DØLLEFJELDE: På den anden side af bordet smiler ejeren og stifteren af Hostile Hot Sauce, Robert ''O.G'', mens markedets gæster engang imellem mander sig op til at prøve kræfter med amerikanerens salsaer.
- Jeg elsker bare chilisovs, og lige pludselig var der jo tid til at starte noget op, siger Robert ''O.G'' om sit chili-eventyr.
Giver hår på brystet
Det var corona, der særligt var årsagen til, at Robert ''O.G'' startede sin egen salsabiks, fordi tiden nu var der og ligeledes lidenskaben for stærk mad. Nogle af de chilisovser, han laver, er noget, som giver hår på brystet til dem, der prøver. Men der er også eksemplarer, som ikke brænder tungen lige så meget af.
Han har dog særligt en chilisovs, der hedder ''Blood'', som indeholder Carolina Reaper, der er verdens stærkeste chili.
- Den er sindssygt stærk, og det er kun ''psychos'', der tør spise den, siger amerikaneren.
Robert om sin ''Blood''-chilisovsDen er sindssygt stærk, og det er kun ''psychos'', der tør spise den.
Budskabet skal ud
I USA er ''hot sauce'', eller chilisovs, en aldeles stor del af landets madkultur, og ejeren af Hostile Hot Sauce mener at ane, at der er en tendens hos danskerne, der kunne blive til noget af det samme.
- Interessen og nysgerrigheden omkring hot sauce er der bestemt i stigende grad her i Danmark, siger Robert ''O.G'', efter denne journalist netop havde kværnet en mundfuld af ''Blood''-saucen og altså objektivt kan bekræfte, at den lever op til Roberts forklaring.
Robert "O.G." er på markedet alle dage ved Kræmmerteltet, hvor alle kan få lov at smage et bredt udvalg af stærke, mindre stærke og søde chilisovser, som er hjemmelavet fra bunden.