Indviede konferencecenter og har planer om yderligere udvidelse
RØDBYHAVN Endnu et tydeligt tegn på, at Rødbyhavn er et udviklingsområde i disse år, blev tirsdag indviet ved Hotel Stop'n Sleep på Færgestationsvej.
På blot få måneder er et splinternyt konferencecenter skudt op ved siden af p-pladsen og hotellet. Konferencecentret, der blev indviet tirsdag, er det fysiske bevis på, at Stop'n Sleep har indgået en flerårig aftale på 50 værelser med de hollandske firmaer, som graver i forbindelse med Femern-forbindelsen.
- Du hører ikke mig klage. De kom 1. juni, og alt er fyldt, siger hotel manager Richard Nyborg, der sammen med ejerkredsen kigger på en udvidelse af hotellets kapacitet. Men det er ikke nemt.
- Vi havde egentlig planlagt, at bygningen her skulle ligge på den anden side af hotellet. Men lokalplanen giver ikke mulighed for at bygge der. Og vi skulle skynde os. Folk var jo klar til at flytte ind. Så vi måtte vælge et af de byggefelter, der lå i den eksisterende lokalplan, forklarer arkitekt John Jensen fra JMJ Byggerådgivning i Øster Ulslev.
Derfor kigges der da også videre hen ad p-pladsen, når næste udvidelse planlægges.
- Man skulle være et skarn, hvis ikke man udnytter den situation, Rødbyhavn er i lige nu. Du er nødt til at være klar og hoppe på, når "toget kører", smiler Richard Nyborg.
Stop'n Sleep er i den grad hoppet på toget. De har siden 1. juni ansat 10 nye medarbejdere, og Restaurant Marni er ved at blive godkendt til at blive læreplads for en kokkeelev.
Det nye konferencecenter skal helst i brug om 14 dage. Men det kommer an på ibrugtagningstilladelsen. Richard håber på, at der gives tilladelse til 60-70 personer i de lyse lokaler. Han drømmer om, at lokalerne også kan bruges af andre end virksomheder.
- Nu blev håndværkerne færdige i går, så vi har ikke gjort så meget ved udenomsarealerne. Men vi sætter et højt plankeværk op, der forhåbentlig kan tage lidt af støjen, og så laver vi et hyggeligt gårdhavemiljø uden for, så man kan trække ud, hvis man holder konfirmation eller fødselsdag i lokalet, siger Richard.
- Det er vigtigt for os, at vi altid kan stå til rådighed for de lokale. Det er de lokale, der er skyld i, at vi er her - at restauranten er her. De vil også være her, når Femern-forbindelsen er bygget færdig. Så dem værner vi om og er glade for, siger han om de lokale, der lægger vejen forbi.