NYKØBING: Mario Mameli er en mand, der lever for mad. Han har kokkereret, ligeså længe han kan huske, og det begyndte i det små med pasta og kager i køkkenerne i den lillebitte landsby i Sardinien, hvor han er født og opvokset.
Siden åbnede han sin egen restaurant, som han kørte, indtil han ad omveje kom til Danmark. Og så til Nykøbing.
Onsdag åbnede han "Igiganti, Restorante Italiano", der ligger i de samme lokaler, som indtil i marts husede den franske restaurant Liva i Frisegade.
Mario Mameli, kok og ejer af Ristorante Italiano IgigantiItalienere vil aldrig selv vælge de retter på en restaurant. For ingen kan lave en lasagne ligeså godt som enhver italiensk mor.
Og så snart man er blevet modtaget af hans italienske "Benvenuto", som altså på dansk betyder velkommen, så opdager man, at Mario Mameli har ligeså mange holdninger til italiensk mad, som der er pizzarestauranter i Vejle.
For eksempel finder man ikke pizza på hans menukort. Dem er der rigeligt af i byen i forvejen, og han vil hellere bruge krudtet på mad med råvarer, der er sværere at skaffe i det danske samtalekøkken.
Mors lasagne er altid bedst
Lasagne og pasta bolognese skal man heller ikke regne med at finde, og han fraråder i øvrigt at besøge italienske restauranter, der har de to retter på menukortet.
- Det er en turistfælde, der skal give turister fornemmelsen af noget velkendt. Men italienere vil aldrig selv vælge de retter på en restaurant. For ingen kan lave en lasagne ligeså godt som enhver italiensk mor. Man går i stedet efter fisk eller et godt stykke kød, forklarer Mario Mameli på gebrokkent engelsk.
Mario Mameli, kok og ejer af Ristorante Italiano IgigantiMan skal kende markedet, og jeg har besøgt de lokale restauranter, men jeg fandt ikke noget autentisk italiensk mad.
Hans menukort rummer især ravioli og friske pastaretter, som varierer alt efter, hvad han finder af friske råvarer. Der vil også være retter med safran og carpaccio, som få laver derhjemme. Foruden småretter samt selvfølgelig tiramisu til dessert. Vinen stammer fra Italien og Sardinien og er udvalgt med omhu.
Mario Mameli, kok og ejer af Ristorante Italiano IgigantiJeg håber, at folk vil kigge forbi og er åbne for et nyt koncept. Indtil videre føler jeg i hvert fald, at jeg er blevet taget godt imod.
- Man skal kende markedet, og jeg har besøgt de lokale restauranter, men jeg fandt ikke noget autentisk italiensk mad. Mit indtryk er, at de restauranter, der umiddelbart markedsfører sig som relativt billige, har temmelig dyre priser.
Hans egne priser er ikke billige. Med pastaretter for 159 kroner og hovedretter på den anden side af 250 kroner ligger de i den dyre ende, og han erkender gerne, at han henvender sig til kunder, der ønsker en middag med god mad og vin.
- Jeg håber, at folk vil kigge forbi og er åbne for et nyt koncept. Indtil videre føler jeg i hvert fald, at jeg er blevet taget godt imod, siger han.