Annonce
Guldborgsund

SATSER NYT MED PERSONALE FRA MICHELIN-RESTAURANT

Der er nye ansigter på Restaurant Vinkælderen. I køkkenet finder man kokken Gustav Dybdahl Persson (længst til venstre) og køkkenchef Rasmus Satsmann, som begge er vokset op i Nykøbing. Og på gulvet finder man Emilie Sterregaard Balterød, der er ansat som restaurantchef. Indehaver Mads Skov vil man stadig kunne finde, når han hjælper med at servere om aftenen. Foto: Maria Glasius Lange
Restaurant Vinkælderen er tilbage med aftenkortet og smagsmenuerne. Men det bliver ikke helt som før. Mads Skov har allieret sig med et hold unge stjerner med en fortid på en københavnsk Michelin-restaurant og skabt Vinkælderen 2.0.

NYKØBING: Udviklingen er på mange områder i fuld gang på Falster, og det gælder også i restaurantverdenen. I løbet af de seneste tre år er nye spisesteder skudt op og med stor succes. Flere af dem er blevet anbefalet i både danske og skandinaviske aviser og ugeblade, og ofte er det ikke til at få et aftenbord i weekenden, medmindre man tager månedskalenderen frem.

Mads Skov, der ejer Restaurant Vinkælderen i Slotsgade med sin familie, var klar til at hoppe med på den vogn. Og da hans kone Sarah er på barsel, og hans svigerforældre ligeså roligt har trukket sig fra køkkentjansen, var det oplagt at skabe et nyt hold. Et hold, der kunne udvikle restauranten til Vinkælderen 2.0.

Når man i dag træder ned i restauranten, møder man som det første det smilende ansigt på Emilie Sterregaard Balterød, der er ansat som restaurantchef. Og når hun serverer retterne på bordet, er de kokkereret af den nye køkkenchef Rasmus Satsman og af Gustav Dybdahl Persson, der har fået titlen som Verdens Bedste Medarbejder.

Annonce


Vi er vant til ansvar, fordi Formel B var drevet af elever. Man fik derfor meget hurtigt et ansvar for at stille an og bestille varer. Det har altid bare ligget i blodet på os.

Rasmus Satsmann, køkkenchef
Råvarerne bliver i endnu højere grad lokale i køkkenet på Vinkælderen. Der vil være stærke smage og et skarpt look ved serveringen. Det solide måltid kan man stadig få, og derudover kan man få en smagsmenu, som er sammensat af fem forskellige retter udvalgt af køkkenchefen. Foto: Maria Glasius Lange

Alle er de 25 år, gode venner og direkte hjemvendt fra et grønlandsk restauranteventyr. Emilie og Rasmus er udlært fra den et-stjernede restaurant Formel B på Frederiksberg og er netop flyttet sammen i Nykøbing. Rasmus og Gustav kender hinanden helt tilbage fra folkeskoletiden i Nykøbing og har derudover boet sammen i København.

Har fundet dansen

Det nye hold kender altså hinanden ret godt. Og for Mads Skov, der har overladt en stor del af ansvaret til sine nye chefer, er det landet som en stor lettelse. Han vil stadig være en form for høvding, der tager sig af den praktik, der er ved at eje en restaurant. Og det er ham, der står på mål for stedet. Men det giver ham tid til også at kunne være far for lille Eddy, imens de unge passer biksen.

- Vi er vant til ansvar, fordi Formel B var drevet af elever. Man fik derfor meget hurtigt et ansvar for at stille an og bestille varer. Det har altid bare ligget i blodet på os, forklarer Rasmus Satsmann.

Rasmus Satsmann er nyudnævnt køkkenchef på Restaurant Vinkælderen. Han er født i Aalborg og flyttede til Nykøbing med familien i løbet af folkeskolen. Her mødte han Gustav Dybdahl Persson, som nu er ansat som kok samme sted. Foto: Maria Glasius Lange


Vi kan se det på gæsterne, når de tager den første bid. Øjnene lyser op, og de får et stort smil på læben. Det er vi selvfølgelig vildt glade for.

Rasmus Satsmann, køkkenchef

Og det er den gode erfaring, der kan sikre en god service og udsolgte borde hele weekenden, mindre end en uge efter, at de er startet op.

- Det er et hold, der kan deres kram. Det handler om at finde dansen, og så behøver man ikke at sige noget. Så skal man bare kigge på hinanden, når det er møgtravlt, og med det samme ved man, hvilket behov den anden har.

De havde alle tre andre kort på hånden, da jeg kontaktede dem, men det var nok det her jeg kunne lokke dem med. At de kunne være med til at drive biksen og opleve, hvordan det er at være restauratør, uden at skulle stå på mål for det.

Mads Skov, indehaver af Restaurant Vinkælderen

De har alle tre mærket varmen fra lokalsamfundet, hvor kunderne nysgerrigt har budt dem velkommen.

