DRAMATISK LOKALOPGØR: BIZART MINUT SIKRER COMEBACK

En lollandsk nedsmeltning sikrede comeback-sejr til Nykøbing FC mod Frem Sakskøbing. - Ærgerligt, siger Frem-træner.

NYKØBING: Der var lagt i kakkelovnen til endnu en kamp om vigtige tre point i Sjællandsserien - denne gang mellem Lolland og Falster.

Det var Sakskøbing, der var taget på besøg i det falsterske hos Nykøbing FC's andethold, og kender man træner Nikolaj Lohses Frem-hold, så ved man, at det handler om tre ting: Kontra, kontra og kontra.

Netop sådan fik gæsterne også hul på bylden, da NFC ikke var i stand til at håndtere de hurtige skift i tempo, hvorfor Mathias Thomsen blev kampens første målscorer efter et indlæg fandt lollikkens inderside - 1-0 til Frem Sakskøbing, der overraskende nok virkede mere end bare komfortable i kampens indledning.

Frems farlige front

Mathias Thomsen og Nikolaj Jakobsen så fitte og farlige ud på omstillingerne fra første fløjt, mens "bjørnene" nærmest så ud til stadig at være i vinterhi.

Den unge keeper gav et klokkeklart straffe ved at tonse direkte ind i Mathias Thomsen i feltet med benene først, men det var ikke noget, dommeren så, og dermed blev drømmen om en en tremålsføring ved halvlegen punkteret.

Det ledte til endnu en farlig omstilling, hvor topscorer Mathias Thomsen igen var central for Frem. Efter at modtage en bold i feltet, blev han således tacklet ulovligt af Jacob Blach Nielsen, og det kostede et straffespark.

Ikke de mest varmende omstændigheder for hjemmeholdet, når gæsterne har straffesparksveteranen, holdkaptajnen og forsvarsklippen Dennis Olsen til at tage skuddet fra pletten - og her fejlede han heller ikke. Nykøbing FC's unge keeper, Gustav Skouboe havde således ingen chance for at tage det hårde og høje spark ind i netmaskerne. 2-0 til gæsterne, der kørte opvisning i Nykøbing de første 20 minutter.

Vågnede - men faldt i søvn igen

"Bjørnene" vågnede dog en smule op fra vinterhiet og her kunne Markus Midtgaard kapitalisere på holdets nok første og største chance, efter fløjspilleren modtog bolden i feltet og sparkede en reducering ind bag Tobias Rasmussen i Frem-buret. 1-2 i 23. minut af en allerede dramatisk og underholdende indledning.

Men det var som om, hjemmeholdet bare ikke var stået helt op denne torsdag formiddag, og det tillod endnu en gang et Frem-angreb og en dyb aflevering - denne gang til Nikolaj Jakobsen - som på klods hold satte bolden køligt forbi Skouboe en tredje gang for gæsterne: 3-1 i kampens 38. minut.

Nikolaj Lohse, Frem-træner

Intet straffe?

Den unge keeper i NFC-buret gav et klokkeklart straffe - og måske endda et rødt kort - ved at tonse direkte ind i Mathias Thomsen i feltet med benene først, men det var ikke noget, dommeren så, og dermed blev drømmen om en en tremålsføring ved halvlegen punkteret.

3-1 forblev det indtil pausefløjtet.

Men da Markus Buxbom fik gult 15 minutter inde i anden halvleg, og gæsterne blev reduceret til ti mand i ti minutter, blev NFC et andet hold.

Der har i hvert fald ikke været to mål scoret så kort tid efter hinanden denne sæson i Sjællandsserien, hvor både Rasmus Berner og Lucas Nyman udnyttede hullerne efterladt af Markus Buxbom til at score to mål - på under et minut!

Begge gange var Frem ikke dygtige nok til at få bolden clearet, og dermed var det nu helt lige Nykøbing.

Indskiftningen af Milas Schwensen havde allerede gjort meget for kampen, men det passede da også lige, at det lokale NFC-talent fik toppen af kransekagen med en fremragende afslutning i feltet - og op i krogen - til 4-3.

Sådan endte kampen altså og dermed var det skuffede lollikker, der kunne tage hjem med meget mindre, end de reelt fortjente.

NFC’s Brian Rasmussen kan dog se tilbage på endnu en sejr til hans ubesejrede stime på trænerbænken.

- Stor kadeau til Frem, som jeg egentligt synes fortjener mere i dag, de mødte virkelig op, men samtidig er jeg super stolt af mit hold for at vende en kamp som i dag til vores fordel, siger han.

På den anden trænerbænk var der både ærgrelse og frustration at spore.

- Vi begår børnefejl og spiller bolden direkte ind i fødderne på dem. Ved alle målene begår vi fejl, og så laver de mål. Vi spiller bolden til dem istedet for dem i hvidt. Det er altid dumt. Jeg er tilfreds med indsatsen, og det er ærgerligt, vi ikke får noget med, siger han.

Sjællandsserien, pulje 2, fodbold:

Nykøbing FC - Frem Sakskøbing: 4-3 (1-3)

Mål: 0-1 (11. min.) Mathias Thomsen, 0-2 (20. min) Dennis Olsen (straffe), 1-2 (23. min.) Markus Midtgaard, 1-3 (38. min.) Nikolaj Jakobsen, 3-2 (60. min.) Rasmus Berner, 3-3 (60. min.) Lucas Nyman Engelmand, 4-3 (84. min.) Milas Schwensen.

Advarsler: Oliver Baltzer, Nykøbing FC. Markus Buxbom, Frem Sakskøbing.

Tilskuere: Ca. 200 på NFC Anlæg Syd.

• Frems topscorer, Mathias Thomsen, var central i alt det offensive for gæsterne, og han må have ærgret sig over nedsmeltningen længere tilbage på banen. Foto: Sebastian Svensson