Annonce
Femern

KONKURSRAMT SKIBSREDER: FEMERN BÆLT A/S HAR SNYDT MIG FOR MILLIONER

Skibsreder Jørgen Holm Christensen kan stadig ikke forstå, at hans samarbejdspartner ikke har overholdt den mundtlige aftale. Foto: Jesper Ernlund Lassen DOI.dk /
Skibsreder Jørgen Holm Christensen har ventet over 10 år på et lovet stykke arbejde hos bygherren, som aldrig vendte tilbage trods mundtlig aftale, der bekræftes af flere kilder.

Skibsreder Jørgen Holm Christensen føler sig snydt for en større millionerstatning af Femern Bælt A/S, som han også beskylder fra at løbe fra en mundtlig aftale om kontraktarbejde - løftebrud som ifølge skibsrederen førte til konkurs.

Det skriver DOI.dk.

Stridspunktet gælder en mundtlig aftale indgået på et møde i 2012. Med til mødet var skibsreder Jørgen Holm Christensen, en medarbejder og rederens revisor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens Femern Bælt A/S var repræsenteret af finansdirektør Allan H. Kristensen, financial manager Gregers Jensen og direktør for marinearbejder Claus Iversen fra Femern Bælt A/S.

Formålet med mødet var ophævelse af en 10-årig kontrakt mellem skibsrederen og Femern Bælt A/S om vagtskibspatruljering.

Arbejdet med Femernbælt-forbindelsen var udsat på ubestemt tid, og derfor ville Femern Bælt A/S frigøres af deres kontraktlige forpligtigelser.

- Min revisor regnede ud, at vi skulle have 35 mio. kroner i erstatning, hvis kontrakten skulle ophæves. Kontakten var på 60 mio. kr. Men det ville Femern Bælt ikke give. Aftalen endte med, at jeg fik seks mio. kr. Samtidig blev det lovet mundligt, at jeg ville få arbejdet, når arbejdet blev genoptaget, fortæller Jørgen Holm Christensen i dag til DOI.dk.

Tidligere medarbejder og revisor bekræfter

At den mundlige aftale var en del kompensationsaftalen, bekræfter revisor Herluf Kielsgaard-Spicker i en skriftlig udtalelse, der foreligger DOI.dk:

"Femern A/S og Jørgen Holm Christensen lavede en mundtlig “gentlemen aftale” om, at Jørgen Holm Christensen nok skulle blive kompenseret fuldt ud i form af tildeling af arbejde når/hvis projektet blev sat i gang. Af politiske årsager kunne man ikke give det på skrift."

Det er også en udlægning som den nu forhenværende medarbejder Claus Sjömann, der deltog i mødet er enig i.

- Jørgen blev lovet arbejde både senere med vagtbåde og tilsynsbåde, hvis han ikke gjorde mere ved sin kontrakt. Jørgen kunne jo bare have lagt vagtskibet JHC Miljø til kaj og så fået betalingen de 10 år, som kontrakten løb. Vi har haft mange møder derefter med Claus Iversen, der hver gang lovede, at Jørgen fik arbejdet. Der blev ligefrem talt med bådtyper, og om det skulle være nye eller gamle både. Claus Iversen sagde til Jørgen: ”Du skal nok få det arbejde, som vi har lovet”, fortæller Claus Sjømann til DOI.dk.

For Jørgen Holm Christensen har den manglende indfrielse af aftalen haft store konsekvenser.

- Det trælse er, jeg endte med at gå konkurs på grund af det her, fortæller Jørgen Holm Christensen.

Vice-tekniske direktør Kim Smedegaard hos Femerns Bælt A/S husker tydeligt Jørgen Holm Christensen.- Jeg kender Jørgen rigtigt godt fra et langt og godt samarbejde på Storebælt, og det kan Jørgen også bekræfte. Men jeg kender ikke den konkrete sag. Men det er korrekt, jeg har anbefalet Jørgen at tage kontakt til dem, der står for bådene nu. Mere kan jeg desværre ikke bidrage med, siger Kim Smedegaard.

DOI.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Allan Christensen og Gregers Jensen. Claus Iversen der i mellemtiden ikke arbejder direkte for Femern Bælt A/S husker sagen, som han ikke har nogen kommentar til i dag.


  • Skibsreder Jørgen Holm Christensen kan stadig ikke forstå, at hans samarbejdspartner ikke har overholdt den mundtlige aftale. Foto: Jesper Ernlund Lassen DOI.dk /
Annonce
Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Femern

Kongen gav en helt særlig gave til Femern-forbindelsen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Løbsk vindmølle stoppede tog: Så affyrede han raketten

Lolland

Lolland helt i top med handicaphjælp

112

Fartgrænsen var sat ned - 135 blev blitzet

Politik

Regeringen vil lette skatten for familievirksomheder

112

Bandidos-rockere anholdt: Politiet afslører stort kokainnetværk

Lolland

Gitte indfangede Nakskov-hunden: Måtte sove flere dage i bilen

Vejret

Lovende udsigt: Nu kommer sommervejret for alvor til LF

Lolland-Falster

Vild stigning: Boligsalget boomer på Sydhavsøerne

Lokal nyt

Opdager brud på datasikkerhed: Følsomme oplysninger lå frit tilgængelige

112

Kørte delebilen direkte i Søerne og flygtede

Indland

Har du bemærket det? Takeaway-måltider er vokset i størrelse

Indland

Efter fem år: Det kan grev Nikolaj kalde sig nu

Skraldenyt

Glæder sig over affalds-succes: - Vi er dygtige til det

Guldborgsund

Nu igen: Ingen tog hele weekenden

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

112

Korsør-sagen: Bortførelse af 13-årig pige kan være planlagt

Annonce
Annonce
Trafik

Løbsk vindmølle stoppede tog over Storstrømsbroen

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

Indland

Vold og chikane mod lærere: Hele 46 skoler har fået påbud

Indland

Brand udbrudt i Novo Nordisk i Bagsværd

Guldborgsund

Forældre i åbent brev: I løber fra jeres løfte

Guldborgsund

Begejstrede anmeldere: Masser af stjerner til revyen

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor