Vi bruger cookies!

folketidende.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse, og til at huske dine indstillinger, gemme statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker på et link på www.folketidende.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere
Du kan til hver en tid, trække dit samtykke tilbage, ved at slette cookies i din browser. Det gøres under indstillinger i den givne browser.
mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

Cookie- og privatslivspolitik

Dette website udbydes af:

Lolland-Falsters Folketidende A/S
Tværgade 20
4800 Nykøbing F.
Telefon: 54 88 02 00
Email: info@folketidende.dk



Retningslinier for behandling af personoplysninger på folketidende.dk

Denne privatlivspolitik, er senest opdateret maj 2018

Ved besøg på folketidende.dk, indsamler vi oplysninger om dit besøg. Nedenfor kan du læse om de oplysninger vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores retningslinjer.

Du skal være opmærksom på at du accepterer vores retningslinjer, når du besøger folketidende.dk og de andre websteder denne persondatapolitik dækker.

Vi indsamler ikke oplysninger, der ikke er beskrevet i vores persondata politik, ligesom vi ikke indsamler oplysninger, der kan henføres til dig uden at vi også fortæller dig om, hvordan du kan undgå det.
Generelt skal du være opmærksom på, at du som internetbruger efterlader dig elektroniske spor, og at det giver andre mulighed for at følge din færden på nettet.


Hvilken information indsamler vi om dig?

Den information vi indsamler om dig kan deles i to kategorier:
1. Personhenførbare oplysninger
2. Ikke-personlige oplysninger

Vi indsamler aldrig personhenførbare oplysninger uden at du selv har givet os disse oplysninger. F.eks. ved at registrere dig, købe en vare eller deltage i en undersøgelse.

Alle er velkomne, men for at få det fulde udbytte af alle funktioner på folketidende.dk er det i en række situationer nødvendigt at du identificerer dig, ved oprettelse af en brugerkonto på sitet f.eks. hvis du vil kommentere på artikler eller skrive læserbreve.

Oprettelse af brugerkonto
Når du opretter en brugerprofil/konto på folketidende.dk, beder vi dig oplyse brugernavn (selvvalgt), email, dit fulde navn samt en selvvalgt adgangskode.


1.1 Abonnementsservice

For at kunne håndtere dit abonnement på den trykte avis er det nødvendigt at du identificerer dig enten ved hjælp af dit abonnementsnummer eller ved hjælp af telefonnummer og postnummer. Abonnementsdata på tidligere abonnementer gemmes til eventuel senere brug. Disse kan slettes, hvis det ønskes. Alle oplysninger behandles fortroligt.


1.2 Adgang til vores digitale avis (e-avisen)

Hvis du har adgang til den digitale avis / e-avisen, har du registreret dig med personlige oplysninger ved købet, eller opgraderingen fra dit papirabonnement. Abonnementsdata på tidligere abonnementer gemmes til eventuel senere brug. Disse kan slettes, hvis det ønskes. Alle oplysninger behandles fortroligt.

Vi bruger data til at forbedre din oplevelse af vores e-avis, og til at vurdere brugen af specifikt indhold samt understøtte reklamer. Hvis du foretrækker at vi ikke bruger dine data, kan du deaktivere sporing i e-avisen, i bunden af forsiden på vores e-avis portal.

APP
Vi bruger data til at forbedre din oplevelse af vores app, vurdere brugen af specifikt indhold og til at støtte markedsføring. Hvis du foretrækker, at vi ikke bruger din data, kan du slå det fra under indstillinger.


1.3 Nyhedsbrev

For at kunne modtage nyhedsbrevet fra folketidende.dk er det nødvendigt, at du oplyser din e-mail adresse – ellers kan vi ikke sende det til dig. Vi beder kun om navn og e-mail ved tilmelding til vores nyhedsbrev.

Du kan til hver en tid afmelde dig vores nyhedsbrev. Det sker enten via linket i bunden af alle nyhedsbreve, eller du kan rette henvendelse på online-helpdesk@ftgruppen.dk


1.4 Kommentarer til artikler

Vi beder dig om at identificere dig, hvis du ønsker at skrive en kommentar til en af vore artikler. Vi anvender Facebooks kommentarsystem, hvorfor det kræves at du logger ind via Facebook. Din profil kan altid slettes. Alle oplysninger behandles fortroligt.


1.5 Brugerundersøgelser

For at vide mere om vores brugere gennemfører vi med mellemrum spørgeskemaundersøgelser. Det er forskelligt hvad der bliver spurgt om i disse undersøgelser, men du kan altid vælge at deltage uden at oplyse hvem du er – ligesom det er helt frivilligt om du vil svare på spørgsmålene. Dit besøg og dine muligheder, afhænger ikke af om du deltager i undersøgelserne eller ej, men da vi gennemfører undersøgelserne for at forbedre brugeroplevelsen eller blive bedre til at lave folketidende.dk sætter vi stor pris på din deltagelse.


1.6 Indsamling via formularer

Når du anvender formularer på folketidende.dk, til eksempelvis reklamationer, flytning af avis, annonceoprettelser mfl. så indsender du dine data til os via en sikker forbindelse.

De data vi indsamler i formularer, anvendes alene til at foretage den nødvendige behandling der anmodes om. Straks behandlingen er gennemført, slettes alle modtagne data.


1.7 Konkurrencer og særlige tilbud

Fra tid til anden har vi konkurrencer på folketidende.dk og vi indsamler i denne forbindelse typisk navn og e-mail adresse. Deltagelse i konkurrencer er altid frivillig.

Deltagelse i konkurrencer gennem bannerreklamer på folketidende.dk sker på eget ansvar. Bannerne leveres via 3. part. og Folketidende kan ikke holdes ansvarlig for eksternt indhold, og henviser i stedet til den part som udbyder konkurrencen.


2. Ikke personlige oplysninger

På forskellig vis indsamler vi digitale oplysninger om dit besøg. Ingen af disse oplysninger gør det muligt at spore dig som person, men alene til den enhed, hvorfra du har opnået adgang.


2.1 Cookies

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse på folketidende.dk bedre.
En cookie er en lille stump data, der gemmes i din browser og som kan læses af enten os eller en af vores partnere.

En cookie indeholder information såsom f.eks. dine indstillinger på computeren, indhold af en indkøbskurv, interne serverdata eller andre data brugt af vores server. Cookies er ikke programmer, der kører på din maskine, men små stumper tekstdata, der sendes frem og tilbage til og fra din computer. Cookies fra os er ikke skadelige.

Vi skelner mellem om cookien har os som afsender (førsteparts cookies) eller en af vores partnere – f.eks. annoncører - som afsender (tredjeparts cookies).
Du kan i de fleste browsere ændre på indstillingerne for hvilke cookies, der bliver sat på din computer.
Vi sætter kun blivende cookies for at kunne gøre dit besøg så godt som muligt. Vi bruger de indsamlede oplysninger til viden om adfærd på vores sites, visning af annoncer, levering af varer og services og i forbindelse med brugergenereret indhold.

Kan cookies udspionere min computer?
Nej. Cookies udsætter ikke din computer for sikkerhedsrisici. Cookies er ikke aktive programmer. De udspionerer ikke filer på computeren og er heller ikke i stand til at sprede virus eller anden skadelig software.

Indeholder cookies persondata?
Nej, cookies fra seriøse udbydere indeholder aldrig persondata. Det ville være ulogisk at gemme personlige oplysninger i en cookie. Sitet, der registrer personlige oplysinger, vil typisk gemme et ID i en cookie, der kan anvendes til at identificere dine data på websitets databaser. Bemærk: Det er kun i specielle former for brug som for eksempel online banking, og efter udtrykkeligt samtykke fra din side, at det det er tilladt af gemme personrelaterede eller personidentificerende data. I de tilfælde skal udbyderen overholde gældende databeskyttelseslove. Brugere skal være informeret om oplagringen af personidentificerende informationer og om formålet med oplagringen. I de fleste andre former for brug indeholder cookies kun en generel browsergenkendelse eller er knyttet til anonyme data som for eksempel produktgrupper.

Kan man kontrollere cookies?
Man kan indstille alle browsere til, at cookies kun accepteres på opfordring. Man kan også udelukkende acceptere cookies fra servere, man lige har besøgt. Alle browsere indeholder funktioner, som muliggør selektiv sletning af cookies. Accept af cookies kan også slås fra generelt, men så må man tage højde for, at der sker begrænsninger i brugervenligheden ved onlinetilbud.

folketidende.dk bruger vi en række 3. parts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan altid vælge at afvise 3. parts cookies i din browser.

Disse cookies bruges af vores partnere, til at styre at du ikke får vist indhold såsom artikler og cookies igen og igen, og dels til at sikre, at du får vist relevante artikler og indhold.

Cookie baseret browser data videregives kun til tredieparter, i anonymiseret form og indeholder ikke personhenførbar information. Visse af disse samarbejdspartnere kan efterfølgende dele information med andre annoncører eller tilhørende sites.

