BØTØ: Byggeriet er i fuld gang både ude og inde: Til påske er det planen, at et nyt, meget større bageri med både butik og café skal slå dørene op for kunderne på Bøtø Møllevej.
Det er ejendomsselskabet med Michael Petersen og hans bror Martin som ejere, der nu også har overtaget de to matrikler, hvor der hidtil har været både bager og genbrugsbutik - nu bliver det hele til bageri.
Udtrykket "også" skyldes, at der nu er samme ejer af alle ejendommene i området ved Bøtø Møllevej og Bøtøvej.
Det vil sige den nuværende privatbolig længst mod vest, "Perlen" med otte moderne ferielejligheder bagved, "Kjørups Kro" og på den anden side af vejen "Admiralen" og nu altså også den kommende bager og café.
Samlet plan
- Vi er meget glade for, at vi har kunnet overtage de sidste to ejendomme. Det har hele tiden været ønsket at skabe sammenhæng i området. Derfor har vi også haft professionelle arkitekter folk til at lave et oplæg og samlet plan for udtrykket. Vi vil gerne lave et attraktivt område med liv og tilbud - også til det publikum som måske ikke umiddelbart er tiltrukket af det mere hektiske udbud omkring Marielyst Torv. Der er plads til begge dele her i det dejlige ferieområde, fastslår Michael Petersen.
I øjeblikket er det Benjamin Achton - i øvrigt også en del af familien - der står med det praktiske ansvar for at få gennemført ombygningen af bageriet og blive klar til åbning.
- Plan ét er at få en aftale med en forpagter. Det, tror vi på, kan lade sig gøre. Vi arbejder med flere muligheder lige nu. Skulle det kikse, må vi ansætte medarbejdere til at få forretningen i gang. Et er sikkert: Der er et behov for en bagerforretning her i området, fastslår han.
Michael Petersen, ejer af restauranter og forretninger på Bøtø MøllevejVi håber meget på, at kommunen vil se positivt på ideen om at lægge trafikken på Bøtø Møllevej syd om bageri og restaurant Admiralen, så vi kan få et fælles, lille torveområde.
Det hidtidige Homemade Bakery lukkede i efteråret sidste år.
For lidt plads
- Problemet har blandt andet været, at der simpelthen ikke var produktionsplads nok i det hidtidige bageri. Derfor måtte man i et vist omfang transportere brød hertil. Det er ikke en holdbar løsning. Derfor indretter vi nu den hidtidige butik/bageri til udelukkende, moderne og funktionelt bageri, og så laver vi salg og café med gode adgangsforhold og plads i den anden bygning ved siden af, forklarer Benjamin Achton om det arbejde, der er i gang lige nu.
I "Perlen" overfor bliver der også nye tider til den kommende sæson.
Sidste år var der udelukkende bar. Men det skyldtes primært, at arbejdet på de stærkt medtagede bygninger tog væsentligt længere tid end ventet. Derfor kunne man ikke nå at få etableret det steak-house, der hele tiden har været planen og åbnede i stedet som bar for at markere, at der er nyt liv og aktivitet i de traditionsrige bygninger.
- I år satser vi på at få restauranten i gang, fastslår Michael Petersen.