Annonce
Erhverv

Zeeker vil erobre Danmark

Zeeker blev i oktober belønnet med Lolland-Falsters Iværksætterpris 2021, som stifterne Ronni Steinfeldt og Morten Pyndt Dalgaard her viser frem. Foto: Anders Knudsen

Rekrutteringsplatformen Zeeker er klar til at tage næste skridt.

Hvad der startede med en undren over, hvorfor det skulle være så svært for unge at finde en lærlingeplads, er blevet til startup-succesen Zeeker.

Det er en rekrutteringsplatform, som forbinder mestre og arbejdskraft i håndværkerbranchen, og som gør det simpelt for lærlinge og virksomheder at ansøge og rekruttere.

Appen giver overblik over mulige kandidater gennem en brugervenlig platform, og Zeeker blev i oktober belønnet med Lolland-Falsters Iværksætterpris 2021.

Bag Zeeker står Ronni Steinfeldt, som selv er uddannet tømrer, og Morten Pyndt Dalgaard, der er it-konsulent.

Ronni Steinfeldt fik idéen til Zeeker, da han i en periode på fem år arbejdede på Grønland for MT Højgaard.

- Jeg stod i en lift i minusgrader og snakkede med en makker om, at jeg ikke kunne forstå, at det her skulle være sådan et stort problem, og det er forkert at straffe virksomhederne med en bøde for ikke at tage lærlinge ind. Så jeg sagde, man skal lave en platform, hvor svende og de ufaglærte er, for så vil virksomhederne pr. automatik være der, og hvis du så lægger lærlingene sammen med, så har du løsningen, forklarer Ronni Steinfeldt.

Zeeker holder til på Slotsbryggen, hvor Business Lolland-Falster har skabt et iværksættermiljø. Foto: Anders Knudsen

Gennemtænkt idé

Tilbage i Danmark tog Ronni Steinfeldt, der er født og opvokset i Nykøbing, sin gode idé med sig, da Business Lolland-Falster holdt Business Day.

- Her fortalte jeg om min idé, som de synes var god, så jeg blev sat sammen med Morten.

Morten Pyndt Dalgaard har været it-konsulent i 15 år og har været en del af forskellige startups.

- Modsat mange andre pitches jeg har set, så var det, Ronni kom med, gennemtænkt. Han kom med sin flotte pixi-bog, som han havde udarbejdet med, hvad appen skulle kunne, og ligegyldigt hvad jeg spurgte Ronni om, så havde han styr på det. Det fangede mig, siger Morten Pyndt Dalgaard.

Derefter er det gået slag i slag. Flere fonde som blandt andet Innovationsfonden har bakket op om Zeeker, der i første omgang er gået efter at udbrede appen på Lolland-Falster, hvor 62 lokale virksomheder i dag er med.

- Hele udgangspunktet har været, at det skulle laves lokalt. Så var tanken, at vi skulle køre op gennem Sjælland og så resten af Danmark, fortæller Ronni Steinfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pris giver pondus

Men nu er Zeeker ved at blive overhalet indenom, for flere og flere virksomheder og erhvervsskoler over hele landet hører om Zeeker.

- Efter vi vandt iværksætterprisen, er der sket en del. Vi har fået flere virksomheder og lærlinge på. Vi begynder at få flere henvendelser fra folk, som hører om os, og hvor vi ikke selv er nødt til at række ud til dem. Så sent som i sidste uge ringede en skole fra Herning for at høre mere om Zeeker. Og forleden var der en virksomhed i Skive, der tilmeldte sig. Så ringene i vandet begynder at køre for os, siger Morten Pyndt Dalgaard.

- Iværksætterprisen giver noget pondus. Da vi lagde det på vores egen hjemmeside, gav det også noget troværdighed. Det er en slags blåstempling af os, fortsætter Morten Pyndt Dalgaard.

Helt konkret gør appen det nemmere for arbejdsgiveren, da alle ansøgninger er samlet i appen. For erhvervsskolerne er der den fordel, at appen hjælper dem med, hvilke lærlinge der har brug for vejledning.

- Vi har bygget et skolemodul, der hjælper underviserne med at hjælpe de unge, som har problemer med at finde en læreplads, men også så de unge hele tiden kan dokumentere, at de søger og er aktive, siger Ronni Steinfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ensrettet cv

Samtidig bliver lærlingene guidet til, hvordan de skal lave deres cv.

- Vi har ensrettet cv'et i appen. På den måde kommer vi ud over, at nogle har en fordel, fordi de får hjælp hjemmefra til at lave en god ansøgning. Vi har kogt det ned til, hvad kommer du med, hvad forventer du af arbejdspladsen, og hvad har du i rygsækken, siger Ronni Steinfeldt.

Zeeker har lige indgået en aftale med den store erhvervsskole Next i København, ligesom der også er indgået aftale med den store entreprenørvirksomhed NCC, som bruger platformen til at rekruttere struktører og tømrere.

- I 2022 vil vi gerne ud over stepperne og få bredt Zeeker ud til hele landet og få bidt os fast. Nu har vi haft meget fokus på byggebranchen, men vi har også et ønske om, at vi måske kunne tage det videre til nogle andre uddannelser, siger Ronni Steinfeldt.

Det bliver ikke HR- og kontoransatte, for de er, som Morten Pyndt Dalgaard siger, vant til at skrive.

- Rekrutteringsprocessen skal være for den type uddannelser, hvor du bruger hænderne og ikke er vant til at skrive. Det kan være bygge-, restaurations- eller detailbranchen, siger Morten Pyndt Dalgaard.

  • Zeeker blev i oktober belønnet med Lolland-Falsters Iværksætterpris 2021, som stifterne Ronni Steinfeldt og Morten Pyndt Dalgaard her viser frem. Foto: Anders Knudsen
  • Zeeker holder til på Slotsbryggen, hvor Business Lolland-Falster har skabt et iværksættermiljø. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen