Annonce
Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

Man behøver ikke at sidde på hænderne og vente, til forsøgsperioden i Sakskøbing er slut, mener Annemette Johnsen (SF). Arkivfoto: Anders Knudsen
SF er utålmodig, men byrådet er ikke klar til at indføre selvstyrende teams i hjemmeplejen endnu.

GULDBORGSUND: En række kommuner er godt i gang med at skabe mindre, selvstyrende teams i hjemmeplejen, som skal skrue ned for kontrol og dokumentation og op for tillid og selvbestemmelse.

SF i Guldborgsund Kommune mener, at også Guldborgsund Kommune skal den vej hurtigst muligt, men byrådet står på bremsen lidt endnu.

Det viste sig i byrådssalen forleden, da SF - der ikke har sæde i ældre- og omsorgsudvalget, hvor sagen hører hjemme - foreslog, at der skal smedes nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle var enige i valgkampen

- I valgkampen var alle partier enige om, at nu skal der altså til at ske noget i hjemmeplejen. I SF har vi arbejdet længe med emnet, og vi har ventet spændt i et halvt år på at se nogle dagsordener, der viser, at udvalget arbejder med det her. Det har vi ikke set, så nu er vi ved at være utålmodige. For der er virkelig behov for omlægninger af den måde, man arbejder med ældreplejen på, sagde SF's Annemette Johnsen på byrådsmødet og foreslog, at der snarest skal implementeres faste, tværfaglige og selvstyrende teams på ældreområdet i hele Guldborgsund Kommune.

Partiet vil have små, selvstyrende, tværfaglige teams af fagligt kvalificeret personale med højst 12 medarbejdere, der har ansvaret for og samarbejder om en mindre gruppe af ældre med en højere grad af selvbestemmelse, faglig autonomi og selvledelse.

Det er man ved at teste i et forsøg i Sakskøbing, og erfaringer er så gode, at SF mener, at tiden er moden til at rykke videre nu.

- Man behøver ikke at sidde på hænderne og vente, til forsøgsperioden er slut, sagde Annemette Johnsen.

Man behøver ikke at sidde på hænderne og vente, til forsøgsperioden er slut.

Annemette Johnsen (SF)
Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil vente på data fra forsøg

Men det behøver man, og SF's forslag er hastværk, mener et flertal i byrådet, der skød forslaget ned, efter formand for ældre-og omsorgsudvalget Bob Richard Nielsen (DF) på egne og næstformand Kathrine Brønnes' (S) vegne kom med et ændringsforslag til SF’s forslag.

- Hvis vi politisk vælger at beslutte nogle meget fastlåste rammer om den kommende decentrale struktur, bliver den netop ikke decentral, mener Bob Richard Nielsen (DF). Arkivfoto: Anders Knudsen

- Formandskabet i ældre-og omsorgsudvalget anerkender, at der gennem de sidste år er oparbejdet viden og erfaring med faste, tværfaglige og selvstyrende teams på ældreområdet, og at det flere steder har haft en positiv effekt for de ældre og for medarbejdere. Formandskabet har været på besøg i det selvstyrende team i Sakskøbing - og planlægger snarest, at hele udvalget skal på besøg i teamet, for at høre om deres erfaringer. Vores konsulenter i styregruppen omkring forsøget i Sakskøbing er i gang med at indsamle erfaringerne fra dette forsøg, og vi bliver fortalt, at der både er positive og negative elementer ved modellen. Vi forventer data fra forsøget umiddelbart efter sommerferien. Og det vil være uhensigtsmæssigt, at vi vedtager en model, der ikke bygger på disse erfaringer, sagde Bob Richard Nielsen og fortsatte:

- Vi er således ikke uenige i, at der skal ske en decentralisering til mere selvstyring i vores teams. Det vil afbureaukratisere og give medejerskab for tilrettelæggelse af arbejdsgangene i de enkle teams. Det er dog vores holdning, at det ikke skal være byrådet, der lægger begrænsninger på, hvorledes disse selvstyrende teams skal organiseres på de enkelte arbejdspladser. Vi er også af den holdning, at der kan være forskellige løsninger, der giver bedst mening i de forskellige dele af ældreområdet. Hvis vi politisk vælger at beslutte nogle meget fastlåste rammer om den kommende decentrale struktur, bliver den netop ikke decentral.

Hvis vi politisk vælger at beslutte nogle meget fastlåste rammer om den kommende decentrale struktur, bliver den netop ikke decentral.

Bob Richard Nielsen (DF)

Byrådet sendte sagen om de selvstyrende hjemmehjælpere retur til videre sagsbehandling i ældre- og omsorgsudvalget.

  • Man behøver ikke at sidde på hænderne og vente, til forsøgsperioden i Sakskøbing er slut, mener Annemette Johnsen (SF). Arkivfoto: Anders Knudsen
  • gul byråd bob nielsen
    - Hvis vi politisk vælger at beslutte nogle meget fastlåste rammer om den kommende decentrale struktur, bliver den netop ikke decentral, mener Bob Richard Nielsen (DF). Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet