Første havnedag i Hesnæs trak et stort publikum til.
HESNÆS De tre dage i Hesnæs med mad og musik fra Timm Vladimirs Køkken og Food begyndte i går, torsdag, og den trak rigtig mange mennesker til.
Langs diget ved stranden og på de grønne områder ved havnen holdt bilerne tæt, og masser af mennesker gik rundt i det lille fiskerleje.
Mange lagde vejen forbi garnhuset, hvor der var indrettet en bar.
Her kunne man købe både cocktails, øl og hotdogs til at nyde på stensætningen, der hedder Byens Spisebord, overfor.
- Folk stod faktisk i kø, da vi skulle åbne, og alle var glade. Alt har været meget positivt, siger Mia Obbekjær, der torsdag eftermiddag stod i baren i det gamle garnhus.
Masser af børn
Mange af havnegæsterne var børnefamilier, og der var derfor også aktiviteter for de yngste i familierne.
De fik udleveret fiskenet, så de kunne fiske krabber og rejer inderst i havnen, og der var rift om nettene.
- Vi havde slet ikke regnet med, at der kom så mange børn. Der har i hvert fald været 50, og vi havde ikke grej nok, fortæller Nadia Henckel, der sammen med en kollega fra Timm Vladimirs Køkken stod for fiskeriet i havnen.
Andre af børnene foretrak at løbe rundt, mens de trak farvestrålende drager efter sig.
Aktiviteterne for børn fortsætter i øvrigt i dag, fredag, og i morgen, lørdag, oplyste Nadia Henckel.
Middage i telt
Ved havnebaren er der sat to telte op på kajen, og det er her, at betalende gæster i dag og i morgen kan spise middage ved langborde.
Til begge middage vil der blive serveret fire retter, og de vil blive kreeret af to af de meget kendte danske kokke.
I aften er det Christoffer Brink, der er køkkenchef på traktørstedet Pomle Nakke, som står for fredagsmenuen.
For lørdagens menu er gæstekokken Andreas Møller, der er tidligere souschef på Alchemist i København.
Langbordsmiddagene, som der er udsolgt til, begynder begge aftener klokken 18 på havnen.