Annonce
Guldborgsund

Vil skabe Danmarks største madskole for børn og unge på Lolland

Madens Folkemøde kom stærkt fra start sidste sommer med høj sol og masser af gæster allerede fredag formiddag. I år bliver folkemødet på Engestofte Gods også med et Ungdommens Madmøde og Danmarks største madskole. Arkivfoto: Kim Møller Pedersen
Børn og unge fra hele Norden går sammen med madfolk fra hele landet om at skabe Ungdommens Madmøde som et nyt tiltag på Madens Folkemøde.

ENGESTOFTE: Danmarks største madskole, hvor børn og unge fra hele Norden får mad på skoleskemaet sammen med nogle af de bedste madfolk.

Sådan lyder ambitionen bag det nye tiltag Ungdommens Madmøde. Det er Madens Folkemøde, som i år vil lancere et helt selvstændigt forløb for børn og unge forud for det egentlige Madens Folkemøde, der i år foregår 31. maj og 1. juni på Engestofte Gods.

Skolemad eller ej

- Skolemad er virkelig oppe og vende lige nu, og det handler om, hvorvidt vi skal have skolemad eller ej til danske børn. Der er så meget, vi kan gøre i forhold til at lære unge og børn om en god og sund madkultur, lyder det om baggrunden for det nye tiltag fra direktør for Madens Folkemøde Stine Lolk.

Ungdommens Madmøde, der kommer til at foregå torsdag 30. maj, er ifølge Stine Lolk tænkt som både et tilbud til skoleklasser fra omkring 4. til 8. klasse samt et helt dagsprojekt med besøg af unge i alderen 15-19 år fra det meste af Norden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har vist noget i fritiden

50-60 unge fra Norge, Island, Danmark og forhåbentlig også Sverige skal være med til at præsentere nordisk madkultur for skolebørnene.

Stine Lolk, direktør for Madens Folkemøde

- Ungdommens Madmøde er støttet af Nordisk Råd, og det giver os mulighed for at skabe en hel dag, hvor 50-60 unge fra Norge, Island, Danmark og forhåbentlig også Sverige skal være med til at præsentere nordisk madkultur for skolebørnene. De unge er nogle, som har vist, at de bruger deres fritid på at gå på madskoler eller på anden vis er interesseret i mad, forklarer Stine Lolk om det, hun kalder for "ungesporet" på dette års Madens Folkemøde.

Ungesporet blander med andre ord madskolen for de cirka 500 skoleelever fra mellemtrinnet og her masser af smagning og tilberedning på programmet sammen med den nordiske gruppe af unge, som også skal stå for et symposium med fokus på at drøfte madens rolle i skolen.

Også skoledere samt chefer i kommuner, politikere, undervisere og andre med relevante roller inden for skoler og mad inviteres med til Ungdommens Madmøde.

Kort om folkemødet

  • Ungdommens Madmøde bliver i år for første gang en del af Madens Folkemøde på Engestofte Gods som et selvstændigt forløb for børn og unge.
  • 50-60 unge fra Norden ankommer onsdag den 29. maj og indlogeres i en camp hos Engestofte forud for Ungdommens Madmøde den 30. maj.
  • De unge skal blandt andet præsentere forskellige former for nordisk madkultur - eksempelvis har Sverige haft skolemad siden 1970'erne - for cirka 500 skolebørn fra omkring 4. til 8. klasse.
  • Madens Folkemøde er to dage - 31. maj og 1. juni - med madhåndværk, smagsoplevelser og stærke stemmer fra madens verden.
  • Det er gratis at deltage for skoleklasser på folkemødet og fristen for tilmelding er 1. marts.
  • Madens Folkemøde kom stærkt fra start sidste sommer med høj sol og masser af gæster allerede fredag formiddag. I år bliver folkemødet på Engestofte Gods også med et Ungdommens Madmøde og Danmarks største madskole. Arkivfoto: Kim Møller Pedersen
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

112

271 taget i fartkontroller

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Guldborgsund

Nu er det afgjort: De skal bygge sygehusets nye sengebygning

Indland

Første gang i over et årti faldt salget

Lokal nyt

Andre golfklubber drukner - men her holder de åbent

Annonce
Annonce
112

Sigtet for voldtægtsforsøg og vold: Nu er 40-årig bag tremmer

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med

Sport

NFC henter tårnhøj spiller i Hillerød

Femern

Nu har Femern-projektet nået lærlinge-milepæl

Lolland

Syrebombe smidt på Bjarnes museum

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt