Annonce
Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Ole Sloth (til venstre) og Lars Hovgaard på scenen ved aktionærfesten 2022 i Folketidende Gruppen. Foto: Anders Knudsen
Folketidende Gruppens administrerende direktør, Ole Sloth, tager over som ansvarshavende chefredaktør efter Lars Hovgaard, der træder et skridt tilbage.

Med virkning fra 1. december får Folketidende ny ansvarshavende chefredaktør. Efter 11 år på posten overlader Lars Hovgaard (50 år) depechen til Ole Sloth (53 år), der dermed både skal være administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør.

Det er en ledelsesstruktur, der kendes fra mange andre mediehuse, og som nu indføres i forbindelse med implementeringen af en ny strategi for avisen og for Folketidende Gruppen. Lars Hovgaard, der har været chefredaktør siden 1. januar 2012, skal fremover være redaktør med særligt ansvar for husets printmedier og ser frem til den nye måde at organisere ledelsen på.

- Det har været 11 spændende, lærerige og til tider krævende år i et mediehus og i en branche under næsten konstant forandring. Og der har været mange forskellige opgaver at håndtere gennem årene, konstaterer han og forklarer, at det næste store skridt bliver at implementere den nye strategi for hele Folketidende Gruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en strategi, jeg og den øvrige ledergruppe har deltaget i udarbejdelsen af - og som er helt nødvendig for at bringe vores mediehus godt videre i omskiftelige tider. Det bliver en stor og vigtig opgave at få strategien godt rodfæstet i hele organisationen - og det kalder efter min vurdering på nye øjne og nye ledelsesmæssige greb og tiltag helt i front. Derfor er det mit ønske at give posten som ansvarshavende chefredaktør videre - og jeg mener, at det rigtige tidspunkt er nu, siger han.

Mere for flere

Lars Hvidtfeldt, der er formand for Folketidende Gruppens bestyrelse, siger et stort tak til Lars Hovgaard for hans mange år som chefredaktør.

- Lars har styret indholdet i alle vores medier rigtig godt og over årene forestået mange nødvendige ændringer sammen med vores tidligere direktør, så vi i dag har et moderne og tidssvarende mediehus. Der skal lyde en stor tak og anerkendelse for Lars Hovgaards indsats gennem de 11 år, han har haft stafetten. Det har været et fantastisk samarbejde, og jeg ved, Lars er meget vellidt internt. Derfor er jeg ekstra glad for, at vi nu får en struktur, hvor han med sine stærke kompetencer bliver avisredaktør, siger han.

Lars Hvidtfeldt tilføjer, at Folketidende med den nye holdopstilling står stærkt rustet til at eksekvere den nye strategi, der kort fortalt har som mål, at Folketidende Gruppen ”skal være mere for flere”. I den forbindelse byder han Ole Sloth velkommen som chefredaktør.

- Ole ser mange uforløste muligheder i vores forretning, og dem skal vi have forløst nu. Vi har haft 11 måneder med ham som administrerende direktør, og oplevet et rigtig godt samarbejde med ham også. Han har nye øjne på en lang række ting, og han har været med til at formulere den nye strategi, og den glæder jeg mig rigtig meget til at se implementeret. Jeg tror også, at alle vores læsere og annoncører og andre interessenter vil opleve den nye strategi meget positivt, så jeg går optimistisk ind i 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En lys fremtid

Ole Sloth ser frem til at kunne kombinere arbejdet som administrerende direktør med posten som chefredaktør.

- Der er naturligvis med megen stolthed, at jeg modtog meddelelsen om, at bestyrelsen har valgt at pege på mig som ny ansvarshavende chefredaktør. Folketidende står på tærsklen til sit 150-årsjubilæum, og det er i sig selv et vidnesbyrd om, at der er trådt nogle markante spor - og dermed også er store sko, der skal fyldes ud. På den baggrund går jeg til opgaverne, der forestår, med megen ydmyghed, siger han.

Som nævnt bliver en af hans første store opgaver at få en ny strategi omsat fra tanker til handling.

- Vi står med en helt ny strategi - der er så frisk fra bogtrykkeren, som overhovedet tænkes kan - med et re-designet forretningsset-up og konkrete vækstinitiativer, og ikke mindst med et ny-formuleret journalistisk manifest, der sætter en tyk streg under, hvad vi vil som publicister og som mediehus. Så jeg er endog meget optimistisk og ser Folketidende Gruppen gå en lys fremtid i møde, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jubilæum på vej

Ligesom Lars Hvidtfeldt benytter Ole Sloth lejligheden til at takke Lars Hovgaard for hans indsats.

- Lars Hovgaard, der vel sagtens er en af de pt. længst siddende chefredaktører i Danmark, har valgt at træde ned, og han og jeg har haft - og har - et forbilledligt samarbejde. Det understøttes unægtelig af, at Lars bliver i organisationen og nu træder ind som avisansvarlig. På det helt personlige plan, må jeg sige, at det er et drømmescenarie, siger han.

Lars Hovgaard, der har været ansat på Folketidende siden 1999 - først som A-mand, siden redaktionschef og fra 2012 som ansvarshavende chefredaktør - glæder sig til at fortsætte i den nye rolle.

- Jeg ser frem til at fortsætte i den redaktionelle ledelse som redaktør med fokus på vores printaktiviteter, som en del af lederkollegiet - og så bliver der også igen tid til at skrive mere. Derudover kigger vi ind i 2023 med et kommende 150-årsjubilæum for Folketidende. Jubilæumsåret bliver en vigtig markering af Folketidendes dybe rødder her på Lolland-Falster, og jeg ser frem til at blive en af tovholderne på det projekt.

  • Ole Sloth (til venstre) og Lars Hovgaard på scenen ved aktionærfesten 2022 i Folketidende Gruppen. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland

Giraf født på Lolland

Guldborgsund

Thea, Iben og Mark overværede voldsomt overfald: Løb ud af bus for at redde offer

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Thea, Iben og Mark overværede voldsomt overfald: Løb ud af bus for at redde offer

Lolland

Grusom sag for retten: Mor og stedfar tiltalt for drab på spædbarn

Lolland

Giraf født på Lolland

Indland

34-årig fængsles for hackerangreb mod offentlige myndigheder

112

Afsløret: 'Virkede noget påvirket', da han kom med færgen

Indland

Med lynets hast var pengene væk

Guldborgsund

Forskningsprojekt afdækker: Her er tilflytterne til Guldborgsund Kommune

Lokal nyt

Regional tv-kanal i fyringsrunde

Vejret

Risiko for tåge og glatte veje i morgentrafikken

Indland

Kommuner efterlyser flere praktiserende læger

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

112

Måtte betale 3.000 for sin dumhed

112

211 taget i fartkontroller: En kørte 179 km/t

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

Ugeavisen Lolland

Besøg ”byens mest børnevenlige museum”

Ugeavisen Guldborgsund

Gode råd til at købe en sund hvalp

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ny konstituering behandlet i byrådet: - Jeg anfægter lovligheden af det her

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Lolland

Ungt ukrainsk par splittet i afgørende spørgsmål

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold