Annonce
Lokal nyt

"ØRNEN" ER KLAR TIL ET COMEBACK

Det har ikke været let - men formand Jan Rasmussen og 20 lokale boksere er ved at puste liv i biksen, efter corona noget nær tog livet af "Ørnen". Foto: Sebastian Svensson
Den traditionsfyldte bokseklub BK Ørnen i Nakskov har haft nogle grumme år. Nu lyser det op.

NAKSKOV: - Havde jeg ikke den her klub, så var jeg ingenting, siger Jan Rasmussen, der har været formand i Bokseklubben Ørnen i 22 år.

Selv om "Ørnen" næste år kan fejre 90-årsjubilæum, var det ikke altid givet, at klubben nåede så langt - især de seneste år.

For da coronaen var på sit højeste, og ingen kunne træne eller konkurrere, blev bokseklubben næsten nødt til at kaste håndklædet i ringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var rigtig svært, og corona har ødelagt meget. Vi blev lukket helt ned. Boksning er jo en kontaktsport, og de regler, der var sat i stand til den type aktiviteter, gjorde det nærmest umuligt at foretage nogen sammenhængende træninger.

- Der skal bygges op igen, siger Jan Rasmussen og refererer blandt andet til de halvanden meters afstand, man skulle holde til hinanden - der kan være svære at overholde i en sport som boksning. Hvis ikke umulige.

- Vi kunne træne lidt udenfor. Men træne til hvad? Hvilke stævner? Alt var lukket ned, siger han.

Mod bedre tider

Der skal bygges op igen.

Jan Rasmussen, formand i BK Ørnen

Den vestlollandske klub ser dog nu ud til at være nået på den anden side af de allerhårdeste tider, selv om kistebunden ikke er optimal, og de fleste sportsforeninger stadig er ved at komme sig over nedlukningens katastrofale effekter.

- Lige nu og her går det godt. Jeg har mellem 18-20 til boksetræninger, og jeg holder enormt meget af vores hold, siger formanden og boksetræneren, der også erkender, at tiden med nogle af landets største navne ligger bagud - og nu skal man kigge fremad.

- Vi går efter det samme som det danske fodboldlandshold. De har en god trup, de er homogene, og derfor gør de det godt sammen. Her skal vi fungere godt sammen, bakke hinanden op og så selvfølgelig bokse en masse.

- Hvis der kommer en elitebokser ud af det eller et mesterskab, så er det godt, men det er ikke det, vi går efter primært, siger formanden og træneren, der i 2021 vandt Lolland Kommunes "Integrationspris" for sit arbejde med unge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal ikke være dén

Kenneth Nemming og Jonas Andersen er blandt nogle af de mest fremtrædende navne i nyere tid, der er kommet fra klubben - om end formanden selv boksede siden 1975 og bryster sig af en rekordliste på 61 kampe med 18 nederlag, samt nogle danske og sjællandske mesterskaber.

- Jeg har ikke en ambition om at avle landsholdsboksere. Det er ikke sådan, det er. Vores klub skal leve op til de værdier, de altid har gjort, siger Jan Rasmussen.

Når nu klubben igennem tiden har betydet så meget for den lokale boksetræner, vil det i sidste ende være umuligt for ham at være dén, der lukker biksen ned.

- Jeg ville bare synes, det var enormt ærgerligt, hvis det var mig, der drejede nøglen. Klubben har givet mig så meget i så mange år: fantastiske oplevelser og succeser, og det skal ikke være mig, der sætter en stopper for, at de unge drenge og piger, der kommer, ikke skal opleve det samme, siger formanden.

BK Ørnen holder i forbindelse med sit 90-årsjubilæum et stævne i Nakskov 25. marts næste år. Mere info kan findes på bokseklubbens facebookside.

  • Det har ikke været let - men formand Jan Rasmussen og 20 lokale boksere er ved at puste liv i biksen, efter corona noget nær tog livet af "Ørnen". Foto: Sebastian Svensson
Annonce
Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Annonce
Annonce
Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Indland

Savnet 18-årig kvinde fra Vestjylland er fundet i live

Indland

18-årig kvinde er fortsat savnet

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov

Lolland

Kæmpehandel en realitet

Vejret

Se video: Sneen er faldet på Lolland-Falster

Guldborgsund

- Dronning Mary kan godt glæde sig