Annonce
Guldborgsund

Ny formand købte gigantisk gasgrill for at slippe af med særligt rygte

Henrik Fenneberg vil gøre tennisklubben mere imødekommende. Også for mennesker, der er ramt af livet eller af sygdom. Hans egen kone har glæde af tennis - også med sygdommen parkinson. Foto: Maria Glasius Lange
Ny formand for Nykøbing Tennisklub vil af med rygtet om, at tennis skulle være en "lukket klub" forbeholdt overklassen. Derfor har han indkøbt en gasgrill på størrelse med et hangarskib med et vigtigt formål.

Henrik Fenneberg drikker sin kaffe sort. Han lapper også selv hullet på taget, og hans seneste indkøb til Nykøbing F. Tennisklub er - foruden en enorm manuel tromle - en gasgrill, der han rumme det meste af en køledisk i Føtex.

Alt i alt er han ikke synderligt fin på den. Alligevel har tennissporten, som han i 2019 vendte tilbage til efter 40 års pause, et ry om at være for de rige. Og det kan måske få den gennemsnitlige dansker til at holde sig væk i den tro, at det er en lukket klub.

- Det skal vi væk fra, konstaterer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor indfører klubben nu Grill Tennis - et koncept, hvor man hver torsdag fra klokken 18.00-20.00 bare kan møde op, lægge noget mad på grillen og spille med hinanden ganske uforpligtende. Børnene kan spille bordtennis eller løbe rundt og lege, og man kan tage hjem, når man ønsker det.

- Det skal være nemt at spille tennis. Derfor fortsætter vi også med Voksen Intro, hvor voksne kan komme forbi en gang om ugen og låne en ketsjer og ligeså langsomt blive introduceret for reglerne og spillet. Jeg kunne godt tænke mig, at vi gjorde en indsats for folk, der måske er udfordret af livet eller af sygdom. Jeg kan i hvert fald se, hvor stor og god en effekt tennis har på min kone Didde, som har Parkinson. Tænk hvis andre kunne få lige så stor glæde ved tennis som hun.

Mellemgruppen mangler

Selvom tennisklubben i Nykøbing er veldrevet og har cirka 250 medlemmer, så er det ikke nok til en klub af dens størrelse, mener han. Det at skaffe flere nye medlemmer er dermed også en udfordring, han som ny formand kommer til at forholde sig til - præcis ligesom Ole Johansen før ham.

Det at finde en makker skal ikke hvile på nye medlemmers skuldre. Det skal vi nok hjælpe med.

Henrik Fenneberg, formand, Nykøbing F. Tennisklub

Selvom en del nye medlemmer kommer til, så er mange enten fra den ældre generation (30 procent af medlemmerne er over 65 år) eller fra den yngste, der stadig går i folkeskole. Men det er mellemgruppen på 25 år til 45 år, som der er særligt brug for. Det er den gruppe, der skal tage over på bestyrelsesposterne og holde det frivillige arbejde kørende.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nykøbing F. Tennisklub har fået ny formand. Egentlig har Henrik Fenneberg "kun" været medlem af klubben siden 2019, men han har masser af ideer og visioner for fremtiden. Blandt andet at gøre klubben og tennissporten mere åben og synlig. Foto: Maria Glasius Lange

For det er takket være dem og deres hårde arbejde, at banerne i tennisklubben i Nykøbing er blandt landets bedste, mener Henrik Fenneberg.

- Når vi får gæster fra andre klubber, kigger de misundeligt på både lokationen, der er fuldstændig ugeneret for private villaer og motorveje. Og på banerne, der er i rigtig god stand. Mit mål er at få Østdanmarks flotteste baner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En mere synlig klub

Ind i stuen kommer Bennie Andersen, der blot har været medlem i små 14 dage, og som har spillet kamp mod et noget mere erfarent medlem. Det er et makkerskab, han blev hjulpet ind i, da han ankom første gang. For som den nye formand siger:

- Det at finde en makker skal ikke hvile på nye medlemmers skuldre. Det skal vi nok hjælpe med.

Nå, men i hvert fald havde den erfarne makker vundet to ud af tre sæt.

- Men jeg havde matchbold i den første kamp, understreger Bennie Andersen.

Han er blevet medlem, selvom han ikke havde en partner at spille med. Hans datter på seks år ville gerne spille tennis, og det gav ham ideen om også at melde sig ind.

- Klubben kunne måske godt blive mere synlig og samtidig være stolt over, hvad den har. Jeg tror også, at nogen måske kan være lidt skræmte af miljøet, og at det måske er en smule lukket. Samtidig kan man være tilbøjelig til at holde sig væk, hvis man ikke kender reglerne.

Og det er netop vand på Henrik Fennebergs mølle. Både samarbejder med andre foreninger og en mere åben tilgang er på hans liste over opgaver. Men først for står Grill Tennis, der kan opleves denne sommer.

  • Henrik Fenneberg vil gøre tennisklubben mere imødekommende. Også for mennesker, der er ramt af livet eller af sygdom. Hans egen kone har glæde af tennis - også med sygdommen parkinson. Foto: Maria Glasius Lange
  • Nykøbing F. Tennisklub har fået ny formand. Egentlig har Henrik Fenneberg "kun" været medlem af klubben siden 2019, men han har masser af ideer og visioner for fremtiden. Blandt andet at gøre klubben og tennissporten mere åben og synlig. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Sport

Claus Jensen: Vi skal lære af de her perioder

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder