Kirsebærsaften - uden alkohol - er blevet populær.
FREDERIKSDAL Siden 2006, hvor de tre samarbejdspartnere bag Frederiksdal Kirsebærvin begyndte at lave kirsebærvin på Frederiksdal Gods, er der skabt 10 forskellige produkter.
Speicelt den seneste lancering, cherry juice - eller på dansk koncentret kirsebærsaft - har kunderne taget godt imod. Vineriet er netop ved at sende små prøver ud i verden, så trendsætterne, der styrer tendenserne, kan prøvesmage kirsebærsaften.
- Kirsebærsaften er håndtappet på 50 små prøveflasker med 250 ml i, og virksomheden SEiMEi i Nakskov har hjulpet os med at få skruelåg på, fortæller godsejer Harald Krabbe.
Flaskerne er nu på vej til Mellemøsten, USA og Tyskland.
- Cherry juice er en ikke-alkoholisk oplevelse til maden, der giver en vinøs oplevelse, der altså minder om vin, og folk oplever, hvad en god saft er. Det kan de simpelthen smage. Det rykker helt vildt, og det havde vi ikke set komme, tilføjer Harald Krabbe.
Med kirsebærsaften har vinmagerne måske ramt lige ind i den nye tendens med at drikke mindre alkohol, som flere og flere, især unge voksne i 20'erne, er med på.
Kirsebærtræerne, der snart blomstrer igen, vokser dog ikke ind i himlen her under coronakrisen, hvor Frederiksdal Kirsebærvin har måttet opsige en del medarbejdere for at kunne være sikker på at komme igennem den økonomiske afmatning, som øget hjemmeliv samt bar- og restaurantnedlukninger medfører.
- Noget af tabet får vi dog dækket via vores salg over nettet, og vi holder åbent i påsken i Vineriet med corona-afstandsstriber på gulvet, siger Harald Krabbe.