Annonce
Guldborgsund

Se video: 'Vild med Dans'-stjerne på mystisk besøg

Rasmus Kolbe, også kendt under navnet Lakserytteren af især skoleelever, er én af de største danske influenter og samtidig forfatter og direktør. Han besøgte søndag og mandag Nykøbing for at optage en video på Museum Obscurum. Foto: Maria Glasius Lange
Den populære Youtuber Lakserytteren faldt ved et tilfælde over et billede fra Museum Obscurum og har brugt de seneste dage på at optage en uhyggelig halloween-video fra de mørke lokaler i Nykøbing.

NYKØBING: I et spraglet gult og orange sæt tøj lyser Rasmus Kolbe op som en menneskelig lanterne i mørket i "Guldsmedebutikken" på Museum Obscurum.

Omkring ham er glasmontrer fyldt med bestik, ornamenter og andre genstande i sølv og guld, der har tilhørt den mystiske - og fiktive - samler Cornelius S. Skab. Og på den anden side af gangen finder man udsagn, udklip og billeder om varulve, Satan, spøgelser og andre væsener, der af nogle opfattes som overtro - og af andre som virkelighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er sjovt at blive udfordret lidt på, hvad der egentlig er sandt, og hvad der er falsk.

Rasmus Kolbe, influent

- Det er et ret funky sted, men det er fedt at gå og kigge på de mange ting i skabene. Og det er sjovt at blive udfordret lidt på, hvad der egentlig er sandt, og hvad der er falsk. Man kan godt nå at blive revet lidt med. Og blive i tvivl, siger influenceren Rasmus Kolbe, der ganske tilfældigt faldt over et billede fra Museum Obscurum på det sociale medie Instagram.

En særlig produktion

Søndag og mandag har han med hjælp fra fire rollespillere optaget 40 små videoklip, som skal hænge sammen som en form for labyrint og til slut blive til én lang video. Han har prøvet noget lignende før men i en kortere længde.

Èn af videoerne er optaget i "guldsmederummet", der er et sandt overflødighedshorn af guld og sølv. Foto: Maria Glasius Lange

- Det her bliver én af de længste produktioner, jeg har lavet. Tidligere har jeg spillet alle rollerne selv, men det har været rigtig sjovt at have skuespillere med, forklarer han.

Blå Bog: Rasmus Kolbe

  • Rasmus Kolbe, 32 år, en dansk influent, kreativ direktør og forfatter og er muligvis mest kendt under navnet Lakserytteren. 
  • Han laver kreativt indhold på sociale medier, der især optager børn i alderen seks-14 år. 
  • Han er en af Danmarks mest kendte influenter og var tidligere det største danske navn på Snapchat. Nu er han stor på YouTube med 103.000 abonnenter, ligesom han har over 100.000 følgere på Instagram og 1 million følgere på TikTok. 
  • 3. oktober udgiver han bogen "Knoglekøteren fra Helvede", der også henvender sig til børn og unge. 

Og på Museum Lolland-Falster var markedsføringsansvarlig Dorthe Fibæk Magnusson ikke sen til at byde Youtube-stjernen hjerteligt velkommen i de uhyggelige gemakker.

- Det er fuldstændig fantastisk, at han lige faldt for vores sted og ønsker at lave en video herfra. Det er jo den bedste form for reklame i forhold til den, som vi selv kan sende ud. Han betaler ikke for at være her, men vi betaler heller ikke noget til ham. Så for os er det en rigtig fin aftale, forklarer hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På top 11 over mystik

Museum Obscurum åbnede i 2017, og hvert år er besøgstallet steget. Især har denne sommer skilt sig positivt ud, siger Dorthe Fibæk Magnusson.

- Med et besøgstal på 5.880 (opgjort 1. september, red.) er vi allerede ved at nå det samme samlede besøgstal fra 2022. Det skyldes specielt, at juli og august har været rigtig gode. I efterårsferien plejer her at være godt besøgt, så vi forventer bestemt at slå sidste års besøgstal.

Mark Pallisgaard filmer, imens Rasmus Kolbe står foran kameraet. Søndag var fire statister med under optagelserne, og det er uvant for Youtuberen, der oftest selv spiller de forskellige roller. Foto: Maria Glasius Lange


Det er jo den bedste form for reklame.

Dorthe Fibæk Magnusson, markedsføringsansvarlig, Museum Lolland-Falster

Hun tilføjer, at det er en forholdsvis lille gruppe, der til gengæld viser en stor interesse for overtro og for utrolige væsener.

- Men vi vil gerne have endnu flere forbi og få skærpet sin kritiske sans - og samtidig vise dem, at der måske er mere mellem himmel og jord, tilføjer museumsinspektør Leif Plith Lauritsen.

Selvom børn og unge under 18 år - altså Lakserytterens målgruppe - kommer gratis ind, så håber Leif Plith Lauritsen, at de vil blive fascineret af stedet og tage familie med til museet, der af det amerikanske onlinemagasin er kåret som ét af de 11 mest mystiske museer i verden.

Lakserytterens video fra Museum Obscurum udgives på hans Youtubekanal 6. oktober klokken 14.00.

  • Rasmus Kolbe, også kendt under navnet Lakserytteren af især skoleelever, er én af de største danske influenter og samtidig forfatter og direktør. Han besøgte søndag og mandag Nykøbing for at optage en video på Museum Obscurum. Foto: Maria Glasius Lange
  • Èn af videoerne er optaget i "guldsmederummet", der er et sandt overflødighedshorn af guld og sølv. Foto: Maria Glasius Lange
  • Mark Pallisgaard filmer, imens Rasmus Kolbe står foran kameraet. Søndag var fire statister med under optagelserne, og det er uvant for Youtuberen, der oftest selv spiller de forskellige roller. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Guldborgsund

Ung stjerne-kok efter kæmpe hæder: - Jeg bliver helt forpustet

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ung stjerne-kok efter kæmpe hæder: - Jeg bliver helt forpustet

112

Firkantsdrama i Rødby: Voldspersoner tog flugten

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Falster

Vild hæder: Lokal restauratør får Michelin-stjerne

Sport

NFH-spiller gravid

112

Ung mand flygtede fra politiet, mens musikken bragede afsted

112

Varebil og lastbil i sammenstød

Lolland

Sygdom tvinger ø-færger til at sejle efter nødplan

Indland

Banker finder fejl i 20.000 gældssager

Politik

Venstre-formand regner med tilbagegang

Sport

Landsholdet vinker farvel til fodboldfans i Tivoli inden EM

Nykøbing

Mistede balancen efter slag: Så blev han sparket på åben gade

Udland

Over 2.000 mennesker meldes begravet i jordskred

Indland

Nye danske restauranter er under pres inden uddeling af michelinstjerner

Annonce
Annonce
Vejret

DMI varsler: Kraftig regn og skybrud på vej til Sydhavsøerne

Vejret

Vejret på LF: Lun mandag efterfølges af køligere tirsdag

Lokal nyt

Særligt fællesskab i København trækker tråde til Sydhavsøerne: Fylder 10 år

Guldborgsund

Ole føler sig tvunget til at lukke sin restaurant

Falster

Lokal restauratør i spil til eftertragtet hæder: "Kun den har niveauet"

112

30-årig er svært tilskadekommen efter overfald

Vejret

Skybrud og torden kan ramme landsdelen