Annonce
Guldborgsund

Bred begejstring for ny markedshal: - Den kan rumme et stort fællesskab

Markedshallen bliver en alsidig størrelse, hvis alle ønsker til den skal opfyldes. Alt fra foreninger, koncerter, barselsklubber og studiefællesskaber er blevet nævnt. Men budskabet er, at den rummer en mulighed, som lige nu mangler i byen. Foto: Guldborgsund Kommune
Markedshallen skal være et sted, hvor borgere på egen hånd kan skabe foreninger og aktiviteter, som ikke nødvendigvis er etableret. Det mener to af deltagerne fra det netop afsluttede visionsværksted. Det er nemlig et efterspurgt tilbud fra flere tilflyttere.

NYKØBING: En visionsgruppe bestående af 15 borgere med interesse for byudvikling, kultur og erhverv har nu sagt deres mening om Markedshallens fremtid.

I slutningen af februar afleverer konsulentvirksomheden Volcano en handlingsplan for, hvordan den 1.800 kvadratmeter store Markedshal på den sydlige del af Nykøbing Havn skal gøres klar til at leve op til de drømme. Og hvordan organiseringen skal fungere, når Guldborgsund Kommune trækker sig tilbage og overlader herligheden til frivillige.

Vi har meldt ret tydeligt ud, at vi gerne vil bidrage til driften af stedet.

Kasper Hasling Mogensen, formand, Guldborgsund Aqua Sport

Spørgsmålet er nu, hvad visionsgruppen har haft af ønsker for stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal prøve at lave et sted, der samler. Hvor der kan være barselsgrupper, løbeklubber og kunstudstillinger, siger Tanja Beckmann, der er udviklingskonsulent og forhenværende bosætningskoordinator i Guldborgsund Kommune.

- Folk har skrevet til mig med deres ønsker for hallen, og på deres beskeder kan jeg se, at den hal rammer et eller andet, hvor man kan være noget sammen med andre. Den kan være udgangspunktet for et fællesskab. Det har den allerede været, i og med at kommunen har inviteret bredt ud til at være med i værkstedet.

En rolle i fællesskabet

Man taler meget om, at Markedshallen også skal være et sted, der vækker opsigt for potentielle tilflyttere. Hvordan mener du, at den kan bidrage positivt til det? 

- Jeg er mere end 100 procent sikker på, at den kan trække tilflyttere til. Som bosætningskoordinator har jeg talt med mange nye borgere i kommunen, der manglede et sted, hvor de selv kunne sætte noget i gang. Imens nogen gerne vil ind i etablerede fællesskaber, vil andre lave deres egne, forklarer Tanja Beckmann.

I visionsgruppen sidder også Kasper Hasling Mogensen, formand for Guldborgsund Aqua Sport. I og med at foreningens wake board-bane ligger ved siden af Markedshallen, er det en helt naturlig medspiller i både arbejdet med at planlægge og drive stedet på sigt, mener han.

- Vi har meget konkret ønsket at få nogle arealer i vandet men også at få en rolle i hele det fællesskab, man vil skabe derhenne. Vi ved allerede, at vi kommer til at være der rigtig meget, og derfor har vi meldt ret tydeligt ud, at vi gerne vil bidrage til driften af stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Synergieffekten

Han håber derudover, at der bliver plads til en så stor wake board-bane, at det kan trække turister til fra store dele af landet. Erfaringen er, at de vil blive lidt længere i byen, hvis der er et flot og aktivt miljø nær vandaktiviteten.

Det opfordrer til medborgerskab, at man tager et medansvar for noget.

Tanja Beckmann Sørensen, udviklingskonsulent, Guldborgsund Kommune

- Det kan også være omvendt. At de kommer for at opleve Markedshallen, og hvad det kan byde på, og i den forbindelse får øje på wake board-banen. Pointen er, at én fed aktivitet kan trække folk til og give besøgende til de omkringliggende aktiviteter.

