Kendte restaurationsfolk tager nu over på Pomle Nakke
HESNÆS Det gamle traktørsted på Pomle Nakke får en ny stjerne i sit køkken, når stedet kan åbne efter nedlukningen.
Fra 1. juni er det nemlig Christoffer Brink Færch, 28, som skal være køkkenchef på stedet.
Han er uddannet kok i 2011 og har siden været kok og køkkenchef på så kendte restauranter som Henne Kirkeby Kro i Jylland samt de københavnske Geranium, Nimb Louise, Alberto K, Gemyse og senest Frank.
Desuden har han fået fine placeringer i kokkekonkurrencen Bocuse D'or.
Kendt fra branchen
På Pomle Nakke er det Christoffer Brink Færch og hans kone, sommelier Julie Brink Færch, der forpagter restauranten.
Men traktørstedet, der ejes af Det Classenske Fideicommis, skal drives af et selskab, Falsters Kyst, som fire personer står bag.
Foruden Christoffer Brink Færch er det Kim Rahbek, der er arbejdende bestyrelsesformand i Business Lolland-Falster.
Han har stået bag kæden SticksnSushi i København sammen med blandt andet Thor Andersen. Den fjerde person er arkitekt Terese Ernegaard.
De fire har i øvrigt det til fælles, at de har trådt deres barnesko på Østfalster og gerne vil tilbage.
- Jeg har tilbragt alle mine somre som barn i Hesnæs, siger Kim Rahbek.
Han mener helt bestemt, at folk gerne vil komme til Østfalster for at spise godt og se den smukke natur.
Flere års kontakt
Gennem flere år har der været kontakter mellem Det Classenske Fideicommis og Kim Rahbek om et samarbejde. Nu sker det.
- Vi får nogle samarbejdspartnere med visioner, og det kan løfte stedet og området. Det kan blive et fyrtårn på linje med andre turistattraktioner, mener godsforvalter Poul Schreiner Hansen.
Foruden Pomle Nakke omfatter samarbejdet også en café, som i løbet af sommeren skal etableres i et af garnhusene ved havnen.
Her skal man kunne købe øl, vin og lette retter, og både her og på traktørstedet bliver der et lille udsalg af brød og andet.
Og der er flere planer. Måske vil der i løbet af nogle år komme en restaurant på havnen, suppleret af hytter i skoven.
Traktørsted bygges om
Kim Rahbek lægger ikke skjul på, at det kræver noget kapital at sætte de nye initiativer i gang, men sætter ikke tal på.
I første omgang går pengene til at modernisere traktørstedet.
Det gamle køkken bygges om til et åbent køkken, og der etableres en terrasse hele vejen rundt. Isudsalget flyttes om bagved, og der rejses et nyt hegn langs skrænten mod Østersøen.
Bygningen skal males, og udearealerne deles op.
- Området med udsigt skal indrettes til spisegæster, og bagved bliver der servering af kaffe og kage i haven og et sted, hvor man kan sidde med en øl, fortæller køkkenchefen.
Højt og rimeligt
Han og hans team, som han tager med til Falster, vil lave mad af lokale og friske råvarer.
Til frokost vil der være smørrebrød og a la carte, og til aften vil der være skiftende menuer og også a la carte. Meget med fisk og meget med grønt, men også klassiske retter.
- Niveauet bliver vanvittigt højt, men priserne bliver rimelige. Der bliver ikke tale om Michelinmad, slår køkkenchefen fast.
Hvis statsminister Mette Frederiksen (S) giver lov, så skal Pomle Nakken åbne i juni. Der bliver åbent hver dag frem til efteråret, og derefter er der åbent i weekender, for selskaber og for mad ud af huset.