Annonce
Guldborgsund

Centerboliger kan komme i ny høring

Der har været en særlig stor efterspørgsel fra handelslivet i Guldborgsundcentret til forholdsvis billige lejelejligheder til medarbejdere nær Guldborgsundcentret. Derfor ønsker Holberg Fenger Gruppen, der ejer størstedelen af Guldborgsundcentret, at bygge boliger oven på centret. Foto: Holberg Fenger Gruppen

Udvalg ønsker alligevel etablering af 70 boliger ved Guldborgsundcentret i høring.

NYKØBING I november 2019 ønskede teknik, miljø og ejendomsudvalget ikke at indarbejde muligheden for at etablere lejligheder på Guldborgsundcentret i den lokalplan, man siden sendte i høring.

Forslaget kom fra Holberg Fenger Gruppen, der ejer en stor del af Guldborgsundcentret, og som øjnede et behov for boliger til blandt andet ansatte i centrets butikker.

Den fire uger lange høringsperiode er nu slut, men et flertal i teknik, miljø og ejendomsudvalget beder alligevel økonomiudvalget og byrådet om at indarbejde forslaget om boliger og sende lokalplan 182 i en ny høring.

Flertallet består af formand Peter Bring-Larsen (G), René Fjeldsøe Sørensen (G) og Lis Magnussen (V).

Det fremgår af referatet fra det seneste udvalgsmøde.

Men hvorfor flertallet i udvalget har ændret mening, ønsker Peter Bring-Larsen (G) endnu ikke at sige.

- Jeg kan lige nu kun bekræfte, at vi har sagt ja til, at man kan lave en ny lokalplan, hvor muligheden for at anlægge boliger er skrevet ind.

Ønsket fra Holberg Fenger Gruppen er at etablere de 70 boliger som udlejningslejligheder oven på en del af det eksisterende center. Man ønsker derudover, at der i lokalplanen kan blive mulighed for at bygge en mindre dagligvarebutik på maksimalt 1.200 kvadratmeter som supplement til Føtex.

I et høringssvar skriver Holberg Fenger Gruppen, at man ser en udvidelse af området omkring Guldborgsundcentret som et vigtigt strategisk træk.

- Ikke blot i forhold til handelslivet, men også i forhold til den generelle udvikling af kommunen, herunder tiltrækning og fastholdelse af borgere, uddannelser og arbejdspladser, lyder det.

- Holberg Fenger Gruppen ønsker at bidrage til en accelerering af kommunens positive udvikling og arbejder aktuelt med konkrete planer om nye private investeringer i erhverv og bolig i størrelsesordenen 170-180 mio. kroner. Investeringerne vil skabe nye lokale job inden for håndværk og detailhandel samt styrke kommunens bosætning og handelsmæssige konkurrencekraft. Alene i forhold til selve byggeriet vurderer vi, at 60 procent af opgaverne vil gå til lokale håndværkere, mens projektet vurderes at skabe 40-50 permanente lokale arbejdspladser, står der i høringssvaret.

Gruppen, der har direktør Flemming Holberg Fenger i spidsen, har ifølge høringssvaret gang i konkrete dialoger med ambitiøse aktører i forhold til etablering af nye forretninger - vigtige komponenter i kampen for at fastholde Nykøbings konkurrenceevne over for det øvrige Sjælland.

Og imens handelslivet forsøger at gennemføre byggeriet, har de nærmeste naboer ikke et ønske om at udvide butiksområdet i Sundby.

- Man skyder sig selv i foden, hvis man tror, at det er udsigten til udsalgsvarer i baghaven, der får folk til at flytte mod Nykøbing. Vi sætter ikke pris på udviklingen, og stiller os uforstående overfor den valgte prioritering. Guldborgsundcenteret ligger der som det er nu, men en udvidelse i den påtænkte retning vil kun bidrage til oplevelsen af beton og trist forstad som den seneste oprustning af skiltningen også har gjort det, lyder det fra en husejer i et høringssvar.

Han mener, at man bør sælge Nykøbing på den bolignære natur og rolige forhold tæt på byen til tilflyttere.

Beslutningen om at opstarte en ny høringsperiode skal godkendes af økonomiudvalg og byråd.

I en V-form - her på tegningen markeret med grønt tag - midt på Guldborgsundcentret ønsker en investor at bygge 70 lejelejligheder. Foto: Holberg Fenger Gruppen
  • Der har været en særlig stor efterspørgsel fra handelslivet i Guldborgsundcentret til forholdsvis billige lejelejligheder til medarbejdere nær Guldborgsundcentret. Derfor ønsker Holberg Fenger Gruppen, der ejer størstedelen af Guldborgsundcentret, at bygge boliger oven på centret. Foto: Holberg Fenger Gruppen
  • I en V-form - her på tegningen markeret med grønt tag - midt på Guldborgsundcentret ønsker en investor at bygge 70 lejelejligheder. Foto: Holberg Fenger Gruppen
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Sport

De skal sikre Danmark EM-succes

Guldborgsund

Alvorlig ulykke: Person i kritisk tilstand fløjet væk

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Store trafikale udfordringer forude: Varer til november

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser

112

Mand kørt på sygehuset efter kraftig brand

Politik

Trækker sig kort før valg: "Jeg kan ikke mere"

112

Lang formiddag: Tunnellen var spærret

Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

112

Politiet skød efter flugtbilist: Nu er der faldet dom

112

38-årig idømmes forvaring for drabet på Mia Skadhauge Stevn

Politik

Pia Kjærsgaard: Det må ikke ske igen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Nykøbing

Stort talent: Prestigefuld hæder til 18-årige Laurits

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub