cookie-og-privatlivspolitik

Lolland-FalsterLolland-Falster er betegnelsen for øerner Lolland og Falster, der på grund af geografiske og historiske forhold, ofte bliver kaldt Lolland-Falster. Der bor i øjeblikket mere end 100.000 indbyggere på Lolland-Falster.

Området blev tidligere kaldt Smålandende, hvilket kan ses i Smålandsfarvandet, der ligger mellem Lolland og Sjælland.

Lolland-Falster har gennem årene hørt til forskellige dele af Danmark. Administrativt hørte Lolland-Falster før i tiden til Fyn. I 1803 udskiltes øerne dog som selvstændigt stift. I nyere tid – 1970 – blev Lolland-Falster i form af Kommunalreformen, forbundet med Sjælland. Tiden med Fyn som det administrative led kan høres i områdets dialekt.

Seværdigheder på Lolland-Falster

Øerne har en masse af byde på, når det kommer til seværdigheder.

Man kan blandt andet tage med på safari i Knuthenborg Safaripark. Æsler, gnuer, næsehorn, strudse, zebraer, lamaer, bisoner, ulve, tigre, kameler, shetlandsponyer og kænguruer, er blot nogle af de dyr man kan opleve i safariparken.

Parken er siden april igen åben for besøgende. De generelle åbningstider er fra klokken 10.00 til 17.00 eller 18.00.

I Rødby kan man opleve noget helt andet end farlige og fascinerende dyr: Lalandia. Det populære badeland er en perfekt destination for par og børnefamilier, der gerne vil slappe af i gode omgivelser. Udover selve badelandet er der også mulighed for bowling, fitness, underholdning, spisning i Lalandias restauranter og meget mere.

Få de seneste nyheder fra Lolland-Falster på folketidende.dk

Vi stræber efter at have de friskeste nyheder fra Lolland-Falster på folketidende.dk. Vi dækker en bred vifte af kategorier – så der er noget for alle vores besøgende.

Udover lokale nyheder fra Lolland-Falster kan du også finde:

Filmanmeldelser
Nye jobopslag
Debatter, hvor du kan komme med input
Vi kan også tilbyde dig billedserier fra lokale arrangementer, og vores nye videosektion bringer dig levende billeder fra både ind- og udland – og naturligvis også ved lokale arrangementer.

Se evt. vores lokale kategorier Lolland og Guldborgsund


ANNONCE