I forbindelse med arbejdet har flere spurgt, om Markedshallen udelukkende bliver for de unge. Det gør det ikke. Kommunen og konsulentvirksomheden Volcano har bedt en gruppe af unge om at udtænke et miljø på arealet mellem havnebassinet og Markedshallen, som kan henvende sig til blandt andet deres egen målgruppe. Det sted får navnet Sundparken. Men alle er velkomne, forklarer Tanja Beckmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtænk udvidelse

Selve opgaven for Markedshallen er udtænkt at en visionsgruppe med medlemmer i alle aldre og skal have en så bred målgruppe som muligt.

- Men de unge skal også have noget, og der skal også ske en udvidelse af deres horisont. Det opfordrer til medborgerskab, at man tager et medansvar for noget. At man er den, der er med til at sætte noget i gang.

Tanja, enkelte medlemmer fra visionsgruppen for Markedshallen taler om, at den er for lille til alle de forskellige ønsker, der er. Hvor står du i den debat? 

- Hallen er på 1.800 kvadratmeter, og det er ikke verdens største til det formål. Den skal formentlig fyldes godt ud, og så vil tiden vise, hvad det egentlig er, folk vil have. Man kan også tage udeområdet i brug, ligesom man kan bruge hallen døgnet rundt.

Kasper Hasling Mogensen ser heller ikke et akut behov for at udvide området til aktiviteter.

- Vi ved reelt ikke, om vi står som den eneste forening, eller om der kommer 100. Samtidig kan det bekymre mig, at vi vil skulle vente på at få resten af området med i et projekt. Så vil der hurtigt gå fem år, og det vil være et tab for hele udviklingen, hvis man igen er nødt til at sætte det på stand by. Men min holdning er, at man skal lave det her projekt med mulighed for at kunne udvide det.

  • Markedshallen bliver en alsidig størrelse, hvis alle ønsker til den skal opfyldes. Alt fra foreninger, koncerter, barselsklubber og studiefællesskaber er blevet nævnt. Men budskabet er, at den rummer en mulighed, som lige nu mangler i byen. Foto: Guldborgsund Kommune
Annonce
Guldborgsund

"Grænseoverskridende" rygter: - Det er 100 procent forkert

Guldborgsund

Begravelse blandt bøgetræer: Nu skal politikerne tage stilling

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Syg svane gjorde Tania urolig: - Den opførte sig fuldstændig vanvittigt

112

Personbil påkørte anden bil: Lige efter røg lastbil ind i dem begge

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lolland

En sidste fest for konkursramte elever

Guldborgsund

"Grænseoverskridende" rygter: - Det er 100 procent forkert

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt

Lokal nyt

Drukner i vand: - Kan ikke huske noget lignende

Erhverv

Kan koste tusindvis af arbejdspladser, vurderer ekspertgruppe

Guldborgsund

Begravelse blandt bøgetræer: Nu skal politikerne tage stilling

Royal Run

Helt særligt, at kongen løber Royal Run i Fredericia netop i år: - Virkelig en appelsin i turbanen

Sport

TSØ-talenter viste sig flot frem: - Det er helt fantastisk

Sport

Stort drama i Maribo: Scorede afgørende mål i sidste minut

Politik

Tudetosset med afgifter, mener Susie Jessen

112

Afsløret efter færgetur: En palet af stoffer gemt i bilen

Indland

Medier: Udvalg vil anbefale afgift på højst 750 kroner per ton CO2

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Først skiftede hun parti og postnummer, nu vil hun stille op til kommunalvalget

Sport

Ole Jakobsen blev på bænken

Indland

Overenskomst sikrer ansatte i regioner lønstigning i april

Kultur

Kongen debuterer i Fredericias Royal Run: Flere brikker er faldet på plads nu - men der mangler et par store

112

Voldtægtsforsøg, trusler og psykisk vold: Nu fremstilles sigtet mand i grundlovsforhør

Maribo

Kraftig støj generer Barbara: Tung trafik buldrer gennem landsby

Guldborgsund

Afdød russer hyldes på lokal strand