Mathias Gehrt blev målscorer, men måtte endnu en gang se holdet i en gedigen nedsmeltning. Foto: Ingrid Riis
Nykøbing FC smed en 3-1 føring i 73. minut.

NYKØBING: Det var i den grad et skæbnesopgør, da Liverpool-legenden Daniel Agger og hans HB Køge mandskab kom på besøg i Lollands Bank Park.

Sjællænderne er nemlig et af de hold, der lige netop ligger over NFC i tabellen med otte point før opgøret.

Det ville "Bjørnene" dog gøre alt for at ændre, og skulle der holdes liv i det spinkle håb om at blive i 1. division, så kunne intet mindre end en sejr gøre det i dag.

NFC kom klar bedst ud af den første halve time, der så chancer tilfalde begge hold, men det var Ahmed Hassan, som med en perle af et frispark gjorde det til 1-0.

Det holdt dog ikke længe, da HB Køge ved Joachim Rothmann fik udlignet seks minutter senere ved oplæg af Jacob Trenskow, der var enormt farlig hele kampen igennem.

Blot tre minutter senere var Mathias Gehrt dog på pletten, denne gang ved oplæg af 41-årige Lars Pleidrup, der var blevet spillet fri i venstre side af Kjerrumgaard.

Dermed kunne "Bjørnene" gå til pause med en 2-1-føring.

2. halvleg blev skudt i gang med en stor HB Køge chance, men det var i sidste ende Mads Carlson, der kunne udbygge føringen med et hårdt spark lige udenfor feltet i 67. minut.

Nu handlede det bare om at stå kompakt og kontrollere det sidste af kampen, men det tillod Jacob Trenskow ikke.

Blot få sekunder senere scorede gæsterne to mål på et enkelt minut, først da Jacob Trenskow lavede et perfekt afmålt oplæg direkte i panden på Yousef Salech, og derefter blev målscorer selv, da han krøllede en afslutning i det fjerne hjørne fra en spids vinkel fra højresiden.

Altså endnu en NFC-nedsmeltning, der skulle forsøges at blive rettet op på med lidt over et kvarter tilbage.

Men Trenskow var ikke færdig for dagen, og han udnyttede endnu et Køge-angreb til at lægge bolden perfekt i panden på Joachim Rothmann, der nærmest lavede en flyvende hollænder til 4-3.

Lidelserne sluttede ikke der, da Kasper Jensen fik sidste fod på et selvmål i overtiden til 5-3.

Nykøbing FC så herfra fuldstændigt mental udsultede og slagne ud, og sådan måtte de i sidste ende gå fra banen.

Resultatet lægger endnu mere pres på Nykøbing FC, hvis håb om overlevelse tog endnu et hårdt slag i dag.