Annonce
Lolland-Falster

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting

Ni unge mennesker i alderen 15-25 år får tre dage om ugen gratis eneundervisning på Guldborgsund Musikskole. Det er muligt, fordi de går på talentlinjen Gita, der modtager kommunal støtte. Èn af eleverne er Viktor Pedersen, der vil videre på konservatoriet. Men det er ikke et krav. Foto: Guldborgsund Kommune
Talentlinjen på Guldborgsund Musikskole skal ikke nødvendigvis sende eleverne direkte ind på konservatoriet. Ambitionen er at give musikinteresserede unge et tættere fællesskab og en større viden om musik, som de kan tage med sig videre - uanset hvordan fremtiden ser ud.

NYKØBING: Da Viktor Pedersen søgte ind på talentlinjen Gita hos Guldborgsund Musikskole var han selvlært i at spille klaver og havde faktisk ikke en klar idé om, hvordan musik skulle se ud i hans fremtid. Han vidste bare, at det skulle være der.

Selvom han gik i 2.g på Nykøbing Katedralskole, havde han ikke specielt mange relationer inden for musik, men han var dygtig til at spille. Og han ville gerne dykke endnu mere ned i det. Det kom han til, og når han er færdig næste år, søger han ind på konservatoriet for at uddanne sig videre der.

Viktor Pedersen går i 3.g på Nykøbing Katedralskole og bliver færdig på Gita-linjen næste år. Det tager tre år at gennemføre talentforløbet. Foto: Guldborgsund Kommune


Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordi jeg var selvlært, havde jeg ikke nogen retning i forhold til min spillestil. Det hjalp rigtig meget at blive inspireret af de andre.

Viktor Pedersen

Men nye talenter skal til. Derfor afholder Guldborgsund Musikskole igen optagelsesprøve til talentlinjen, hvor musikskoleleder Michael Axén og tovholder og underviser Casper Gyldensøe inviterer til jam for at finde de næste musiktalenter. Det sker 13. juni.

Har startet eget band

At være en del af talentlinjen betyder for Viktor Pedersen, at han har adgang til musikskolen stort set døgnet rundt. Officielt forventes han at være der tre dage om ugen til øvere, men ved siden af undervisningen har han startet bandet "Flashback" med et par af de andre elever, og de nyder at hænge ud efter skole. Også i weekenden.

- I og med at man skal have et vist niveau for at være på det hold, betyder det også, at eleverne har en stor interesse for musik og vil bruge meget tid på det. Så vi har et virkelig godt sammenhold, forklarer han.

Casper Gyldensøe er tovholder for Gita-linjen på Guldborgsund Musikskole og underviser i bas. Foto: Guldborgsund Kommune

Og for Casper Gyldensøe er det som underviser en stor glæde at se eleverne starte deres eget band op i privat regi.

- Vi ser faktisk en begyndende opblomstring af bands, der bliver til på den måde igennem Gita. Musikerne kan bruge vores udstyr, når de øver, og de kan søge hjælp hos os til for eksempel at tjekke udstyret. Jeg elsker virkelig at give noget videre til dem, og de skal bare ud og spille.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uslebne diamanter

For Viktor Pedersen har det at være på talentlinjen givet ham en klarhed over hans egen fremtid i musik.

- Jeg er landet, hvor jeg hører til og spiller nu klaver. Men fordi jeg var selvlært, havde jeg ikke nogen retning i forhold til min spillestil. Det hjalp rigtig meget at blive inspireret af de andre, ligesom det fastholdt min interesse. Den er sværere at holde, hvis man er alene om det, forklarer han.

Og Casper Gyldensøe understreger, at man ikke skal være færdig som musiker, når man tager til optagelsesprøve. Der er plads til uslebne diamanter, som han siger.

- Man skal selvfølgelig helst kunne et eller andet. Men man skal ikke være færdig, for så er der jo ikke noget for os at hjælpe med. Vigtigst af alt er, at man har vilje og lyst til at blive dygtigere.


Optagelsesprøven til talentlinjen finder sted 13. juni på musikskolen. Deadline for ansøgning er 3. juni, og tilmeldingen foregår via musikskolens hjemmeside. Prøven tager cirka 15 minutter. 

  • Ni unge mennesker i alderen 15-25 år får tre dage om ugen gratis eneundervisning på Guldborgsund Musikskole. Det er muligt, fordi de går på talentlinjen Gita, der modtager kommunal støtte. Èn af eleverne er Viktor Pedersen, der vil videre på konservatoriet. Men det er ikke et krav. Foto: Guldborgsund Kommune
  • Viktor Pedersen går i 3.g på Nykøbing Katedralskole og bliver færdig på Gita-linjen næste år. Det tager tre år at gennemføre talentforløbet. Foto: Guldborgsund Kommune
  • Casper Gyldensøe er tovholder for Gita-linjen på Guldborgsund Musikskole og underviser i bas. Foto: Guldborgsund Kommune
Annonce
Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

Guldborgsund

Morten gik imod sit hjerte: - Det er jo menneskerne, der gør det svært

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Morten gik imod sit hjerte: - Det er jo menneskerne, der gør det svært

112

Tævede løs med glasflasker og spark i hovedet: Nu er teenagere dømt

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

Indland

Brand udbrudt i Novo Nordisk i Bagsværd

Lokal nyt

Simon fik varmen i toget - nu skylder han DSB 400.000 kroner

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

112

18-årig gik amok: Trampede på hund

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

Guldborgsund

Begejstrede anmeldere: Masser af stjerner til revyen

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor

112

Medie: Illegale håndværkere skyld i Novo-brand

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Annonce
Annonce
Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej