Roskilde Dyrskue kan i år fejre 50-års jubilæum, og det var kronprinsesse Mary med til at markere ved fredagens åbning.
I nu 50 år har dyrskuepladsen i Roskilde været stedet, hvor by og land mødes. Fredag åbnede årets Roskilde Dyrskue, der over tre dage byder på masser af oplevelser for både børn og voksne.
Der er selvsagt masser af landbrugsdyr at kigge på, men også en gigantisk maskinudstilling. Derudover kan man købe masser af kvalitetsfødevarer, og børnene kan prøve sig af med madlavning i en af de mange madværksteder.
Der er tivoli, gaming, kunstudstilling, DM i grill og meget mere at give sig i kast med. Og ikke mindst en mulighed for at blive lidt klogere på landbruget, som de fleste mennesker efterhånden ikke har meget berøring med i hverdagen.
I anledning af 50-års jubilæet deltog kronprinsesse Mary i åbningen. Hun overværede åbningstaler af formand for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, og Roskilde-borgmester Joy Mogensen.
Derefter begav hun sig ud i den store Ring I for at tale med nogle af udstillerne. Blandt andet så hun på en limousinetyr fra Helga og Peder Sødergrens Sløsse Limousine ved Nysted.
- Hun spurgte, hvor meget den vejer, om den har et roligt temperament, og hvor mange gange vi har været med på dyrskuet. Hun var meget sød, venlig og smilende, og hun ønskede os et godt dyrskue, sagde Niels Christensen, der er medhjælper hos Sløsse Limousine.
Bagefter begav kronprinsessen sig over i malkekvægstalden, hvor hun smagte på frisk mælk fra dyrskuets malkekvæg.
Som noget nyt i år har Roskilde Dyrskue fået en pasteuriseringsmaskine, som gør, at gæster kan smage frisk mælk.
- Maskinen varmer mælken op til 72 grader, så bakterierne dræbes. Mælken har en fedtprocent på 4,5 procent, fordi den kommer direkte fra køerne. Kronprinsessen sagde, at hun godt kunne smage, at det er en lidt federe mælk, sagde Maja Andersen, som er receptioniststuderende ved ZBC i Roskilde, som også går under navnet Slagteriskolen.
Kronprinsesse Mary hørte under sit besøg også om, hvordan komaven fungerer, ligesom hun lavede en burger på et af madværkstederne.
Roskilde Dyrskue har åbent til kl. 21.00 både fredag og lørdag og fra kl. 8.00-17.00 på søndag.
Du kan læse mere om dyrskueprogrammet på www.roskildedyrskue.dk