Annonce
Dølle

Kondomer, bolcher og slikkepinde i lange baner

Fra venstre er det Camilla Lund Christiansen med 13 års erfaring som natteravn, mens Jannie Flørning i år er til sit andet Dølle som natteravn efter kun lige godt et års erfaring i den velkendte gule vest. Foto: Kim Møller Pedersen
I alt 20 natteravne har meldt sig under Dølle-fanerne, og sammen med sommerens mange studenterfester på Marielyst er der ingen tvivl om, at de lokale gulklædte natteravne er på årets største opgave i Døllefjelde. Her er Natteravnene kendte for deres faste koncept.

DØLLEFJELDE: Kondomer, bolcher, slikkepinde og ikke mindst en masse snak. Det er nogle af kernepunkterne, som de i år 20 tilmeldte natteravne har på deres Dølle-dagsorden. Allerede torsdag eftermiddag var de første i gang med at gøre sig klar til de første opgaver i fire intense markedsdage.

Ved hvad det handler om

- Vi er også til stede i løbet af dagtimerne, men her er det typisk nogle andre opgaver, tiden går med. Det kan være børn og forældre, der gerne vil spørge lidt til, hvad vi er for nogen. Når først vi når op til de lidt større børn og unge, så ved de fleste godt, hvad det er, vi er kendte for. Og det er stadig det samme koncept, vi kører med, så vi udleverer kondomer, bolcher og slikkepinde, fortæller Camilla Lund Christiansen, der har været formand for Natteravnene i Nykøbing F. de seneste tre år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

13 år i vesten

Med i alt 13 år i den gule vest med det velkendte logo på er Camilla Lund Christiansen en af de absolut mest rutinerede lokale natteravne, der i disse dage gør sig klar til det store rykind af markedsgæster. Hun har set det meste på Dølle - uden tvivl. Og Camilla Lund Christiansen mener heller ikke, der er den store udvikling i forhold til, hvad hun oplever et sted som Dølle, hvor opgaverne i store træk ligner hinanden år efter år.

Derimod ser hun en noget mere negativ udvikling, når Natteravnene rykker ud på andre tider af året til opgaver i det lokale natteliv.

- Jeg synes godt, man kan se, der er flere problemer med stoffer nu på gaden, end tilfældet var for 13 år siden, hvor jeg startede som natteravn, fortæller Camilla Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange kommer hen

Oplevelser fra Dølle som natteravn har Jannie Flørning også en del af - bare ikke så mange. Sidste år var den stadig forholdsvis nytiltrådte natteravn til sit første Dølle i den gule vest.

Noget af det, der måske har overrasket mest, er faktisk alle dem, der kommer hen for at ville snakke.

Jannie Flørning, natteravn

- Jeg synes, jeg inden min debut på Dølle blev briefet rigtig godt i forhold til, hvad jeg kunne forvente, og noget af det, der måske har overrasket mest, er faktisk alle dem, der kommer hen for at ville snakke. Det er meget positivt at opleve, og dem er der heldigvis rigtig mange af, fortæller Jannie Flørning.

Hun er heldigvis ikke blevet skræmt fra at prøve endnu et Dølle som natteravn - heller ikke selv om der nok venter rigeligt med opgaver, når der er allermest tryk på festen og markedet i aften- og nattetimerne.

Om Natteravnene

Natteravnene er en frivillig organisation bygget som et franchise-koncept til frivillige, som lokalt medvirker til at skabe tryghed især for børn og unge ved en ansvarlig, omsorgsfuld og forebyggende synlig tilstedeværelse i det offentlige rum.

  • Fra venstre er det Camilla Lund Christiansen med 13 års erfaring som natteravn, mens Jannie Flørning i år er til sit andet Dølle som natteravn efter kun lige godt et års erfaring i den velkendte gule vest. Foto: Kim Møller Pedersen
Annonce
Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Annonce
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

112

Kraftig ild og overtændt i grusgrav: To bilbrande på seks minutter

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Lolland

Efter hvidvask-afsløring: TSØ-formand går af

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Slukkede brand i nat: Borger var vaks med haveslangen

Annonce
Annonce
Lolland

Dokumentar afslører: TSØ-formand i hvidvask for millioner

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby

112

Gemte narko mellem løgene: Nu er han dømt

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Sport

NFH-spiller gravid