Annonce
Motor

ENDELIG EN LOGISK MINIBIL

Prøv bilen - og bliv overbevist, foreslog bilforhandler Lars Johansen. Og overbevist blev vi. Foto: Daniel Brøns
Selv om biler i dag fås med masser af elektronik, så er det befriende bare at køre i en bil, der er til at forstå og betale. Mitsubishi Space Star er tilbage – i en forbedret udgave. Bilen er på lager lige nu hos forhandlerne i hele Danmark.

MOTOR: Zumm, zumm. Jo, den er god nok. Vi befinder os i en lille bil med en ikke alt for stor motor i den billigere ende af pris-skalaen. Men man sidder godt, og på trods af, at rattet og sædet ikke kan justeres præcist i højden, så sidder begge dele godt til mine 180 centimeter i højden. Jeg tænder radioen, der til min positive overraskelse har DAB, så man kan høre et utal af danske og udenlandske kanaler.

Der er vist ingen navigation, men efter tilslutning af mobiltelefonen, toner navigationen fra min egen telefon – med alle mine kontakter op på den lille berøringsfølsomme skærm, så de vante rejsemål kan udvælges. Det kan næppe være meget nemmere – og vil jeg høre mine egne podcasts eller lydbøger, så dukker de nu også op i oversigten over underholdning på skærmen.

Med det rette radioprogram som lydbillede summer bilen nu ud af P-pladsen, og man mærker hurtigt, at farten stiger, som den skal. Der er fem gear i bilen, så der er noget til enhver hastighed. Hen over gadens vejbump fornemmer man samtidig, at bilen er ret blødt affjedret, så turen er temmelig behagelig – også på grusveje og ujævne veje. Og da telefonen ringer, så fungerer samtalen helt fint med biens indbyggede mikrofon og højtalere.

Annonce

Fri for bippen

Bilen ligger stabilt på landevejen, så turen føles afslappende – og herligt fri for skiltegenkendelse og bippende advarsler, der fortæller mig om alt muligt, som jeg ikke har brug for at vide.

Dog skal man vide, at der ofte er ”overhaling forbudt” i denne bil, for med sine 71 heste tager det tid at overhale en langsomt kørende lastbil, men alle ved på den anden side, at man højest henter et minut eller to på hasarderede overhalinger alligevel. Så hellere udskyde turen til kirkegården et par år ekstra.

I byen må man nok nærmest sige, at bilen er fantastisk. Udsynet er godt ud ad ruderne, så man mærker hele tiden, hvor man befinder sig – ligesom man har overblik over de øvrige trafikanter. Parkering er naturligvis også nemt i en bil af denne størrelse. Selv, hvis man vælger billigste model uden bak-kamera, finder man nemt ud af at parkere ved at kigge ud ad vinduerne.

Annonce

Højest 110 kilometer

Turen på motorvejen var ikke helt så overbevisende som landevejskørslen denne temmelig blæsende dag. Bilen er bestemt ikke særlig vindfølsom, men man kunne på den anden side godt mærke, at sidevinden forsøgte at få fat. Den kan sagtens suse ud ad motorvejen med 130 kilometer i timen uden at hverken vind eller motor larmer voldsomt, som man ellers kan opleve i biler af denne prisklasse. Men alligevel bør daglige motorvejspendlere overveje, om de hellere vil have en lidt større bil – især hvis de gerne vil køre 130 i timen hele vejen.

Til den positive side hører, at fartpiloten er ekstremt intuitiv. Man klikker bare op og ned på kontakten på rattet, så bilen stille og roligt tilpasser farten til den øvrige trafik. Helt uden sensorer og anden automatik, som i andre biler kan være temmelig vanskelig at gennemskue.

Pladsforholdene i bilen er ganske fornuftige. Selv foretrækker jeg at køre med forsædet rigeligt trukket tilbage, og det kan man godt mærke, hvis man sætter sig ind bagved, idet man så næppe vil sidde særlig godt, hvis passageren også er 180 centimeter høj. Men viser bilens fører en smule hensyn, så er der fint plads på begge sæderækker. Faktisk kan man godt mase fem personer ind i den, men formentlig vil man ikke vove det, hvis alle er voksne, og man skal meget langt på ferie. Bagagepladsen er bestemt rimelig for en minibil, og da sæderne kan lægges ned – også asymmetrisk – vil de færreste savne plads her på turen.

Annonce

Flot bil

Derudover skal siges, at der er mange fine detaljer ved bilen, såsom det lækre rat, de flotte alu-fælge og det pæne indtræk på sæderne i denne udstyrsvariant, som kaldes ”Cosmic”.

Naturligvis kan det mærkes, at dette ikke er en bil til 300.000 kroner, men på den anden side føler man ikke, at bilen er voldsomt ”skrabet”.

