Annonce
Guldborgsund

- At vende det døve øre til er ikke en mulighed

Tine Lindhardt Jensen (tv) og Jessica Corneliussen er begge social- og sundhedshjælpere på plejecenter Sømarken i Nykøbing og sammen med 97 andre unge udvalgt som årets velfærdstalenter blandt 400 nominerede. Foto: Privat
Flere og flere afdelingschefer anerkender deres medarbejdere igennem diverse nomineringer, og i år er 400 personer fra velfærdssektoren nomineret til årets velfærdstalent. Det er flere end nogensinde før. Fire af dem, der har vundet titlen, er sosu-medarbejdere i Guldborgsund.

GULDBORGSUND: Onsdag blev talentfulde unge medarbejdere fra velfærdssektoren hyldet på Christiansborg. Det er sket hvert år i de seneste seks år, at pensionsselskabet Pensam og Foa har udvalgt 100 velfærdstalenter fra en pulje af nomineringer og fejret dem som "årets velfærdstalenter".

Tre af dem er ansat i Guldborgsund Kommune på henholdsvis Plejecenter Sømarken og i hjemmeplejen i Nysted, imens en fjerde er ansat på Nykøbing F. Sygehus.

Torben Fels, der er administrerende direktør i Pensam, udtaler, at der hvert år er kommet flere og flere nomineringer, og i år har man med 400 nomineringer modtaget rekordmange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når jeg har de gode oplevelser, så føler jeg, at jeg vokser 10 centimeter.

Jessica Corneliussen, sosu-assistent på Plejecenter Sømarken

Det passer godt ind i budskabet, der samme dag kom fra en fremtidsforsker cirka 130 kilometer fra Slotsholmen ude foran Nykøbing F. Sygehus.

- Noget af det bedste, en arbejdsplads kan gøre for at fastholde unge medarbejdere, er at rose dem, forklarede Jesper Bo Jensen.

Det siger de om talenterne:

Uddrag fra teksterne, der er indsendt til dommerpanelet: 

  • Tine Lindhardt Jensen: "Tine er rolig og kan få borgerne til at falde til ro blot ved at være Tine. Hun er en social, glad og fantastisk kollega. Jeg håber, Tine vil blive på Sømarken i mange år frem. Hun er guld værd for os alle. Tine fortjener at blive hyldet. Der findes kun en af hendes slags, og gudskelov er hun min kollega."
  • Katharina Haugaard Jensen: "Hun er et ungt dejligt menneske, med et fantastisk væsen, både overfor kollegaer og borgere, med en fantastisk rummelighed, empatisk, og en god samarbejdspartner, og så har hun en rigtig god viden inden for faget."
  • Jessica Corneliussen: "Jessica formår at se det enkelte menneske, der hvor de er, lytter til borgernes behov, støtter, guider og vejleder dem på en helt unik måde. Jessica er faglig dygtig og sætter kvaliteten højt, hun stiller gerne undrende spørgsmål til andre faggrupper/ kollegaer og er aktiv deltagende i at personale og borgere bliver udfordret med mulighed for at udvikle sig i en positiv retning."
  • Louise Maria Baun Grinderskov: "Louise er omsorgsfuld og hjælpsom. Hun går til opgaven som tillidsrepræsentant med stor interesse, og hun er god til at byde ind i forhold til arbejdsmiljøet med brugbare input, og så er hun løsningsorienteret og ser mulighederne."
Pensam og Foa

Helst skal det være oftere end én gang årligt. Men det er som om, at en del virksomheder igennem talrige konkurrencer og prisuddelinger har forstået den pointe. Og anerkendelsen er fantastisk, siger de tre lokale talenter.

Når et kram er alt

- Det ekstra skulderklap betyder virkelig meget. Og det at nogen føler, at vi gør en forskel, forklarer Tine Lindhardt Jensen og Jessica Corneliussen, som begge er social- og sundhedshjælpere på plejecenter Sømarken i Nykøbing.

Hvornår føler I jer gode til jeres job?

- Hele tiden. Det handler om at have sig selv med. Vi tager os tid til borgerne, og selvom det i perioder er travlt, så finder vi tiden. Hvis nogen er ked af det, så taler vi med dem. Den tid tager vi os, for man skal kunne se borgerne i øjnene. At vende det døve øre til går ikke. Og vi mærker det på den respons, vi får fra borgerne. Det går direkte tilbage til os selv og giver os energi og en glæde ved at gå på arbejde.

Selvom det meste af Jessica Corneliussens familie er i velfærdsbranchen, ønskede hun oprindeligt ikke selv at uddanne sig til sosu-faget. Men der var alligevel noget, der dragede hende.

- Og når jeg har de gode oplevelser, så føler jeg, at jeg vokser 10 centimeter.  At give et kram kan virke som en lille ting for os. Men det kan være hele verden for en ældre borger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den sidste kontakt

Ofte er det tydeligt for dem, at de som personale på et plejecenter er den sidste kontakt for mange mennesker. Det gør det særligt vigtigt at være der for den enkelte, fordi det ofte er i ganske kort tid, siger Tine Lindhardt Jensen.

Katharina Haugaard Jensen har været ansat i hjemmeplejen i Nysted siden november og oplever, at hun med sin motivation og en positiv attitude passer godt ind i arbejdsmiljøet.

Katharina Corneliussen er ansat i hjemmeplejen i Nysted, hvor hun oplever en større ro end i de større byer. Samtidig nyder hun at besøge borgere på deres egen hjemmebane. Foto: Privat

- Jeg opdagede hurtigt, at jobbet handler meget lidt om pleje. Primært handler det om at være omkring borgerne og hjælpe dem med deres klippekortsordning eller samarbejde med deres pårørende. Og så får jeg igennem jobbet løbende ny viden og læring.

Udover de tre kvinder, der er ansat i Guldborgsund Kommune, er også Louise Maria Baun Grinderskov, der er social- og sundhedsassistent på Nykøbing F. Sygehus, udnævnt som ét af de 100 talenter.

  • Tine Lindhardt Jensen (tv) og Jessica Corneliussen er begge social- og sundhedshjælpere på plejecenter Sømarken i Nykøbing og sammen med 97 andre unge udvalgt som årets velfærdstalenter blandt 400 nominerede. Foto: Privat
  • Katharina Corneliussen er ansat i hjemmeplejen i Nysted, hvor hun oplever en større ro end i de større byer. Samtidig nyder hun at besøge borgere på deres egen hjemmebane. Foto: Privat
Annonce
Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Annonce
Annonce
112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Annonce
Annonce
112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen