Kendt spisested har haft lukket en måned, mens indehaverne var i Kina
15. februar var det et år siden, 48-årige XianShun Li slog dørene op til restauranten Pin Sushi i Maribo, som han driver sammen med sin 23-årige søn Shiyao.
Bladene i den sorte ordrebog blev hurtigt fyldt, men mellem 10. januar og 13. februar var siderne gabende tomme.
Forretningen havde lukket en hel måned, mens far, mor, søn samt farfar og farmor var i Kina, hvor de fejrede det kinesiske nytår i Fuzhou i Fujian-provinsen på sydøstkysten af Folkerepublikken Kina.
Men hvordan tør man lukke en nystartet butik i en hel måned, spørger vi Shiyao Li, der fortæller, at det er der også rigtigt mange af hans venner, der spørger om.
- Men det har jo noget med vores tradition at gøre. Forskellig opfattelse af livet i Danmark og i Kina. Hvor I her i Danmark mest tænker på arbejdet, så tænker vi på livet og lader arbejdet komme bagefter, siger Shiyao og uddyber, da jeg spørger, om det betyder, at penge kommer i anden række:
- Selvfølgelig vil vi gerne tjene penge. Men sundhed betyder mere. For hvis vi ikke har sundhed i vores liv, kan vi ikke tjene penge.
Sorte melanin-skåle
Ud over inspiration til nye retter, som Shiyao Li vil begynde at lave her i Danmark, har familen også hjembragt en hel masse små sorte skåle af melanin til de kinesiske retter.
- Flere end hundrede, fortæller Li.
Han har sat sin uddannelse på Hotel- og Restaurationsskolen i Vordingborg på pause lige nu, fordi der er meget travlt.
Ud over Pin Sushi ejer XianShun Li også Café Snik Snak i Nykøbing, hvor Shiyaos moster og kæreste arbejder.