Annonce
Politik

Lolland-Falster skal tilbyde flere uddannelser

Virksomhederne på Lolland-Falster hungrer efter faglært arbejdskraft. Et massivt flertal af de lokale folketingskandidater vil arbejde for et bredere uddannelsesudbud lokalt. Foto: Arkiv

Hvis det står til et massivt flertal af de lokale kandidater, kan Lolland-Falster i den kommende valgperiode se frem til at kunne tilbyde et bredere udbud af uddannelser.

På Dansk Industri Lolland-Falsters erhvervstræf i april blev det slået fast med syvtommersøm, at de lokale erhvervsvirksomheder hungrer efter faglært arbejdskraft.

Samtidig blev det også slået fast, at det er afgørende for virksomhedernes muligheder for fortsat vækst og udvikling, at der bliver uddannet flere unge, som vil kunne varetage de fremtidige job på Lolland-Falster ikke mindst set i lyset af de forestående store anlægsarbejder som Femern Bælt-forbindelsen.

I den forbindelse er de lokale kandidater til Folketinget, primært opstillet i Lollandkredsen, uanset partifarve grundlæggende enige om, at der på Lolland-Falster skal sikres et bredt udbud af ungdomsuddannelser.

Det viser de svar, som kandidaterne har indsendt til Folketidende.

Derudover peger flere på, at også universitetsuddannelser bør blive udbudt lokalt.

- Vi har brug for flere videregående uddannelser til Lolland-Falster for blandt andet at styrke vores lokale ekspertiser, mener Socialdemokraternes Kasper Roug.

Han bakkes op af Det Konservative Folkepartis Daniel Blak Pedersen, der giver udtryk for, at faciliteterne er til stede på Lolland-Falster for at placere videregående uddannelser på Lolland-Falster.

Også Venstres Rasmus Brandstrup Larsen taler for decentralisering på uddannelsesområdet.

- Tendensen med flere udflytninger vil jeg arbejde for at styrke, mener han.

Dansk Folkepartis Githa Nelander mener, at det er vigtigt at få forankret de efterspurgte uddannelser lokalt, og at virksomheder skal tænke i ressourcenetværk, hvor man kan hjælpe hinanden med opgaveløsning.

Samme melding kommer fra Enhedslistens Christian Juhl.

- Alle kommuner skal have gode lokale udbud af uddannelsesmuligheder, der er tilpasset de lokale beskæftigelsesbehov - eventuelt via satellit-afdelinger af større uddannelsessteder, mener Christian Juhl.

Ulla Munksgaard fra Alternativet mener, at det vigtigste er, at VUC skal styrkes med flere lokalafdelinger i et tæt samarbejde med FGU, så unge i FGU får let ved at tage en hf.

Judith Frederiksen fra SF er den eneste af kandidaterne, der i sit svar slår fast, at omprioriteringsbidraget, der betyder, at uddannelserne skal spare to procent om året, skal fjernes.

- Det er på tide at slukke grønthøsteren, slår hun fast i sit svar.

Radikale Venstres Henriette Bødewadt mener dog, at de seneste års massive investeringer i motorvejsudvidelser ved hovedstaden burde være gået til at flytte uddannelser til landdistrikterne.

- Det er noget, der skal prioriteres som det allervigtigste, mener hun.

- Nye Borgerliges Josh Bjørkman mener også, uddannelsesstederne skal decentraliseres, men:

- Erhvervslivet har også selv ansvar for at drive deres erhverv således, at det formår at kunne tiltrække den arbejdskraft, som der er behov for, mener Josh Bjørkman.

Konklusionen må dermed være - baseret på svarene fra de lokale kandidater til Folketinget - at Lolland-Falster, hvis det altså står til et massivt flertal af de lokale kandidater, i den kommende valgperiode kan se frem til at kunne få et bredere udbud af uddannelser.

KLIK HER og læs ti folketingkandidater, som stiller op på Lolland-Falsters, svar på dagens spørgsmål om uddannelser tirsdag 14/5




Læs også artiklen: Grænsekontrol splitter LF-kandidater

KLIK HER og læs ni Folketingskandidater, som stiller op på Lolland-Falsters svar på dagens spørgsmål om grænsekontrol mandag 13/5

På Dansk Industri Lolland-Falsters erhvervstræf i april blev det slået fast med syvtommersøm, at de lokale erhvervsvirksomheder hungrer efter faglært arbejdskraft. Foto: Jan Knudsen
Folketidendes forside 11. april 2019. Foto: Arkiv
  • Virksomhederne på Lolland-Falster hungrer efter faglært arbejdskraft. Et massivt flertal af de lokale folketingskandidater vil arbejde for et bredere uddannelsesudbud lokalt. Foto: Arkiv
  • På Dansk Industri Lolland-Falsters erhvervstræf i april blev det slået fast med syvtommersøm, at de lokale erhvervsvirksomheder hungrer efter faglært arbejdskraft. Foto: Jan Knudsen
  • Folketidendes forside 11. april 2019. Foto: Arkiv
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof