Annonce
Lolland

Lokal opfinder i Løvens Hule

- Det føltes som om det tog fem minutter, men det tog en halv time inde foran løverne, fortæller Anders Brehm Pedersen om sin deltagelse i "Løvens Hule". "Løvens Hule" er en programserie, hvor håbefulde iværksættere får chancen for at præsentere deres forretninger for fem pengestærke serie-investorer, der sidder klar til at investere deres egne penge. Programmet bliver sendt hver torsdag fra klokken 20 til 21. Foto: DR/Carsten Andersen

Anders Brehm Pedersen fik ros for sin løgsætter i DRs tv-program "Løvens Hule".

NAKSKOV Opfinder Anders Brehm Pedersen fra Nakskov var i går aftes med i tredje episode af femte sæson af det populære tv-program "Løvens Hule", som for tiden bliver vist på DR1.

- Det var en spændende og rigtig god oplevelse, fortæller Anders Brehm Pedersen.

Han har kun godt at sige om mødet med løverne - også selvom de ikke kastede penge efter hans opfindelse, som er et praktisk stykke værktøj til at lægge blomsterløg, som sparer både tid og kræfter for såvel haveentusiaster som anlægsgartnere.

- Jeg var ikke spor nervøs, for jeg havde øvet mit pitch dagen før, og fordi jeg kom og smilede lidt og talte lollandsk, stille og roligt uden de store armbevægelser, blev løverne behagelige i forhold til, hvordan de ellers kan være, fortæller han.

Men Anders havde heller ikke mere end sin opfindelse på spil.

- Jeg har et godt job som servicetekniker på Vestas, så det var ikke min fremtid, der stod på spil, fortæller han og tilføjer, at han fik fortalt, at nogle af de tidligere deltagere var besvimet bag kulissen.

Anders derimod har bare udviklet løgsætteren, fordi han får "alle de der ideer", som trænger sig på. Det skete blandt andet, da han et meget regnfuldt efterår i 2016 - under en af flere ansættelsesperioder som anlægsgartner - lå på hænder og knæ og satte 22.000 blomsterløg på Birkevænget. Det blev starten på værktøjet Easy Plant, som laver perfekte huller i jorden, så man nemt kan lægge et løg, hvorefter værktøjet skubber jorden perfekt tilbage ovenpå løget, så det næsten ikke kan ses på plænen bagefter. I 2019 tog han patent på sin opfindelse i Danmark, blandt andet med god hjælp fra Opfinderrådgivningen.

Indtil videre har han solgt 20 styk. Men han drømmer slet ikke om at skalere produktionen op og blive selvstændig med Easy Plant. Han vil hellere sælge patentet og så videre til nye og flere opfindelser.

- Jeg gik derfor efter at få 150.000 kroner for min opfindelse - det er cirka det, jeg har investeret i patent, prototyper, messer og reklamer - og så 7,5 procent af omsætningen.

Men det var ingen af løverne interesserede i. De roste ideen og præsentationen, men de ville have opfinderen med oveni handlen.

- Nu håber jeg, at der er en fabrikant derude, som ser programmet og bliver interesseret i at købe mit patent, fortæller Anders Brehm Pedersen.

Investor Jan Lehrmann (til højre) købte dog én enkelt løgsætter. Den var til hans svigermor, som fyldte rundt. Foto: DR/Per Arnesen
Anders Brehm Pedersen hjemme i sit værksted på Fastings Allé i Nakskov, hvor han også er i gang med andre opfindelser til at gøre anlægsarbejdet lettere. Foto: Jan Knudsen
  • - Det føltes som om det tog fem minutter, men det tog en halv time inde foran løverne, fortæller Anders Brehm Pedersen om sin deltagelse i "Løvens Hule". "Løvens Hule" er en programserie, hvor håbefulde iværksættere får chancen for at præsentere deres forretninger for fem pengestærke serie-investorer, der sidder klar til at investere deres egne penge. Programmet bliver sendt hver torsdag fra klokken 20 til 21. Foto: DR/Carsten Andersen
  • Investor Jan Lehrmann (til højre) købte dog én enkelt løgsætter. Den var til hans svigermor, som fyldte rundt. Foto: DR/Per Arnesen
  • Anders Brehm Pedersen hjemme i sit værksted på Fastings Allé i Nakskov, hvor han også er i gang med andre opfindelser til at gøre anlægsarbejdet lettere. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Lolland

32-årig død i arbejdsulykke på havnen: Nu reagerer borgmesteren

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Guldborgsund

Yngste nogensinde: 18-årige David gør lynkarriere

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Leder

Dragernes vagtskifte

112

Sprut-tyv tilbageholdt: Så blev han tosset

112

Mand er død efter frontalt sammenstød med lastbil

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Annonce
Annonce
Lolland

32-årig død i arbejdsulykke på havnen: Nu reagerer borgmesteren

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

112

Femern-ansat mister benet efter arbejdsulykke

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider