Annonce
Landbrug

Madskoler i sommerferien aflyses

Børn og forældre også på Lolland-Falster må undvære sommerens madskoler. De er aflyst på grund af corona. Foto: Claus Hansen/Arkiv

Tryghed og sikkerhed kommer først og usikkerheden omkring retningslinjerne er for store.

I begyndelsen af marts så sommeren 2020 lys ud for aktiviteten Madskoler - også på Lolland-Falster - der normalt giver flere tusinde børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad over fem dage i sommerferien.

Knap 400 frivillige havde tilmeldt sig, ugeprogrammet lå klart og mange lokaler var booket. Alt tegnede til, at det skulle blive et af de største madskoleår nogensinde.

Men så kom coronakrisen og vendte op og ned på det hele. Efter at have håbet og ventet på bedre tider i to måneder, er den tunge beslutning om at aflyse sommerens Madskoler nu truffet.

Tung beslutning

Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000.

- Jeg er allermest ked af det på børnenes vegne. Det er den tungeste beslutning, jeg har været med til at træffe i min tid som formand for 4H, men den er nødvendig.

Usikkerheden er for stor, og trygheden og sikkerheden hos frivillige og børnene vil og skal altid komme i første række, siger Henrik Dalum, formand for 4H.

Beslutningen er truffet til trods for, at myndighederne har både sommerferieaktiviteter og indendørs foreningsaktiviteter på listen over, hvad de håber at kunne åbne i fase 3.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange hvis'er

Hvilke indendørs foreningsaktiviteter, der kan afholdes, er dog ikke fastlagt endnu. Det vil afgøres af et såkaldt sektorpartnerskab på et endnu ikke defineret tidspunkt.

- Alt i forhold til fase 3 beror på rigtig mange hvis'er. Derfor har vi sat aktiviteterne på Madskoler op imod de sundhedsfaglige retningslinjer, der eksisterer på nuværende tidspunkt. Og her må vi bare konstatere, at de rammer vi vil være nødsaget til at lægge ned over Madskoler, vil ændre hele vores koncept. Det synes vi hverken børn eller frivillige er tjent med, siger Line Munk Damsgaard, ernæringschef og projektleder i Landbrug & Fødevarer.

Også Rema 1000 bakker op om beslutningen.

- Det er vigtigt, at vi passer godt på hinanden, og samtidig skal det være en fornøjelse og en god oplevelse at deltage på Madskoler. Vi bakker derfor 100 procent op om beslutningen og ser frem til at fortsætte samarbejdet i 2021, siger indkøbs- og marketingdirektør Anders René Jensen.

Selvom tristheden er til at spore hos arrangørerne bag Madskoler, så er kampgejsten og målsætningen om at give børn sjove og lærerige oplevelser med mad bestemt fortsat til stede.

- Vi er i fuld gang med at udforske mulighederne for alternative madaktiviteter senere på året og vi vender stærkt tilbage. Ligesom vi selvfølgelig glæder os til at afholde Madskoler igen i sommeren 2021, siger Henrik Dalum.

  • Børn og forældre også på Lolland-Falster må undvære sommerens madskoler. De er aflyst på grund af corona. Foto: Claus Hansen/Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

I chok over Søren Papes død: - Jeg er meget rystet over det

Politik

De Konservatives formand Søren Pape er død - 52 år

Politik

Søren Pape er død - følg reaktioner og den seneste udvikling

Indland

Tiårig er fundet i god behold efter over et døgns eftersøgning

Guldborgsund

Husbåde i lokal havn deler vandene: Særligt to kritikpunkter fylder

Lolland

Emil og Joachim er danmarksmestre i verdensmål

Lolland

Ledelseskrise: Fire formænd på et halvt år

Vejret

DMI advarer: Risiko for tæt tåge

Vejret

Tæt på rekord

Indland

Politi afslutter helikoptereftersøgning af 10-årig uden resultat

Indland

10-årig fra Sydvestjylland er ikke fundet i løbet af natten

Sport

Team Sydhavsøerne sikrer talentfuld keeper to år mere

Lolland

Lokal vin på kortet hos tre nye Michelin-restauranter

Lolland

Nye billetpriser til ø-færger

Indland

Skat har sendt ekstraregninger for 191 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lolland

Fra kaffeklub til beredskabsstyrke: Ny serie afdækker lokal eskadrilles særlige opgaver

Vejret

Weekendens vejr byder på skyer og pæne temperaturer

Indland

Luft siver ud af Andreas Mogensens rumstation

Udland

Over én milliard mennesker er nu svært overvægtige

Sport

Mod ny rekord: Forventer 160 brydere på startlisten

Lolland

Nu er der kun en ged tilbage

Lolland

Fra Fejø til frontlinjen: René donerer elsket firehjulstrækker til Ukraine