Annonce
Guldborgsund

23-ÅRIG SCORER MILLIONER PÅ GENIAL IDE

Hasan El Youssef er født og opvokset i Nykøbing og læser nu økonomi i København. Under coronapandemien for to år siden stiftede han virksomheden TopTutors, som han ejer med en ven. En 100 procent onlinebaseret lektiehjælpsportal, hvor elever matches med den rette tutor. Foto: Maria Glasius Lange
En lokal iværksætter har modtaget en millioninvestering til sin virksomhed, der tilbyder lektiehjælp online. Det giver mulighed for at søge mod udlandet.

NYKØBING: Virksomheden TopTutors, der tilbyder online lektiehjælp til børn og unge over hele landet, oplever lige nu en meget stor vækst. I januar 2023 leverede den 85 procent flere lektioner end i januar 2022, og nu har investorer fra DanBan Co-Investment Fond lagt 2,5 millioner kroner i virksomheden.

Pengene fra investorerne skal vi bruge til at skalere salg og markedsføring op. For når man har fundet opskriften på at skabe værdi for både tutorer og elever, så handler det om at udbrede den.

Hasan El Youssef, partner i og skaber af TopTutors

Det forklarer Hasan El Youssef på 23 år, der er født og opvokset i Nykøbing og én af de to ejere af virksomheden, der er den første i Danmark til at tilbyde lektiehjælp udelukkende ved hjælp af en computerskærm.

Han studerer til daglig økonomi på Københavns Universitet og ser frem til at kunne udbrede det koncept, som er blevet taget godt imod af landets skoleelever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pengene fra investorerne skal vi bruge til at skalere salg og markedsføring op. For når man har fundet opskriften på at skabe værdi for både tutorer og elever, så handler det om at udbrede den, siger han og tilføjer, at han har hyret sin første fastansatte medarbejder, der står for at ringe til og tale med eksisterende kunder - og deres forældre.

Privat lektiehjælp

  • Der er store geografiske forskelle på omfanget af privat lektiehjælp. Udbredelsen er størst i Region Hovedstaden (12,3 procent) og mindst i Region Nordjylland (3,6 procent).
  • Omfanget af privat lektiehjælp er nogenlunde lige så stort blandt elever i folkeskolen som blandt elever på privat- og friskoler. Det viser, at efterspørgslen på privat lektiehjælp ikke er drevet af manglende kvalitet i folkeskolen.
  • Der er mange forskellige grunde til, at forældre vælger at betale for privat lektiehjælp til deres børn. De fleste forældre, som har betalt for privat lektiehjælp, har gjort det, for at deres barn skal blive bedre til et eller flere fag eller få bedre trivsel. Mange har også gjort det, fordi deres barn ikke får nok hjælp i skolen eller har svært ved at følge med i skolen.
  • Derudover er der en tendens til, at det primært er de fagligt svagere elever, som har fået privat lektiehjælp, og at privat lektiehjælp er mere udbredt blandt forældre, der synes, det er vigtigt, at deres barn får en universitetsuddannelse.
Cevea

Derudover skal platformen, hvorfra man underviser, videreudvikles, så den imponerer de unge og giver dem lyst til at lære. Blandt andet arbejder man med det, de unge vil kalde "streaks", hvor man konkurrerer om at få flest små diplomer, ligesom hjemmesiden rummer en læringsplan over de emner, eleverne skal igennem.

Vil til udlandet i år

Onlinelektionerne hos TopTutors voksede med 33 procent hver måned i det forgangne skoleår. Og Hasan El Youssef oplever, at eleverne for alvor har fået øjnene op for, at de faktisk kan få hjælp til deres lektier, hvis deres forældre kommer til kort, eller de ikke når at blive færdige i skoletiden.

Vores plan er at lancere en afdeling i udlandet i tredje kvartal i år.

Hasan El Youssef, partner i og skaber af TopTutors
Virksomheden TopTutors har siden begyndelsen for to år siden beskæftiget 300 tutorer, der tilsammen har hjulpet 450 familier og haft 9.500 lektioner. Foto: Maria Glasius Lange

En analyse fra tænketanken Cevea viser, at 77 procent køber lektiehjælp for at blive bedre til et fag, imens 64 procent køber det, så deres børn trives bedre i skolen. 52 procent af dem, der har købt lektiehjælp i Danmark, får hjælp til matematik.

