslew-Jensen.

- Investeringen gennem Innovationsfonden var utrolig vigtig. Det betød, at vi kunne ansætte tre medarbejdere og få lanceret Zeeker hurtigere, fortæller Ronni Steinfeldt.

Forretningsmodellen for Zeeker er baseret på licensaftaler med erhvervsskolerne og virksomhedsabonnementer.

Læs også artiklen "3F Lolland ser potentiale i Zeeker"

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce