Annonce
Landbrug

En weekend med hest og hund

Lørdag var der pænt fyldt op med mennesker ved Store Hestedag. Foto: Denny Michael Jakobsen

Store Hestedag trak i weekenden 23.326 gæster til Dyrskuepladsen i Roskilde. Der var da også lidt for enhver smag, konkurrencer, shows, foredrag, udstillinger, boder og meget andet. Og hundene havde deres egen afdeling.

Hvert år første weekend i september er der Store Hestedag på Dyrskuepladsen i Roskilde. I år holdt vejrguderne hånden over det store stævne, der gik fri af det ellers i øjeblikket ustadige vejr. 23.326 mennesker besøgte det store stævne, der havde 243 udstillede heste til bedømmelse og 700 tilmeldte hunde.

I virkeligheden var der dog mange flere heste og hunde. Med de forskellige udstillings- og showheste var der over 1.000 heste, ligesom gæsterne kunne medbringe deres egen hund og få den bedømt af en hundedommer, hvilket mange benyttede sig af.

- Det er gået godt, der har været masser af glade gæster - både udstillere og publikum. Vi har heldigvis haft tørvejr, så folk er blevet ekstra længe, så det har været et par gode dage med god stemning og god købelyst, siger Helle Lyngfeldt, som er ansvarlig for Store Hestedag, som organisatorisk hører under Roskilde Dyrskue.

Nathalie Horse Care Dansk Groomingmesterskab blev også holdt på Store Hestdag. Her er det Sari Hansen med Dolché, der er en Paint Horse. Grooming er en skønhedskonkurrence for heste, hvor det gælder om at have den mest velplejede hest. Foto: Denny Michael Jakobsen

Et slaraffenland

Store Hestedag er et rent slaraffenland, hvis man er til hund eller hest, da man kan få stort set alt mellem himmel og jord til de firbenede lige fra hestetrailere, sadler, grimer og foder til fritidstøj og kunst.

Land & Fritid havde en kæmpe outlet, hvor man håbede at overgå sidste års omsætning i løbet af weekenden på 800.000 kr.

Derudover var der raceudstillinger og forskellige konkurrencer i dressur og højdespring, DM i skønhedskonkurrencen Grooming og Subaru Cup, som er en stilkonkurrence i terrænspringning.

Det Store Hesteshow i Ring 1 tiltrak mange tilskuere på de opstillede tribuner. Her kunne de opleve hestevogne dyste i marathon-kørsel på tid. I det franske Clémént & Alicia Horse Show kunne publikum opleve voltigering, som er en kombination af ridning og gymnastik, hvor rytterne på akrobatisk vis står op på hestene med en fod på hver hest. Mens hesten løber rundt i ringen, springer flere ryttere op på hestene og kravler op på skuldrene af de andre ryttere for at forme en pyramide.

- Vi har fået god respons på franskmændenes imponerende show. Og for os handler det også om, at folk har en god oplevelse, og at vores udstillere får solgt noget, så de får lyst til at komme igen. Det er vigtigere end besøgstallet, selvom vi ikke klager over, at der har været 1.200 flere gæster i år, siger Helle Lyngfeldt.

Hun fortæller også, at Store Hestedag trods de mange mennesker, heste og hunde samlet på Dyrskuepladsen har været forskånet for uheld.

I Det Store Hesteshow deltog også franske Clémént & Alicia Horse Show, som er et halsbrækkende voltige-show, der kombinerer ridning og gymnastik på akrobatisk vis. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce

Hestetelepati

Blandt de mange aktiviteter var også de såkaldte clinics, som er foredrag, hvor instruktøren både lærer og viser forskellige ting inden for heste- eller hundetræning. I et nyt messetelt optrådte dyretelepatør Rikke T Pilemand med live hestetelepati, hvor hun forsøgt at læse en hests tanker, følelser og smerter.

- Dyretelepati foregår ved, at man får stemmer, billeder, dufte, følelser og smerter fra dyret og omsætter det til sprog. For mit vedkommende snakker dyret med en ren stemme til mig, fortalte Rikke T. Pilemand, da en tilskuer spurgte, hvordan hun bar sig ad med at telepatere med hesten.

De "signaler" hesten på scenen sendte til dyretelepatøren, fortalte Rikke T. Pilemand, at den seks år gamle, og meget dominerende hoppe ikke var mentalt klar til at blive mor til et føl, at hun havde ondt i den højre hofte, og at hun havde svært ved "bare" at parere ordre og være en ridehest.

- Det skal være et samarbejde i stedet for, at du bare siger, hvad hun skal. Hun har brug for et formål i livet, et slags arbejde, i stedet for bare at være ridehest. Hun vil gerne være terapihest, måske for gamle mennesker på et plejehjem, sagde Rikke T. Pilemand blandt andet til hestens ejer.

Der var mulighed for at gøre en god handel på Store Hestedag. Blandt andet i Land & Fritids outlet. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce

Er med hvert år

Blandt de fremmødte i messeteltet var der vist lidt delte meninger om, hvorvidt det var fup eller fakta. Men et par unge kvinder var overbevist om, at dyretelepatøren havde kontakt med hesten.

- Det er fedt, at der kommer fokus på, hvordan hesten har det, og at hesten også får lov til at sige noget. Før i tiden har man ikke tænkt så meget over, hvad hesten ville og tænkte, sagde 20-årige Fie Lynge fra Møn og 21-årige Sara Dahlstrøm fra Roskilde.

De er hvert år med på Store Hestedag, hvor de har forsynet sig med nyt udstyr og foder til deres heste.

- Vi er her, fordi der er gode tilbud, på grund af vores kærlighed til heste, fællesskabet og for at se springning og Hesteshow. Det er meget sjovt at se de ryttere, man følger på Instagram, sagde Fie Lynge.

I den store ring får de bedst bedømte heste lov til at vise sig frem og deltage i dysten om at blive Dagens Hest, ligesom der også foregår forskellige shows. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce

Stort at vinde

Ligesom på Roskilde Dyrskue er der også på Store Hestedag præmieringer. Professionelle hestedommere bedømmer hver dag hestene, som konkurrerer om at blive udtaget til Dagens Hest. Dommerne bedømmer hesten på udseende, bevægelse, soignering og fremvisning. Lørdag lykkedes det Betina Gulmann Petersen fra Roskilde at vinde både Dagens Hest og mønstringskonkurrencen med sin 10 år gamle shetlandspony Mignon Telstar.

- Det er stort - og uventet. Man håber selvfølgelig altid at vinde, men det er ikke noget jeg regnede med. Det er stort bare at være udtaget og få lov at vise ham frem i den store ring, men det er også virkelig hårdt, sagde hun med henvisning til, at der skal løbes hele vejen rundt i den store ring med hesten under præsentationen.

Hun er dog ikke uvant med at vinde, da hun i 2017 også vandt Dagens Hest-konkurrencen med Mignon Telstar, som dommerne roste for sin bygning og maskulinitet.

På Store Hestedag var mere end 30 forskellige hunderacer repræsenteret, og søndag deltog 116 mynder i l hundevæddeløbet lure coursing.

Betina Gulmann Petersen fra Roskilde vandt lørdag konkurrencen om Dagens Hest med sin 10 år gamle shetlandspony Mignon Telstar. Foto: Denny Michael Jakobsen
Der var lang kø til madboderne om lørdagen. Foto: Denny Michael Jakobsen
Emmasofie Drøscher Clausen fra Frederikssund blev lørdag nummer to i konkurrencen Dagens Hest med Welsh-blandingen Nappemarkens Porsche. Foto: Denny Michael Jakobsen
Også hundene var blevet stadset ud. Foto: Denny Michael Jakobsen
Betina Gulmann Petersen fra Roskilde med sin 10 år gamle shetlandspony Mignon Telstar, som hun lørdag både vandt Dagens Hest og mønstringskonkurrencen med. Foto: Denny Michael Jakobsen
Det var også muligt at se ridebanespringning. Foto: Denny Michael Jakobsen
Dalmatinerne var populære hos børnene, måske på grund af en vis Disney-film. Foto: Denny Michael Jakobsen
Dyretelepatør Rikke T. Pilemand optrådte i messeteltet med live hestetelepati. Foto: Denny Michael Jakobsen
Sara Dahlstrøm fra Roskilde og Fie Lynge fra Møn overværede dyretelepatør Rikke T. Pilemands live hestetelepati. De synes, det er godt, der kommer fokus på, hvad hesten tænker og har lyst til. Foto: Denny Michael Jakobsen
Vejret var fint lørdag, og der var derfor fyldt godt op på tribunerne ved Ring 1. Foto: Denny Michael Jakobsen
Henrik Ljungström, som står bag dogwhisperer.dk, gav gode råd til hundetræning. Foto: Denny Michael Jakobsen
Ved Det Store Hesteshow blev der dystet i marathon-kørsel. Foto: Denny Michael Jakobsen
Ligesom Roskilde Dyrskue er Store Hestedag fyldt med boder. HEr kan der erhverves alt slags udstyr til hest og hund. Foto: Denny Michael Jakobsen
Dansk Æselavl var også repræsenteret på Store Hestedag. Foto: Denny Michael Jakobsen
Børnene kunne lave deres egne hundekiks. Foto: Denny Michael Jakobsen
Der var fart og action, da der blev dystet i marathon-kørsel. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce
112

Dømt i retten: Mænd skyldige i grov afpresning

Annonce
Annonce
112

Dømt i retten: Mænd skyldige i grov afpresning

Guldborgsund

Borgmester: - Det skuffer mig

112

120 bilister taget i at køre for stærkt

Lokal nyt

Regeringen dropper lokale vindmølleprojekter

Indland

Tilbagekalder pasta: risiko for metalstykker

Lolland

Strømafbrydelse på Sydlolland

Boligpriser

Grotesk forskel: 15 gange dyrere end Lolland

Sport

Belt Cup er på trapperne: NFC trak Superliga-klub

Guldborgsund

- Lige nu er vi i problemknuserfasen

112

Flere har henvendt sig om gaderøveri mod 79-årig

Sport

Lokal træner scorer nyt job i Superligaen

Lokal nyt

Folketinget øger andel af strengt beskyttet havnatur

Guldborgsund

Og det bliver bare ved og ved og ved ...

112

Emilie Mengs formodede morder bliver i arrest frivilligt

Annonce
Guldborgsund

Går videre med plan om sygehusfusion

Falster

Minister på afveje: Kom til at køre til Falster ved en fejl

112

37-årig kræves idømt fængsel på livstid for Mia-drab

112

Midterrabat i flammer: Snarrådige bilister slukkede brand

Guldborgsund

Billetterne rives væk til festival: Man skal være hurtig

Ugeavisen Lolland

Mange bliver på den lave rente - men bør måske skifte

Ugeavisen Guldborgsund

Så er det tid til Sommerbogen

112

37 taget i fartkontroller

Erhverv

Landmændene spejder stadig efter regn

Lokal iværksætter hædret

Prisvinderen Louise bør du kende

112

Brandvæsnet om tørken: Vi vurderer tingenes tilstand løbende

Rødbyhavn-bortførslen

Vendt tilbage til Frankrig: - Hendes mor har ikke levet i to dage

Rødbyhavn-bortførslen

Bortført 10-årig genforenet med familie

112

Var børn fastklemt? Mysterie om ulykke fortsætter

Indland

Nu kan du betale med store sedler i busserne

Lolland

Skoler kan være i problemer: - Det er stærkt bekymrende

112

Det kostede bilen: Tredje gang var ikke lykkens gang

Udland

Opfordrer USA til at offentliggøre UFO-beviser

Vejr

Sol så langt øjet rækker: Vi nærmer os årets første sommerdag

Femø

Skyhøje renter på leasing: - Kunne bruge pengene på skoler og ældrepleje

Annonce
Annonce
112

Vejtræ pløjet ned: Trafikuheld i høj fart

Ugeavisen Guldborgsund

Sommerhyggen er rykket ind i byen

Maribo

- Der gik ild i bilen, mens hun sad i den

Guldborgsund

Opsætning af skilt vil spærre trafikeret vej

Ugeavisen Lolland

Privathospital blev redningen for Aksels skulder

112

Kørte for stærkt, henvendte sig - og så blev han anholdt

Lolland

Deres bil indeholdt ulovlige stoffer og våben

112

- Han hørte et knald fra motoren - så begyndte det at ryge

112

Voldsomt trafikuheld i nat: Væltede ud over autoværnet

Falster

Jubel på Falster: Peter er Danmarks bedste lærling

Indland

Myndighed ser for stort brug af Novo Nordisks diabetesmedicin

112

Dukkede op hos politiet efter hittegods: Fik en sigtelse med hjem

Politik

Regeringen vil stoppe sprøjtemidler ved drikkevandsboringer