Annonce
Femern

Nu har du chancen: Se det gigantiske projekt med egne øjne

Der er travlt på Femernbyggepladsen. Men 11. juni kan interesserede få en guidet bustur rundt på det gigantiske område med portalåbning, arbejdshavn, elementfabrik, transformerstation, motorvejsramper og meget andet. Pressefoto: Femern A/S - Jesper Larsen
Nu kan man se danmarkshistoriens største anlægsprojekt med egne øjne. Region Sjælland og Lolland Kommune inviterer 11. juni til dansk-tysk folkefest i Rødbyhavn.

FEMERN: Når der 11. og 12. juni er FehmarnBelt Days 2023, inviterer værterne Lolland Kommune og Region Sjælland for første gang i projektets historie til en "folkefest".

For første gang i projektets historie åbnes byggepladsen op for offentligheden i stor skala i forbindelse med folkefesten søndag 11. juni fra klokken 9.30 til 16.00 på Strandholmsvej 17, 4970 Rødby.

For nylig fik familierne til FLC's ansatte muligheden for at se byggepladsen på guidede busture. 11. juni får alle andre også muligheden, når der er folkefest på byggepladsen. Dog skal man tilmelde sig på forhånd. Arkivfoto: Birgitta Andersen

Dagen igennem vil der være guidede busture ind på byggepladsen. Turene arrangeres i samarbejde med bygherren Femern A/S, og da der "kun" er 3500 pladser i busserne, og interessen forventes at være overvældende, kræver det en forhåndstilmelding på www.fehmarnbeltdays.com.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk-tysk bagedyst

Mens busserne kører i rutefart til portalområde, elementfabrik og arbejdshavn, vil der på festpladsen på Strandholmsvej være en række familievenlige aktiviteter, udstillinger, stande, debatter samt en dansk-tysk kagekonkurrence, skabt af danske og tyske erhvervsskoler. Her gælder det jo naturligvis om at bevare håneretten og kagebage-kronen på dansk grund.

Dommere i konkurrencen er den tyske bagedyst-vært Enie van de Meiklokjes og den danske bagedyst-dommer Markus Grigo. Og så skal det ellers afgøres, om apfelstrudel eller dansk wienerbrød løber af med førstepladsen.

Men hvem vil dømme til fordel for hvad? Enie van de Meiklokjes er dansk gift, og det i sig selv kan jo være befordrende for Danmarks chancer. Markus Grigo bor i Danmark, men er født og opvokset i Tyskland, så dysten vil vise, om hans loyalitet ligger hos jordbærtærten eller Berliner Pfannkuchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kulturpersonligheder i debat

Begge bagedystdommere deltager også i dagens paneldebatter med danske og tyske kulturpersonligheder. Debatterne sætter fokus på danske og tyske forskelle og ligheder. I debatterne medvirker blandt andre også VM-guldvinder i håndbold Lasse Svan Hansen, som spillede 14 år i SG Flensborg-Handewitt.

Debatterne indledes af Mirco Reimer-Elster, der er tyskfødt politisk kommentator på dansk tv. Desuden medvirker unge kulturambassadører fra det dansk-tyske mindretal samt Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen. Tidligere minister Lykke Friis, der nu er direktør for Tænketanken EUROPA, leder slagets gang i debatterne.

FehmarnBeltDays 2023

  • Fehmarnbelt Days har været afholdt hvert andet år som konference siden 2012. 
  • Det er første gang, konferencen skydes i gang med en stor dansk-tysk folkefest - søndag den 11. juni på adressen Strandholmsvej 17, 4970 Rødby
  • Af sikkerhedsmæssige hensyn skal deltagere derfor tilmelde sig arrangementet via hjemmesiden www.fehmarnbeltdays.com

  • Tilmelding skal forevises for at få adgang til pladsen til folkefesten

  • På hjemmesiden skal man også tilmelde sig, hvis man vil med en af de guidede busture på byggepladsen.

  • Sproget vil på dagen være en blanding af dansk og tysk for at træne sprogkompetencer på tværs af grænsen.

  • Mandag 12. juni afsluttes dagene med en stor konference for erhvervsliv og beslutningstagere. 
  • Fehmarnbelt Days 2023 afholdes i samarbejde mellem Region Sjælland, Lolland Kommune, Fehmarnbelt Business Council, Femern Bælt Komiteen, Femern A/S, Ministerium für Landwirtschaft, ländliche Räume, Europa und Verbraucherschutz des Landes Schleswig-Holstein og STRING-netværket.
Region Sjælland

For at gøre det let at deltage fra tysk side vil der være 1.000 gratis billetter med færgen fra Puttgarden til Rødby samt gratis busser fra færgen til folkefesten og retur igen.

Folkefesten forventes at tiltrække op imod 10.000 besøgende.

  • Der er travlt på Femernbyggepladsen. Men 11. juni kan interesserede få en guidet bustur rundt på det gigantiske område med portalåbning, arbejdshavn, elementfabrik, transformerstation, motorvejsramper og meget andet. Pressefoto: Femern A/S - Jesper Larsen
  • For nylig fik familierne til FLC's ansatte muligheden for at se byggepladsen på guidede busture. 11. juni får alle andre også muligheden, når der er folkefest på byggepladsen. Dog skal man tilmelde sig på forhånd. Arkivfoto: Birgitta Andersen
Annonce
112

Roses af brandvæsnet efter brand:- Det var effektivt arbejde

Lolland

Problemer i svømmehal: Dobbelt op på millionregning

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Minister aflyser planlagt besøg med kort varsel

Guldborgsund

Er du is-elsker? Så er der gode nyheder på vej

112

Roses af brandvæsnet efter brand:- Det var effektivt arbejde

Guldborgsund

Stemningsfuld sankthans

112

Undrede du dig også? Flere kæmpebrag i byen

Samfund

Aeah forstår det ikke: Nu skal broren flytte igen

Guldborgsund

Her er der gode jobmuligheder, hvis man er fra Lolland-Falster

Nykøbing

"Dødsing" kommer til byen: Maveplask-konkurrence i Nykøbing

112

Har snydt erhvervsdrivende: Veksler falske penge

Vejret

Nu kommer sommervarmen - men senere på ugen vender vejret

Politik

Præsenterer ny alliance: Vil beskytte børn mod techgiganter

Guldborgsund

Lokale unge har stort skolefravær: Nu er der kommet bud på løsninger

Lolland

Problemer i svømmehal: Dobbelt op på millionregning

Sport

Uden at spille - Frem Sakskøbing rykker ned i LF-serien

Indland

Advarer inden sankthans: Husk det nu

Annonce
Annonce
Lolland

Rammer Lollands udsatte børn: Formand sigtet for underslæb

Sport

NFC henter forstærkning: Han er lillebror til Brøndby-stjerne

Sakskøbing

Brand i lejlighed: Store brand og røgskader

Indland

"Det er beskæmmende": Kun 170 betjente er blevet ansat

Lolland

De må undvære den: Stormfloden slugte badebroen

Sport

Ny NFC-spiller flytter til Gedser

Udland

Teenagere anholdt for at planlægge angreb mod jødiske mål