Virksomheden TopTutors har siden begyndelsen for to år siden beskæftiget 300 tutorer, der tilsammen har hjulpet 450 familier og haft 9.500 lektioner.

- Vores plan er at lancere en afdeling i udlandet i tredje kvartal i år, forklarer Hasan El Youssef, der sammen med vennen Elmar brugte fire måneder på at skaffe investorerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rugbrødsarbejde

Virksomheden har nemlig flere investorer med ombord, herunder Mikkel Svensson, som også er fra Nykøbing. Mikkel er blot 24 år og arbejder i en kapitalfond, imens han studerer på Copenhagen Business School.

- Jeg har investeret i TopTutors, da jeg ser et stort potentiale i online lektiehjælp, og fordi jeg har tillid til det team, som står bag virksomheden, forklarer han.

Fem gode råd, hvis man skal sælge sin virksomhedsidé til investor:

  • Vær velforberedt og overvej på forhånd, hvilke spørgsmål du kan blive stillet. 
  • Send forinden din salgstale til gode venner og bekendte, som du stoler på, og lad dem komme med konstruktiv kritik. 
  • Hav styr på dine tal og fakta. 
  • Forstå situationen fra investorernes side. Hvordan er det her en god investering for dem?  
TopTutors

For de to virksomhedsejere var det et enormt rugbrødsarbejde, der skaffede dem aftaler med investorer. På det sociale medie LinkedIn kontaktede de flere og inviterede sig selv på kaffeaftaler, hvor de fortalte om deres arbejde. Da de skulle møde investorerne i DanBan Co-investment Fond, var der 50 personer til stede i lokalet, imens 250 fulgte med via video.

Og på mellem fem og 10 minutter handlede det så om at sælge sin idé.

- Det var lidt vildt. Men vi blev rost for at have styr på vores tal og for at have et godt budget. Så jeg kan anbefale at kende sine fakta, hvis man skal prøve noget lignende.

Hasan El Youssef forventer at skulle igennem samme proces igen om to år, når virksomheden er lanceret i udlandet. Indtil da har de stadig brug for flere tutorer i Danmark og særligt også på Falster.

  • Hasan El Youssef er født og opvokset i Nykøbing og læser nu økonomi i København. Under coronapandemien for to år siden stiftede han virksomheden TopTutors, som han ejer med en ven. En 100 procent onlinebaseret lektiehjælpsportal, hvor elever matches med den rette tutor. Foto: Maria Glasius Lange
  • Virksomheden TopTutors har siden begyndelsen for to år siden beskæftiget 300 tutorer, der tilsammen har hjulpet 450 familier og haft 9.500 lektioner. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Guldborgsund

Kim Rahbek om millionunderskud: Der er tre årsager til det

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Annonce
Annonce
Politik

- Wow, hvad fik du nu sagt ja til, Mark?

Lolland

Drømmer om 7.000 kvadratmeter stort hotel i Nakskov

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Guldborgsund

Kim Rahbek om millionunderskud: Der er tre årsager til det

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

112

Rykker massivt ud: Kraftig røg fra Refa-anlæg

Sport

Ny stor lussing til forsvarsløse Bjørne

Femern

Stort skridt: Nu er den under vand

Indland

Hjemsendt forsvarschef truer med søgsmål mod ministerium

Indland

OK køber halvdelen af kriseramte Coop: Det kommer det til at betyde

Lolland

Vil du eje “Smålandshavet”? Nu er den sat til salg

Guldborgsund

Vandtårn skal rives ned

Guldborgsund

Voldsomme skader: Så mange millioner skal kommunen betale

Politik

Aftale indgået: Nu fjernes de fra egne erstatningssager

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Problemer med falsk "søn" og "datter": Svindel for halv million

Guldborgsund

Efter flere forsinkelser: Nu åbner den endelig

Indland

Fredag ruller 25 milliarder ind på danskernes konti

Rødbyhavn

Jubler over drømme-adressen: Nu åbner Lidl

Nykøbing

Landsdækkende kæde åbner i nye lokaler i Nykøbing: Se hvornår her

Rødby

Tidligt morgenuheld: Bil endte på taget

Indland

Statsministeren varsler sundhedsudspil