Fejø kunne forleden byde velkommen til Æblets Dag i nogenlunde tørvejr.
Vi vil også profilere Fejø som en vinproducerende ø.
Det fortalte Jørgen Andersen fra arrangørgruppen bag Æblets Dag, da han forleden ledede dagens konkurrencer i, hvem af øboerne der kunne levere bedste æblemost og bedste frugtkage: Der var også konkurrence i, hvem der kunne stille med øens bedste vine.
- Her på Fejø er klimaet jo optimalt til vindyrkning, fortæller Jørgen Andersen, der også selv stillede med en af de tre rødvine, der var til bedømmelse.
Og et er de vinstokke, der allerede slikker sol på øens kystnære marker og leverer velsmagende vin: Der er mange flere vinplanter på vej til kommende års vine fra Fejø.
Men naturligvis var det æblerne, der tiltrak sig den største opmærksomhed på Æblets Dag. Efter en regnfuld morgen klarede det op og gav øens mange gæster god mulighed for sammen med de fastboende at nyde dagens mange gode tilbud.
Hele 10 spisesteder havde gjort klar til at levere den faste føde til æblemosten - og vinprøverne, og overalt ved de mange boder var der rige muligheder for at købe sig noget af øens produktion med hjem.