Annonce
Guldborgsund

Medlemmer strømmer til debatgruppe om broklap

Michael Birklund Simonsen har stiftet facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund". Foto: David Arnholm

På et par døgn meldte næsten 2.000 sig ind i facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund".

NYKØBING Interessen for, hvad der skal ske med Kong Frederik IX's Bro, er stor. Det afspejles i facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund".

Gruppen blev oprettet kort før jul af Michael Birklund Simonsen, og den rundede for nylig 300 medlemmer. Men herfra gik det pludselig stærkt. Da han i fredags fortalte om de 300, udløste det en mindre lavine af tilmeldinger, så gruppen nu har flere end 2.200 medlemmer.

- Det er gået fuldstændig amok henover weekenden, konstaterer han.

Livet omkring sundet

Medlemmerne diskuterer på livet løs, om det vil være klogest at svejse broklappen fast, eller det vil være bedre at bevare en klap, anlægge en tunnel eller måske bygge en hævet sluse.

- Jeg oprettede gruppen, fordi der havde været lidt snak frem og tilbage om, at Banedanmark gerne ville lukke broen og svejse den til. Men jeg tror, der mangler noget i den ligning om, hvad der foregår omkring sundet og byen, og hvad det er for en udvikling, vi har set frem til, siger han.

Michael Birklund Simonsen er ikke selv sejler, men finder det vigtigt, at de, der er, kan passere broen.

- Vi prøver at synliggøre, hvad det er for et liv, der er omkring Guldborgsund, siger han og tilføjer, at medlemmerne ikke blot kommer fra Nykøbing, men også fra Nysted, Sakskøbing, Vordingborg, Næstved, Nordsjælland - ja, sågar helt fra Aalborg.

- Vi har fået kontakt med nogle i Aalborg, hvor der er en lignende bro, så de kan få inspiration til deres dialog med Banedanmark, bemærker han.

Det er dog ikke alle de mange medlemmer, der er modstandere af Banedanmarks ønske om en fast bro. Nogle støtter det, og det er helt fint, synes Michael Birklund Simonsen.

- Det er super fedt, at der er nogle, som tør melde sig ind, selv om det er en gruppe, der handler om, at der bør være åbent. Vi får udvekslet vores synspunkter på kryds og tværs, og det foregår i en god tone, siger han og tilføjer, at debatten kommer omkring de løsninger, der kan tænkes - en tunnel, en sluse, en klapbro med et stykke uden kørestrøm og så videre.

- Det, synes jeg, er rigtig godt. Det er dejligt, at folk tager det til sig og prøver at komme med noget konstruktivt, for der er måske nogle alternativer, Banedanmark lige skal undersøge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bum Færdig!

Selv finder han løsningen med en tunnel interessant - også selv om den anslås at ville koste 700 millioner mere end en klapbro.

- Det er virkelig mange penge, det er det jo. Men ser man det i et lidt større perspektiv, hvad er det så, du mister, ved ikke at investere de 700 millioner kroner, men på kort sigt tager den billigste og nemmeste løsning? Det er måske lidt hurtigt bare at sige "Så svejser vi den til. Bum. Færdig!" Sådan et projekt som Femern-forbindelsen skulle jo gerne berige området. Det gør det med direkte togforbindelser og en ny Storstrømsbro, men så er det ærgerligt, man springer over det sidste stykke og siger "Vi tager den hurtige og nemme løsning", synes han.

  • Michael Birklund Simonsen har stiftet facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund". Foto: David Arnholm
Annonce
Guldborgsund

Vågen sommerfugleekspert forhindrede forurening

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Annonce
Annonce
Lolland

Slog togfører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Guldborgsund

Stor interesse for over 250 år gammel bygning

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

112

Her er forældrenes forklaring om den skæbnesvangre dag i babydrabssagen

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

Guldborgsund

Vågen sommerfugleekspert forhindrede forurening

Sport

Ny stor lussing til forsvarsløse Bjørne

Indland

Hjemsendt forsvarschef truer med søgsmål mod ministerium

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Efter flere års venten: Nu sker der noget med havnefronten

Femern

Stort skridt: Nu er den under vand

Politik

Aftale indgået: Nu fjernes de fra egne erstatningssager

Indland

OK køber halvdelen af kriseramte Coop: Det kommer det til at betyde

Lolland

- Nu begynder vores nye virkelighed så småt at ramme os

Lolland

Vil du eje “Smålandshavet”? Nu er den sat til salg

Guldborgsund

Voldsomme skader: Så mange millioner skal kommunen betale