NFH DUMMER SIG PÅ HJEMMEBANE

Det europæiske eventyr kan slutte tidligt for NFH, der tabte første hjemmekamp i European Leagues gruppespil.

NÆSTVED, FOLKETIDENDE: Det er en rigtig dårlig idé at tabe sine europæiske hjemmekampe, men det formåede NFH lørdag eftermiddag, da de hjemme i Arena Næstved tabte 28-26 til norske Sola HK.

Det var det andet nederlag i to kampe, og dermed er NFH alvorligt under pres allerede efter de to første kampe med nul point på kontoen.

Nederlaget til Sola HK var helt og aldeles selvforskyldt.

Værterne brændte et utal af chancer på gæsternes keeper Rinka Duijndam, og især efter pausen var den helt gal med afslutningerne.

Det så ellers ganske lovende ud, da NFH fik trukket en smule fra i første halvleg ved stillingen 13-10 nogle minutter før pausen.

Men i stedet for at udbygge føringen blev NFH indhentet og i stedet, for den fire eller femmålsføring ved pausen, det burde have været, stod den kun 13-12 på måltavlen.

De norske jenter var langt fra sat af og kom bedst ud efter pausen og scorede de to første mål.

NFH kom i front igen, men måtte så se Sola trække fra til en føring på 19-16.

Store chancer blev brændt på det skammeligste og ingen kunne frasige sig ansvaret i den periode, hvor forsvaret heller ikke hang sammen overhovedet, og det udløste heller ingen redninger fra Cecilie Greve. Foran 25-20 var Sola på vinderkurs, men NFH vågnede en smule op hen i mod slutfasen og fik reduceret til 26-27.

Den gyldne mulighed kom også for en udligning og måske et vigtigt point, men nerverne svigtede hos Elma Halilcevic, der fra fri position fra fløjen skød på overliggeren.

Der resterede der fortsat et minut og det brugte Sola til at score til slutfacit 28-26.

En gevaldig nedtur for NFH, der nu er pisket til at vinde næste søndags hjemmekamp mod Podravka, hvis de vil have mere at gøre i European Leagues gruppespil.