RØDBYHAVN: Hvis maven knurrede her i weekenden, og tanken derfor faldt på La Sevillana by Marni, der lokkede med spanske tapas i Havnegade, måtte man trykke næsen flad mod ruden og gå forgæves.
Både La Sevillana by Marni og den nyåbnede Marni Smørrebrød - også i Havnegade, lukkede i sidste uge, da virksomhederne bag gik konkurs.
De to indehavere, kokkene Federico Gregg og Andrei Minoniu, ønsker ikke at udtale sig til avisen. Folketidende erfarer dog, at kombinationen af coronagæld, der skulle tilbagebetales, og stigende energi- og fødevarepriser har skabt "den perfekte storm", som også Marni's to restauranter har måttet bukke under for.
Da virksomheder i Danmark lånte penge af staten for at klare sig igennem corona-nedlukningen skete det til høje renter og med meget stramme, ufleksible tilbagebetalingsvilkår. Det, sammenholdt med inflation og stigende priser på råvarer, el, vand og varme - og danskernes øgede varsomhed med at bruge penge, har fået mange mindre virksomheder til at dreje nøglen om, heriblandt altså Marni i Rødbyhavn.
Det er nu advokat Morten Jensen, der som kurator skal stå for afvikling af de to selskaber.
Det så ellers så godt ud i sommer, da Federico og Andrei præsenterede det sidste nye skud på Marni-stammen - Marni's Smørrebrød. I april genåbnede La Sevillana efter en større restaurering med cocktail-bar og hyppig live-musik.
Men opskriften var altså ikke nok til at holde Marni's to restauranter i Havnegade flydende, og torsdag 24. november blev de begge begæret konkurs.