Personligt synes jeg godt om de forbedringer, som Mitsubishi har tilføjet bilen – såsom den mere lækre front samt muligheden for at bruge telefonens teknik til både underholdning, navigation og samtale. Mitsubishi har også tilføjet bilen en bedre lydisolering, hvilket forhandleren oplyser virkelig kan mærkes i forhold til den tidligere model.

Så har man et overskueligt transportbehov er det svært at finde en grund til ikke at vælge denne bil, der på næsten alle parametre virker som et godt valg. Men til daglige, lange motorvejsture er den ikke optimal. Og så skal man altså høre til gruppen af tålmodige trafikanter, der ikke har behov for vilde overhalinger.

Endelig skal man vide, at bilen desværre ikke må trække en anhænger. Angiveligt fordi minibiler forurener lidt for meget, når de skal trække noget tungt.

Gad vide om Trafikministeriet hellere ser, at vi vælger store biler med større CO2-udledning - end at vi vælger miljørigtigt og en sjælden gang forurener lidt ekstra med en trailer på?

Den nye Space Star kører hele 20,4 kilometer på literen og koster fra cirka 126.000 kroner. Den testede model med blandt andet aircondition, fartpilot, bak-kamera og Apple CarPlay er en model ”Cosmic”, der koster cirka 142.000 kroner.

Annonce
Lolland

Deres bil indeholdt ulovlige stoffer og våben

Annonce
Annonce
Lolland

Deres bil indeholdt ulovlige stoffer og våben

Vejr

Sol så langt øjet rækker: Vi nærmer os årets første sommerdag

Falster

Jubel på Falster: Peter er Danmarks bedste lærling

Nykøbing

Dukkede op hos politiet efter hittegods: Fik en sigtelse med hjem

Lokal nyt

- Fars dag vinder frem - mors dag er fortsat den største

Nykøbing

På jagt efter kærligheden: Mads fra Nykøbing deltager i TV2's seerhit

Maribo

Lokalt firmas forrygende år: Lander rekordomsætning

Sport

Nykøbing FC udspillet i Pleidrup-farvel

Maribo

- Der gik ild i bilen, mens hun sad i den

112

U-vending gik galt: To biler kørte ind i hinanden

112

- Han hørte et knald fra motoren - så begyndte det at ryge

Indland

For første gang har man fulgt en ulv: Viser den undgår mennesker

112

Voldsomt trafikuheld i nat: Væltede ud over autoværnet

Indland

Tiltalt for Field's-skyderi så 13 behandlere på et halvt år

Annonce
Lokal nyt

Mange gæster fra Lolland-Falster: Sort af mennesker på dyrskue

Biljagt

Efterlyser vidner mod fængslet 17-årig: Hvor var du lørdag nat?

Guldborgsund

10.000 var forbi: - Vi lykkedes med at vise det

112

Sindssyg fart: To km/t fra vanvidsbilisme

Lolland

Har sjældent set noget så slemt som de toiletter

Ugeavisen Lolland

Kofoedsminde satser på elbiler til alle formål

Ugeavisen Guldborgsund

Populær minibil opdateres med facelift

Lolland

Kunsttyv på spil: Stjal over flere dage

112

Hjælp politiet: Ansigts-tatoveret røver stadig på fri fod

Royal Run

'Det bruger jeg helt ærligt ikke meget tid på'

Lukket ned af fødevarestyrelsen

Slagterbutik er åben igen

Vejret

Solrig melding før sommerens første weekend: Over 20 grader

Rødby

Ny sauna indviet: Hjælper dig via infrarøde stråler

112

Banegårds-ballade: Kom tilbage og kastede med flaske

Lokal nyt

Gyser-afslutning: Rykker ned efter katastrofe-sæson

Lokal nyt

Lokal landmand tørster efter regn

Nykøbing

55-årig kontaktperson tilstår: Havde samleje med hende

Lokal nyt

Rune cruiser sig til ottendedelsfinalen i French Open

Sport

TSØ efter ny træner: Det har været os meget magtpåliggende

Madens Folkemøde

Så er det i gang: 10.000 mennesker kommer forbi

Annonce
Annonce
Lolland

Gode nyheder: Den Grønne Verden åbner igen

Ugeavisen Guldborgsund

Strandkirken er åben for sæsonen

Indland

Thomas løsladt fra iransk fængsel: Tvivlede på sin frihed

Ugeavisen Lolland

Knæk Cancer kommer til Maribo

Guldborgsund

Dømt for grov svindel: Lokal danseforening snød kommunen

Rødby

Stor trafikulykke torsdag aften: Flere tilskadekomne

Royal Run

Kritiserer det: For meget fedme-fokus

Femern

Anklager vil til Højesteret med sag om russiske søfolk

Indland

Lastbils-blokader var ikke nok: Nu er det vedtaget

Lolland-Falster

Strafudmåling i omfattende voldtægtssag blev udsat