Annonce
Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Vejret var med 1. maj arrangementerne i dag, og derfor var fremmødet godt på Torvet i Nykøbing. Flere tiltag var taget i brug for at få flere unge med. Foto: Maria Glasius Lange
Fagforeningerne har nu opnået så gode forhold, at unge medarbejdere ikke ved, hvad der overhovedet er at kæmpe for, lyder det fra 3F selv. Men det er ikke på 1. maj, at man møder de unge.

NYKØBING: Med komikere, hoppeborg og kagemand havde Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) gjort sit bedste for at ændre alderssammensætningen ved 1. maj-arrangementet på Torvet i Nykøbing.

For det kan hurtigt blive lidt politisk det hele med taler og fadøl og store visioner - og hvad skal de unge, nye medlemmer egentlig bruge det til?

- De vil jo aldrig læse det kort, du har lavet der. De vil straks undersøge, om de kan bruge det til at ryge med, siger Line Christiansen til Søren Kaup, da han stolt viser et rødt kort frem, som han deler ud til skolebørn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Intentionen er ellers til at forstå, for på bagsiden står der, at man gerne vil melde sig ud af fagforeningen og give fuldmagt til arbejdsgiveren - og dermed frasige sig goder som fem dages arbejdsuge, 37 timers arbejdsuge, overtidsbetaling, løn under sygdom og barsel samt pension, som fagforeningen har kæmpet for. Goder, som ikke er lovbestemte.

Søren Kaup og Line Christiansen fra 3F er klar til at arbejde for at oplyse den unge generation om fagbevægelsens nødvendigheder. Line er for nylig blevet en del af bestyrelsen hos 3F Guldborgsund. Foto: Maria Glasius Lange

- Men går man ud i en skoleklasse og spørger, vil flere af dem formentlig gå ud fra, at det er en lovbestemt rettighed. Det er det bare ikke. Og falder vi af på den nu, risikerer vi at miste det her indenfor 10 år, siger han, der er medlem af 3F og selv arbejder i byggebranchen.

Stadig svære forhold

I stedet skal man fange dem der, hvor de er. På sociale medier og med blikket rettet mod influencere, siger Line Christiansen.

- Vi skal ikke skrive en rap, som fire halvgamle mænd står og synger. Jeg er heller ikke sikker på, at de går op i, hvorfor andre skal have bedre forhold. Så vi skal fortælle dem, hvordan det kan gavne dem, siger hun, der for nylig blev en del af bestyrelsen i den lokale 3F-afdeling.

Søren Kaup er selv en del af byggebranchen, hvor der er enorme problemer for især udenlandske medarbejdere, som bliver snydt af arbejdsgiverne, fordi de ikke kender det danske system.

- I Tyskland, lige på den anden side af vandet, har de begrebet "Working poor", hvor folk må have to eller tre jobs for at klare sig. Den nødvendighed modarbejder vi i fagforeningerne. Men hvis ingen bakker op og melder sig ind, kan arbejdsgivernes beføjelser hurtigt blive for store. Og det kan gå ud over medarbejdernes rettigheder.

  • Vejret var med 1. maj arrangementerne i dag, og derfor var fremmødet godt på Torvet i Nykøbing. Flere tiltag var taget i brug for at få flere unge med. Foto: Maria Glasius Lange
  • Søren Kaup og Line Christiansen fra 3F er klar til at arbejde for at oplyse den unge generation om fagbevægelsens nødvendigheder. Line er for nylig blevet en del af bestyrelsen hos 3F Guldborgsund. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Annonce
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

112

Kraftig ild og overtændt i grusgrav: To bilbrande på seks minutter

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Lolland

Efter hvidvask-afsløring: TSØ-formand går af

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Slukkede brand i nat: Borger var vaks med haveslangen

Annonce
Annonce
Lolland

Dokumentar afslører: TSØ-formand i hvidvask for millioner

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby

112

Gemte narko mellem løgene: Nu er han dømt

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Sport

NFH-spiller gravid