Annonce
Guldborgsund

Folk valfartede til: Rift om unikke kostumer

Lange rækker af stativer med kulørte kostumer fyldte hele teatersalen i Nykøbing. Det er stadig muligt at finde habitjakker, kjoler, parykker og sko til både herrer og damer søndag fra 10.00-14.00. Foto: Maria Glasius Lange
Nykøbing Falster Revyen og dens venneforening sælger i weekenden ud af kostumer fra de seneste 30 år. Det tiltrak stor interesse fra særligt små teatre over hele Sjælland.

NYKØBING: Der er Karen-Marie Lillelunds klokkeblomstkostume, der er glitrende kjoler båret af Grethe Sønck og skræddersyede habitjakker, som Flemming Krøll har budt velkommen i gennem mange, mange år.

Og folk valfartede til det, da Nykøbing F. Revyen og Revyens Venner lørdag åbnede dørene til et stort kostumeudsalg for første gang i revyens nyere historie.

For det er et relativt sjældent indblik i Nykøbing F. Revyens skattekammer, man kan få denne weekend - og så kan det endda købes. Søndag er salget åbent fra klokken 10.00-14.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det her er en rigtig god mulighed for de små teatre som vores.

Pia Foldager, Vallensbæk Amatørteater

Mere end en time før åbningen lørdag formiddag stod folk fra Køge Amatørteater klar til at gennemsøge stativerne for guld. Og de endte med at gå hjem med adskillige dragter for i alt 3.000 kroner.

- Det her er en rigtig god mulighed for de små teatre som vores, forklarede Pia Foldager fra Vallensbæk Amatørteater, imens hun stoppede to pingvinkostumer ned i en gennemsigtig plastiksæk.

- Et pingvinkostume som det her havde vi ikke kunne lave selv fra bunden til den pris (500 kroner, red.). Vi havde engang en syerske, men det har vi ikke mere. Samtidig er vi gået fra at lave teater til at lave revy, og det kræver flere kostumer. Derfor er det her en rigtig god mulighed for os, tilføjer Birgitte Strini Rasmussen.

Også flere private revyfans fandt frem til teatret i Nykøbing. Blandt andre Christian Runesten Laursen fra Hillerød, der på flere revyplakater spottede de kostumer, han ønskede sig. Primært fordi de har været båret af kendisser.


Familiemedlemmer vogtede tålmodigt over guldet, imens stativerne blev gennemsøgt. Foto: Maria Glasius Lange


Christian Runesten Laursen var kørt fra Hillerød til Nykøbing lørdag morgen for at få fat i de farverige kostumer. Han er revyfan og samler på kostumerne privat. Foto: Maria Glasius Lange


- Jeg har fundet kostumer båret af Grethe Sønck, Flemming Krøll, Pernille Schrøder og Rasmus Krogsgaard. Jeg kan sagtens give dig flere navne. Vil du have det, spurgte han, imens han studerede en kasse med gamle plakater.

Ole Fortnix og Birgitt Bjerre var også forbi udsalget. Han forelskede sig i en knaldrød habitjakke og hun i en paryk, der kan bruges til sommerens EM-turnering. Foto: Maria Glasius Lange
Nå ja, og så var der også lige et ubestemmeligt julemandskostume, som dog rummer et stort potentiale. Det hænger muligvis stadig på stativet i teatersalen. Foto: Maria Glasius Lange

Revydirektørerne Mickey og Lone Pless har doneret kostumerne til Revyens Venner, som vil bruge pengene på gode udflugter med medlemmerne.

-Vi har simpelthen ikke plads til alle de kostumer, og vi får alligevel ikke brugt dem. Der er sket rigtig meget med revyens visuelle udtryk på 30 år, forklarer de.

Der er ikke fastlagt nogen særlig anledning, hvor pengene fra salget skal bruges. Men de vil uden tvivl komme medlemmerne af venneforeningen til glæde, forklarer Jørgen Lykke Madsen.

- 3. april har vi arrangeret en bustur til Operaen i København, hvor vi må komme med helt nede i maskinrummet. Det er foreningen, der betaler bussen, så den slags udflugter skal vi have flere af.

  • Lange rækker af stativer med kulørte kostumer fyldte hele teatersalen i Nykøbing. Det er stadig muligt at finde habitjakker, kjoler, parykker og sko til både herrer og damer søndag fra 10.00-14.00. Foto: Maria Glasius Lange
  • Familiemedlemmer vogtede tålmodigt over guldet, imens stativerne blev gennemsøgt. Foto: Maria Glasius Lange
  • Christian Runesten Laursen var kørt fra Hillerød til Nykøbing lørdag morgen for at få fat i de farverige kostumer. Han er revyfan og samler på kostumerne privat. Foto: Maria Glasius Lange
  • Ole Fortnix og Birgitt Bjerre var også forbi udsalget. Han forelskede sig i en knaldrød habitjakke og hun i en paryk, der kan bruges til sommerens EM-turnering. Foto: Maria Glasius Lange
  • Nå ja, og så var der også lige et ubestemmeligt julemandskostume, som dog rummer et stort potentiale. Det hænger muligvis stadig på stativet i teatersalen. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Guldborgsund

Vågen sommerfugleekspert forhindrede forurening

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Annonce
Annonce
Lolland

Overraskende drejning i babydrabssagen: Er bange for faderen

Lolland

Slog togfører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

Guldborgsund

Stor interesse for over 250 år gammel bygning

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

112

Her er forældrenes forklaring om den skæbnesvangre dag i babydrabssagen

Sport

Ny stor lussing til forsvarsløse Bjørne

Indland

Hjemsendt forsvarschef truer med søgsmål mod ministerium

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vågen sommerfugleekspert forhindrede forurening

Femern

Stort skridt: Nu er den under vand

Politik

Aftale indgået: Nu fjernes de fra egne erstatningssager

Indland

OK køber halvdelen af kriseramte Coop: Det kommer det til at betyde

Guldborgsund

Efter flere års venten: Nu sker der noget med havnefronten

Lolland

Vil du eje “Smålandshavet”? Nu er den sat til salg

Guldborgsund

Voldsomme skader: Så mange millioner skal kommunen betale