Annonce
Guldborgsund

Stort potentiale: Vil gøre anonym gågade til et sprudlende torv

Flere butiksejere har igennem et stykke tid ønsket at gøre en indsats på det lille og lidt anonyme torv foran Midtpunktet. Især Robert Bruun (th), der ejer bygningen. Og nu får de opbakning fra formand for teknik, klima og miljøudvalget Jesper Blomberg (M). Foto: Maria Glasius Lange
Tre butiksejere har i flere år ønsket at forvandle et travlt og intetsigende område af gågaden til et hyggeligt opholdssted. Nu får de politisk hjælp.

NYKØBING: Det ville være synd at kalde den lille plads ved Midtpunktet, Skoringen og herretøjsforretningen Wagner for et torv. Men området, der deler Østre Gågade og Jernbanegade og leder gågaden videre til Skolegade, har potentiale til at blive det, mener ejerne af de tre forretninger.

Lige nu fungerer det dog mest som en vendeplads for biler, og det er i det hele taget ikke sted, der inviterer til at slå sig ned. Og til lige at blive lidt længere.

De har en løsning på udfordringen, de tre butiksejere, og nu er de også tilbudt politisk opbakning af Jesper Blomberg (M), formand for teknik, klima- og miljøudvalget.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Butikslokalet på hjørnet af Skolegade og Jernbanegade har ligget tomt i flere år. Men håbet er, at et mere hyggeligt miljø og et forbud mod biler foran vinduerne kan gøre det mere attraktivt. Jan Schwaner fra Skoringen (tv) og Kai Schnipper fra Wagner er klar til at spæde til med penge. Foto: Maria Glasius Lange

Han har af arkitekt Jan Gehl fået øjnene op for, hvordan en handelsby kan blive langt mere behagelig at opholde sig i, hvis man sørger for at indrette små miljøer i byen. Oaser, der får folk til at slå sig ned i stedet for at skynde sig videre.

Og sådan en oase ser han også potentiale for lige dér i det, man næsten kan kalde for et travlt trekantsområde på gågaden.

Håber på ny café

Jan Schwaner fra Skoringen, Kai Schnipper fra Wagner og Robert Bruun, der ejer Midtpunktet, vil etablere en form for træterrasse, der spreder sig fra gågaden og et godt stykke ind i Skolegade. Det vil gavne deres egne forretninger og formentlig give flere kunder. Men det vil også gavne resten af gågaden og skabe mere liv på Skolegade, hvor der er butikker og baren Mama's.

Men de har brug for kommunen, for det kræver, at Skolegade skal lukkes af for biler allerede efter musikskolen.

På den måde vil det butikslokale, der er placeret i Midtpunktet ud mod Skolegade, ligge langt mere attraktivt, mener Robert Bruun. Samtidig vil det øge trafiksikkerheden, at bilister ikke skal vende deres bil med møje og besvær så tæt på de handlende.

- Det vil forhåbentlig også gøre det mere attraktivt at leje sig ind i butikslokalet. Som vejen er indrettet nu, falder man ned af en kantsten, når man er gået halvanden meter ud af døren. Og det er ærgerligt, for det er et dejligt lokale på 400 kvadratmeter, siger han.

Han håber, at det i fremtiden vil rumme en butik eller en café, der vil lave servering på det nye torv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klar til sommer

Vores Nykøbing har længe forsøgt at involvere det lille torv og få folk til at standse op ved at sætte gyngebænke og sandkasse op om sommeren og juleaktiviteter i december.

Men det er svært at skabe et miljø, når der er så lidt plads og få steder at hvile sig.

Jesper Blomberg understreger, at kommunen ikke kommer til at betale for træterrassen. Den skal butikkerne selv betale. De tre butiksejere får heller ikke fortrinsret og kommer foran i køen. Men han vil gerne sørge for, at deres ansøgning når frem til direktøren for Teknik & Miljø og dermed undgår at falde ned mellem to stole.

  • Flere butiksejere har igennem et stykke tid ønsket at gøre en indsats på det lille og lidt anonyme torv foran Midtpunktet. Især Robert Bruun (th), der ejer bygningen. Og nu får de opbakning fra formand for teknik, klima og miljøudvalget Jesper Blomberg (M). Foto: Maria Glasius Lange
  • Butikslokalet på hjørnet af Skolegade og Jernbanegade har ligget tomt i flere år. Men håbet er, at et mere hyggeligt miljø og et forbud mod biler foran vinduerne kan gøre det mere attraktivt. Jan Schwaner fra Skoringen (tv) og Kai Schnipper fra Wagner er klar til at spæde til med penge. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Annonce
Annonce
Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Annonce
Annonce
Lolland

Borgmester til borgermøde: Det er ikke fair

Indland

Regeringen vil kræve beredskabsplaner i over 200 virksomheder

112

To anholdt i Nakskov i sag om næsten et kvart ton kokain: Nu er der nyt

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

Lolland

Akut fjernvarmearbejde spærrer stor vej

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt

Sport

Aldrig sket før: Over 2.000 løbere krydser fingre