Du kan til hver en tid, trække dit samtykke tilbage, ved at slette cookies i din browser.

Sådan sletter eller blokerer du cookies

Slet cookies på Microsoft Edge
Slet cookies på Mozilla Firefox browser
Slet cookies på Google Chrome browser
Slet cookies på Safari browser
Slet cookies på Opera browser
Slet cookies på iPad, iPhone, iPod touch
Slet cookies på Android telefoner

Cookies og data indsamles i samarbejde med:
Google (Analytics, Adwords, Webmastertools)
Facebook og Instagram (Annoncering)
Mailchimp (Udsendelse af nyhedsbrev)
Danske Medier Research (Dansk online index, se beskrivelse nedenfor)
Adform (Adserverleverandør, se beskrivelse nedenfor)
Chartbeat (Indholdsstatistikker, https://chartbeat.com/gdpr/)
Visiolink (e-avis og avis apps)
Jysk Fynske Medier (hosting og CMS)
Densou (Bannersalg)
JustPremium (Bannersalg)
Behrentz Media (Bannersalg)
Strossle (Native advertising/Sponseret indhold)
Deloitte-digicure (Måling af performance og oppetid)
UserReport (Statistik og brugerundersøgelser)

Alle ovenstående 3. parts data behandlere lever op til EU's krav om behandling af data/oplysninger. Alle data udveksles i anonymiseret form, og er dermed ikke personhenførbar. IP adresser anonymiseres, via maskering af de sidste cifre i adressen.

Dansk Online Index
Websitet er tilsluttet Dansk Online Index, der måler al trafikken på danske websites. Målingen udføres af Kantar Gallup på vegne af Danske Medier Research ApS, der er dataansvarlig. Der anvendes cookies fra: tns-gallup.dk og ssl-danskemedier.tns-gallup.dk til brug for indsamling af oplysninger om IP, tidspunkt, tekniske oplysninger om enhed fx OS, browser version m.v. for at føre statistik over trafik på sitet. Data gemmes uden tidsbegrænsning i aggregeret form, der ikke kan føres tilbage til brugeren.

Adform
Vores adserverleverandør, og dermed systemet som håndterer alle bannere på folketidende.dk. I den forbindelse henviser vi til IAB's liste over godkendte leverandører http://advertisingconsent.eu/transparency-consent-framework-global-vendor-list/ Flere af disse levenrandører kan købe ind på folketidende.dk efter aftale.

Nederst på siden har vi i samarbejde med cookieinformation.dk en liste over hvilke cookies vores site indeholder. Listen bliver løbende opdateret.


3.0 Ophavsret

Alt indhold på folketidende.dk, er dækket af ophavsretsloven. Kvalitetsjournalistik koster penge at producere, hvorfor vi henleder opmærksomheden på gældende lovgivning omkring copyright.

Læs mere på rettigheder.dk omkring copyright, og hvor længe den varer. Læs mere om ophavsret gældende journalistik på https://journalistforbundet.dk/ophavsret

Klager over avisens redaktionelle indhold kan sendes til redaktion@folketidende.dk eller til Folketidende, Tværgade 20, 4800 Nykøbing F., att. redaktionsledelsen. Der kan også klages til Pressenævnet. Klagevejledning og presseetiske regler kan ses på www.pressenaevnet.dk

Klagefristen er 12 uger.


Din accept

Du accepterer ovenstående retningslinier, når du besøger folketidende.dk og sites der relaterer hertil.

Vores privatlivspolitik dækker også de domæner, der fører brugerne videre til folketidende.dk. Vores privatlivspolitik dækker også produkter og services udbudt af Lolland-Falsters Folketidende gennem Apples APP-store, eller Google Play. Det gælder dog kun i forhold til persondata, og alene de informationer vi registrerer. Data indsamlet af Apple, Google og Microsoft, følger Deres egne gældende politikker.

Vores privatlivspolitik dækker ikke over brugs- og købsbetingelser i Apples APP-store, eller Google Play. Her henviser vi til Deres gældende betingelser. Ligeledes dækker denne cookie- og privatlivspolitik ikke oplysninger indsamlet i forbindelse med abonnement på den trykte avis.


Kontakt

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med ovenstående retningslinjer, er du velkommen til at kontakte os på info@folketidende.dk
Vi henviser i øvrigt til gældende bestemmelser fra Danske Medier http://minecookies.org/

Læs i øvrigt mere om vores site på Om folketidende.dk