- Og folk har også taget godt imod maden. Vi kan se det på gæsterne, når de tager den første bid. Øjnene lyser op, og de får et stort smil på læben. Det er vi selvfølgelig vildt glade for, siger Rasmus Satsmann.

Annonce

Niveauet skal løftes

Han vil gerne langsomt løfte niveauet på restauranten. De mange stamgæster skal stadig føle, at det er det samme sted, de er kommet til. Byen skal stadig kende Vinkælderen for hyggelige omgivelser, og det er ikke en ambition, at det skal være en Michelin-restaurant, forklarer Mads Skov.

Emilie Sterregaard Balterød er uddannet fra Formel B på Frederiksberg og er nu restaurantchef på Vinkælderen. Hun er vokset op i Tølløse på Midtsjælland og bor nu i Nykøbing med sin kæreste Rasmus Satsmann. Foto: Maria Glasius Lange

Menukortet, der køres nu, er det første i over syv år, som Mads Skov ikke har været inde over. Det er ligeså vildt for ham, men han er klar til at lægge ansvaret på de nye medarbejdere.

- De havde alle tre andre kort på hånden, da jeg kontaktede dem, men det var nok det her jeg kunne lokke dem med. At de kunne være med til at drive biksen og opleve, hvordan det er at være restauratør, uden at skulle stå på mål for det. Det er en god erfaring at få med i hatten.

Restaurant Vinkælderen er åben onsdag til lørdag fra klokken 17.30.

Annonce
Lokal nyt

Kænguru fundet død på motorvejen

Annonce
Annonce
Lotto

En spiller fra Lolland blev millionær i "uhørt vild" lørdag aften

Sport

- Vi vidste, det er et svært sted at spille

Lokal nyt

Kænguru fundet død på motorvejen

Lokal nyt

Skal du med? En aften i tilflytningens tegn

Lolland

Her blev "Jesus" hyldet som en rockstjerne

Sport

Imponerende bedrift: Hun smadrede maratonrekorden

Sport

Endnu en dårlig start af NFC

Rødby

Her havde politiet en travl dag

Sport

Massakre i Boxen: NFH bagud 0-11

Lokal nyt

Mette F. til sit bagland: Pas nu på

Sjælland

Voldsomme husspektakler: 42-årig mand død under anholdelse

Vejr

Ramt af kraftigt uvejr med hagl og torden

Lokal nyt

Udklædningsfest gik galt: Truede garden med legetøjspistol

Erhverv

Stort nedbrud: Den fungerer ikke

112

64-årig mand lidt for kæk med sin nummerplade

Indland

- Det får betydning for dansk grænsekontrol

Lokal nyt

Helt færdig i Regionen: "Fratræder efter gensidig aftale"

Annonce
Nykøbing

Stor donation: Får en million til racerbane og skaterpark

112

Motorvejs-ræs: Betinget frakendelse og flere klip

Lokal nyt

13-årig pige forsøgt smuglet ind i Danmark

112

Ups: Narko-pose faldt ud af pas

90 års jubilæum

"Hun tog chokoladen og kylede den hen ad gulvet"

Ugeavisen Lolland

Kan demokratiet tabe?

Ugeavisen Guldborgsund

Har dit barn spist giftige bær?

Lokal nyt

Tavle-ups'er: 'Det skilt har ikke været forbi mig'

Lolland

Kæmpe ferieby-projekt rykker tættere på

Lokal nyt

Politi-fejl: Fejl i 70.000 fartbøder gennem flere år

Rødby

Menneskesmugling af 13-årig pige: Ser på det med stor alvor

Sport

Efter mål-massakre: - Hjælp mig gud

Guldborgsund

Tvunget til lukning på grund af besparelser: - Vi skal lige synke den

112

40-årig mand fra Lolland dømt: Voldtog mindreårig steddatter

Lokal nyt

Knap 50 millioner kroner er på vej til landmænd

112

20-årig narkobilist uden kørekort taget igen-igen

Lolland

Vanvids-udsalg lukker Aldi: - Vi er kede af det

Lokal nyt

Lokal landsholdsspiller skifter til amerikansk fodbold

Guldborgsund

Guldborgsund Zoo lukker

Falster

Nåede du at spotte kæmpe-brøleren?

Annonce
Annonce
Lolland

Nu skal milliard liter-store bassiner fyldes op

Ugeavisen Guldborgsund

"Mulle" besøger Højskolen Marielyst

112

Flere politibiler til stede ved station: Unge skabte utryghed

112

Undgå brand: Her er eksperternes bedste råd

Ugeavisen Lolland

Netpriser hos dyrehandleren

Lolland

Ophidsede øboere irettesat af borgmester

Guldborgsund

Bekymret dyrepasser: Ingen tager ansvar

Guldborgsund

98.000 går rundt uden at vide det: Her fandt de fem nye

Lokal nyt

Voldsom brand i sommerhus: - Vi tør ikke gå ind i det

Nakskov

Strakspåbud efter dødsulykke: - Det skal løses

Guldborgsund

Har store planer: Vil have tocifret millionbeløb

leder

Hvad foregår der, Heino?