Annonce
Landbrug

Årlig tilbagevendende tradition savnes

Gårdejer, passioneret mælkekvægavler og formand for Sjællandske Familiebrug Ole Karmsteen ærgrer sig over, at Roskilde Dyrskue igen i år er aflyst. Foto: Flemming K. Karlsen/Arkiv

Stor ærgrelse over aflyst Roskilde Dyrskue for andet år i træk.

Gårdejer, passioneret mælkekvægavler og formand for Sjællandske Familiebrug Ole Karmsteen ærgrer sig over, at Roskilde Dyrskue igen i år er aflyst.

Han bor på gården Mosegården ved Algestrup på Falster og har gennem tiderne vundet stor andekendelse med sine dyr på dyrskuer.

- Jeg har sammen med min familie deltaget i dyrskuer i over 50 år. Da jeg var barn, var det dyrskuet i Maribo. Da det blev nedlagt i starten af 1970'erne, fortsatte vi på Roskilde Dyrskue, siger kvægavleren, som har overtaget gården fra sine forældre for mange år siden.

Ole Karmsteen har gennem årene kunne tage hjem fra dyrskue med flotte præmier. Faktisk har han ikke rigtig tal på dem - men det er mange.

På grund af corona var dyrskuet i Roskilde også sidste år aflyst. Men i 2019 havde han taget fem jerseykøer med. Og det kastede to ærespræmier af sig for bedste 2. og 3. kalvsko.

Familietradition

I selve arbejdet med avlen har det ikke den store betydning, om han kommer til dyrskue eller ej. Men det er alt det andet, siger han.

- Det er tradition hos os, at vi drager flere afsted fra familien. Det er i den grad hele det sociale aspekt, hvor vi møder andre inden for samme interessefelt, som vi jo ellers ikke ser i det daglige. Det er hele stemningen på skuet og ikke mindst spændingen ved, om vi kan tage nogle præmier med hjem, siger Ole Karmsteen.

- Ikke bare for os med malkekvæg, men også fra andre dyregrupper er det muligheden for at vise det for mennesker, som ikke har deres daglige færd i landbruget. Og det går jo også tabt, når dyrskuet er aflyst. Det gælder også om at møde og snakke med andre landmænd, som har andre dyrehold, tilføje han.

Ifølge Ole Karmsteen er dyrskuet et mødested, hvor mange udstillere mødes den ene gang om året.

- Det bliver et stort savn. Sidste år samledes vi nogle stykker i en have på en af de aftener, hvor dyrskuet ellers skulle have været afholdt. Ellers mødes vi jo ikke inden for branchen, siger den falsterske malkekvægsavler.

Ole Karmsteen håber ikke, at hele konceptet omkring dyrskuet vil være ændret, når coronaepidemien forhåbentligt til næste år er lagt så meget bag os, at, at der igen kan afholdes dyrskue i Roskilde.

- For nylig snakkede jeg sammen med nogle af de andre malkekvægavlere, og jeg fornemmede da, at alle var indstillet på at møde op igen, siger den optimistiske landmand fra Falster.

  • Gårdejer, passioneret mælkekvægavler og formand for Sjællandske Familiebrug Ole Karmsteen ærgrer sig over, at Roskilde Dyrskue igen i år er aflyst. Foto: Flemming K. Karlsen/Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Refas bommert: Skal betale en million i erstatning

Guldborgsund

Thea, Iben og Mark overværede voldsomt overfald: Løb ud af bus for at redde offer

Lolland

Giraf født på Lolland

Indland

34-årig fængsles for hackerangreb mod offentlige myndigheder

Lolland

Grusom sag for retten: Mor og stedfar tiltalt for drab på spædbarn

Indland

Med lynets hast var pengene væk

112

Afsløret: 'Virkede noget påvirket', da han kom med færgen

Lokal nyt

Regional tv-kanal i fyringsrunde

Vejret

Risiko for tåge og glatte veje i morgentrafikken

Indland

Kommuner efterlyser flere praktiserende læger

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

112

Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Guldborgsund

Forskningsprojekt afdækker: Her er tilflytterne til Guldborgsund Kommune

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

Annonce
Annonce
112

211 taget i fartkontroller: En kørte 179 km/t

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Guldborgsund

Ny konstituering behandlet i byrådet: - Jeg anfægter lovligheden af det her

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger